Van'da mesleğini adeta sanata çeviren ve yıllarını işine adayan ustaları ziyaret eden AK Parti İl Başkanı ve beraberindeki heyet, şehirde bulunan Terziler, lokantalar ve kahvehanelerin "Ahilik"  haftasını kutladı.
İlk ziyaretini Van'ın 60 yıllık lokanta işletmecisi Şeref Şahin'e yapan Başkan Türkmenoğlu "Van'ın emektar lokantacısı Şeref Amca işinin erbabı kendisi Van'da bir marka, Van'lı Şeref usta güler yüzü ve tecrübesiyle,dürüstlüğü ile  herkese  örnek bir esnaf, bizde bu güzel ve anlamlı günde kendisini ziyaret ederek teşekkür ediyor ve uzun ömürler diliyoruz" dedi. 


Şeref Şahin ise "ben bu mesleğe 14 yaşındayken başladım 90 yaşına girdim ,şu an işlerimi oğlum yürütüyor, lokantı mesleği önemlidir bu yaşa kadar keyifle zevkle yaptım, yemek kültür ve beceri işidir diyen Şeref Şahin "Başkan Türkmenoğluna anlamlı günde yapılan ziyaret için teşekkür etti.


Başkan Türkmenoğlu  ve beraberindeki heyet daha sonra kentte  bulunan Terziler Odasını ve kahvehaneleri ziyaret ederek buradaki esnaflarla sohbet etti. Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Türkmenoğlu "Ahilik" haftasını kutlayarak her zaman esnafımızın yanında olacağını dile getirdi. Programa AK Parti İl Başkanı Kayhan  Türkmenoğlu, Terziler Odası Başkanı Çetin Karaduman, Kahveciler Odası Başkanı Niyazi Budak, İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Program çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Editör: TE Bilisim