ŞEHRİVAN HABER / SERCAN CANSIZ – MEHMET ALİ EKİNCİ

Kentte çeşitli incelemelerde bulunmak için gelen Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya başkanlığındaki heyet, geçtiğimiz ay selin vurduğu mahallelerde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerle bir araya geldi. Heyet adına konuşan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Fatma Betül Sayan Kaya, ülkenin zor günlerde geçtiğine ve bu süre içerisinde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

AK PARTİ KALABALIK BİR HEYET İLE VAN’DAYDI

Kalabalık bir heyet ile Van’a gelen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya başkanlığındaki AK Parti heyeti kentte bir dizi ziyaret ve buluşmalar gerçekleştirdi. Geçtiğimiz haftalarda selin vurduğu Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgeye ziyaretler düzenleyen heyet farklı ilçelerde ve merkezlerde buluşmalar da gerçekleşti. Birçoğu Van merkezde de esnaflarla buluşup görüşmeler gerçekleştiren vekiller son olarak da bir otelde düzenlenen buluşma ile gazetecilerle buluştu. Toplantıya Ak Parti’nin A takımından önemli isimlerle birlikte Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahad Arvas, İrfan Kartal, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri Abdurrahman Kurt, Abdurrahim Fırat, Burhan Kayatürk, Cüneyt Yüksel, Orhan Miroğlu ve yedek üye Vildan Polat da katıldı. Ak Parti’den daha birçok ismin katıldığı toplantıda başta bölgede yaşanan felaketler gibi konular masaya yatırılırken bölgedeki diğer önemli gelişmeler konuşuldu. Gazetecilerin kente dair sorularına da cevap verilen konuşmalarda uçak bilet fiyatları, Kapıköy’ün açılmaması gibi konular da değerlendirildi. Öte yandan ziyaretleri gerçekleştiren heyet arasında önceki dönem Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi ve diğer önemli siyasetçiler de yer aldı.

ÜÇ GÜN BOYUNCA VAN’I GEZDİLER

Toplantıda heyet adına konuşan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, heyetler halinde doğal afetlerin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Selde zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için geldiklerini belirten Kaya, "Milletimize hizmet vermek kadar gerçekten bize onur veren başka bir duyguyu ben bilmiyorum. Van şehrimizde bugün 3'üncü günümüz. AK Parti MKYK toplantımızı yaptık. Orada MKYK üyelerimiz, milletvekillerimiz ve bakanlarımız vardı. O toplantıda sayın Cumhurbaşkanımızın afet bölgelerine olan hassasiyetlerini bizler bir kez daha gördük ve kendisinin bizzat görevledirmesiyle bugün ülkemizin tüm afet yaşanan bölgelerine heyetlerimizle gittik. Ülkemiz her acı ve felaket karşısında tek yürek olur. Zor zamanlarda bir aileyiz. Bunu başarmış bir milletiz. Biz biliyoruz ki bugün Van'ın acısını Muğla'daki kardeşlerimiz yaşıyor. Muğla'nın acısını Ağrı'daki kardeşlerimiz hissediyor. Yaşanan selde devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla ilk dakikadan itibaren seferber olmuştur. Bundan sonra da dere ıslah çalışması ve yıkılan evlerin yerine daha yenisini ve daha sağlam evler yapılacak. Zararlar eksiksiz bir şekilde gidereceğiz. Sele kapılan hayvanların yerine sahiplerine yeni hayvanlar temin edilecek" dedi.

KAYA: MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK KADAR ONUR VEREN YÜCE BİR DUYGU TANIMIYORUM

Hükümetin afet zamanlarında halkı asla yalnız bırakmadığını dile getiren MKYK üyesi Kaya, “Geçmişte olduğu gibi bugün de her bakımdan destek olmak için buradayız. Hem yıkılanı, zarar göreni inşa etmek ve onarmak hem de insanımızı kazanmak ve manen iyi gelmek için buradayız. Van depreminde liderimiz sayın Erdoğan, depremden hemen 3 buçuk saat sonra kabinesiyle Van'a gelmiş, bir yılda dört kez Van'ı ziyaret etmiştir. Her gün bir veya birden çok bakan ve milletvekilimiz burada bulunmuş, bu süreçte tüm yaralar sarılmıştır. Nihayetinde hamdolsun ki alnımızın akıyla otuz iki bin konut Vanlı kardeşlerimize teslim edilmiştir. İşte bugün de aynı anlayışla, aynı duygularla buradayız. Milletimize hizmet etmek kadar onur veren yüce bir duygu tanımıyorum.” Şeklinde konuştu.

“ZOR ZAMANLARDA TEK BİR AİLE OLURUZ”

Hafta başında genel merkezde yapılan MKYK toplantısında ülkede son bir ayda meydana gelen yangın ve sel felaketlerini tüm ayrıntılarıyla masaya yatırdıklarını sözlerine ekleyen Kaya, “Cumhurbaşkanımızın afet bölgelerine olan hassasiyetini bir kez daha gördük ve kendisinin bizzat görevlendirmesiyle ülkemizdeki doğal afetlerin yaşandığı tüm bölgelere dağıldık. Yaşanan acı ve sıkıntılar hepimizindir. Ülkemiz, her acı, her felaket ve afet anında tek yürek olur. Zor zamanlarda tek bir aile oluruz. Devlet, büyük bir ailedir. 85 milyon vatandaşımız, 81 ilde kardeş olur. Bizler aynı bedenin uzuvlarıyız. Van'ın acısını Konya, Muğla'nın acısını Malatya ruhunda hisseder. Acıda da sevinçte de biriz. Antalya'da, Rize'de, Kastamonu'da, Sinop'ta nasıl gece gündüz vatandaşımızın yanında olduysak Van'da da sizinleyiz.” Dedi.

“YIKILANIN YERİNE DAHA İYİSİNİ DAHA SAĞLAMINI YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”

Afet bölgelerini yerinde incelediklerine vurgu yapan Kaya, “Tüm afet bölgelerini ve ilçelerimizi ziyaret ettik, ayrıca Van merkezde hemşerilerimizle buluştuk. İki günlük Van ziyaretimizde bizleri tüm sıcaklığıyla karşılayan Van'lı hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şunu rahatlıkla ifade etmek isterim ki Van'da yaşanan sel dolayısıyla oluşan sorunların çözümünde devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahadadır. Ayrıca milletvekillerimiz ve il teşkilatımız afet sonrası ıslah ve inşa süreçlerini yakından takip etmektedirler. Yıkılanın yerine daha iyisini daha sağlamını yapmak için buradayız. Hasarları doğru tespit etmek, zararları eksiksiz gidermek için buradayız, Van'dayız. Selden zarar gören her yapı, her mekân ve her konutu güvenli ve konforlu bir şekilde imar edeceğiz. Van gibi Artvin, Rize, Kastamonu, Sinop şehirlerimizde meydana gelen sel felaketi haberlerini aldığımız andan itibaren devlet olarak, hükümet olarak hemen harekete geçtik.” Diye konuştu.

“AFETLER SİYASET MALZEMESİ DEĞİLDİR”

Ülke olarak yaşanan tüm sıkıntıları birlik ve beraberlik duyguları içerisinde çözecek kudrette olduğuna dikkat çeken Kaya, Afetlerin siyaset malzemesi olmadığına vurgu yaparak, “Allaha şükürler olsun ki, bugün şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz; Türkiye bütün sorunlarını çözecek kudrettedir. Çözemeyeceğimiz hiçbir meselemiz yoktur. Yeter ki, yüreklerimizdeki merhameti çoğaltalım. Yeter ki kardeşliğimizi, muhabbetimizi, sevgimizi büyütelim. Kin ve nefret tohumları ekenlere, karamsarlık ve kötümserlik yayanlara zerre kadar fırsat vermeyelim. Yeter ki kan ve gözyaşı baronlarını sevindirmeyelim. Hiç şüphesiz, bu ülkenin bütün evlatları, bütün kadınları ve gençleri, mutluluk ve huzuru hak ediyor. Bu anlamda fert olarak her birimize tek tek sorumluluklar düşüyor. İnsan olarak, vatandaş olarak, kardeşler olarak her birimiz en iyi biçimde birbirimize omuz vermek durumundayız. Afetler siyaset malzemesi değildir. Acılar ayrışma değil, birleşme vesilesi olmalıdır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Dirlik ve düzenimizi bozmasın.” İfadelerine yer verdi.

“SAHADA HİÇBİR BOŞLUK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Van milletvekilleri adına konuşan Osman Nuri Gülaçar, afet bölgesinde aktif çalıştıklarını dile getirerek, “Bu yaşamış olduğumuz afet ne Artvin’den ne Arhavi’den ne sonrasında yaşanan Kastamonu ve Sinop’tan büyük değildi. Çok daha çalışılabilir, çok erken bir şekilde düzeltilebilir bir pozisyondaydı ama bununla birlikte biz milletvekilleri ile olarak şahsen ben Başkale Esenyamaç mahallesine 4 defa gittim. Bu süre zarfında Bakan yardımcılarımız artarda o felaketi yerinde görmek için geldiler, gördüler, talimatlarını verdiler. Sel felaketinin yaşandığı bütün noktalar için söylüyorum, harfiyen ilk saatten itibaren biz oradaydık ve biz orada olduğumuz için de devletin bütün kurum ve kuruluşları hepsi oradaydılar. Hepsi işlerinin başındaydılar ve tamamı görevlerini yerine getirdiler. Buradan o köylere gittiğimizde, oradaki insanlarımıza dokunduğumuzda, ilk saatten bugüne kadar biz devlet olarak, Ak Parti olarak oradaki insanlarımız bir dakika bile boş bırakmış değiliz ve sahada hiçbir boşluk söz konusu değil.” Şeklinde konuştu.

“ANA MUHALEFETİN İNSAFTAN UZAK BİRTAKIM SÖYLEMLERİ BİZİM BÖLGEMİZDE ETKİN OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Bölgedeki insanlarla hasbihal içerisinde olduklarını söyleyen AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Burhan Kayatürk, “Cumhurbaşkanımız ile birlikte Ahlat’a gelişimizin 5’inci gününde bölgede bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bölgede çok güzel şeyler gördük, güzel şeyler işittik. Bununla beraber pandeminin getirdiği bir bunalım var, beraberinde getirdiği bir takım ekonomik sıkıntılar var. Halkımız tarafından bunların bize iletilmesi ve buna şahit olmamız da önemliydi. Hakikaten partimizin özellikle Cumhurbaşkanımıza karşı ilginin ve sevginin arttığını gördük. Genelde görüştüğümüz insanlar, bütün sıkıntılarını dile getirdiler. Bütün tavsiyelerini söylediler. Sadece üzüldüğüm bir nokta vardı, bu göçlerle alakalı, ana muhalefetin vicdandan, insaftan uzak bir kısım çalışmalarını bizim bölgemizde de etkin olduğunu ki hamdolsun batıdaki faşizan söylemlerin buralarda olmadığını ama zaman zaman buradaki insanlarımızın da bu söylemlere ortak olduklarını gördük.” Şeklinde konuştu.

“UÇAKTAN ATLAYAN İNSANLAR, HANGİ DUVARIN ÜZERİNDEN ATLAYAMAZ Kİ!”

Son zamanlarda göçmen karşıtı söylemlere karşı üzüldüğünü dile getiren Kayatürk, “Uzun süre yurtdışında kalmış bir kardeşiniz olarak Ortadoğu’da, Güney Asya’da ve maalesef bizim bölgemizde bu tür göçler çok sık bir şekilde görülmektedir. Pakistan ekonomik olarak Türkiye’den daha zayıf bir ülke olmasına rağmen bugün Pakistan’daki göçmen sayısı Türkiye’den de fazladır. 5-6 milyon civarında Afgan şu an Pakistandadır. Bangladeş Dünya’nın en fakir ülkelerinden biri olmasına rağmen Bangladeş’teki Mynmar göçmeni 2-3 milyon civarındadır. İnsanlar zannediyor ki Türkiye, herkesin elini kolunu sallayarak geliyor, öyle değil, 21. Yüzyılda duvar örüyoruz, bundan başka ne yapabiliriz. Üstelik gelenlerde ‘biz gidelim Türkiye’ye, bizim ülkemizden daha iyi bir ülke var’ demiyorlar. Uçaktan atlayan insanlar, hangi duvarın üzerinden atlayamaz ki! Bu konuda yapılan bazı konuşmalar ben çok üzülmüştüm.” İfadelerine yer verdi. Toplantıda bu konuların dışında gazetecilerin soruları üzerine Kapıköy’ün açılmama sıkıntısı, uçak biletlerinin yüksek olması gibi birçok konu da konuşuldu.

Editör: TE Bilisim