Gürpınar Belediyesi kendi özkaynakları ile hizmete aldığı  3 loder, 3 kamyon, 2 Çöp Kamyonu ve 2 arazi aracı Gürpınar Kent Meydanında yapılan dualar eşliğinde vatandaşın hizmetine sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konusmasını Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış yaptı. Başkan Tanış “Öz kaynaklarımızla aldığımız 11 yeni aracımızla sizlerin huzuruna çıkmış bulunmaktayız. Kendi öz kaynaklarımızı, milletimizin kaynaklarını milletimize hizmette kullanıyoruz. Bunun en güzel örneği araç filomuzun sizlerin karşısında olmasıdır. Araçlarımızın hizmete girmesi ile birlikte kendisine araç eksikliği sebebiyle sıra gelmeyen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yarı yarı indirmiş olacağız. Gürpınar'a sadece araç filolaları alarak hizmet etmiyoruz. Yıllardır ihmal edilen, yapılmayan işlerin yapıldığını söylüyoruz 


 

"AK belediyemiz halka hizmet ederek milletimizle kucaklaşıyor "

Araç filomuzun temininde emekleri olan Başta İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra söz alan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise "Araç ekipmanlarının tanıtım törenini yapıyoruz . Gürpınar yüzölçümü itibarıyla birçok İlimizden daha büyüktür. Gürpınar'da 79 mahallemiz var, mahallelere bağlı 80 tane de mezramız, bu kadar geniş, meşakkatli coğrafyaya yapılmış hizmetletin önemli olduğunu belirten Türkmenoğlu, tarım ve hayvancılığıyla ön planda olan, yaylaları, meraları ve tarihi dokusuyla ender ilçelerimizden birİ olan Gürpınar’a yapılan AK belediyecilik örnekleriyle gurur duyduklarını bundan sonra yapılacak hizmetler noktasında her zaman başkan Hayrullah Tanışın yanında olacaklarını belirtti. Türkmenoğlu" mahalle temsilcilerimiz, Muhtarlarımız, milletimizin temsilcisi olarak  birlikte hizmet ediyorlar, burada çok güzel bir kardeşlik var. Mahalle temsilcilerimizin çalışmalarıyla AK belediyemiz halka hizmet ederek milletimizle kucaklaşıyor "


MEMLEKET İŞİ GÖNÜL İŞİ 
Cumhuriyetin kurulduğu yıldan itibaren her Siyasi partinin kendine göre bir  politikası var. AK Parti'nin politikası ise hizmetin yanında 2023'e giden yolda "Memleket İşi Gönül İşi" sloganıyla insanımızın gönlüne dokunmaktır. AK Parti Van teşkilatı olarak 7 ilçemizde çalışıyoruz, yerel yönetimlerden gelen kaynağın her bir kuruşunu  bütün ilçelerimizde olduğu gibi Gürpınar’da da halkın refahı mutluluğu ve huzuru için harcıyoruz.


GELEN KAYNAĞIN HER KURUŞUNU HALKIMIZA HARCIYORUZ

İnsanlar Belediye Başkanını seçerken Şehrül Emin olarak bildiği kişiyi ve partiyi tercih ederek emin olduğu kişiye anahtarı verir. Çünkü siz emlak vergilerini belediyeye ödüyorsunuz yerel yönetimlerden gelen mali idareden gelen bütçenin kaynaklarını  seçtiğiniz Belediye Başkanı harcıyor.  Geçmiş  dönemler de üzülerek  belirtmek istiyorum, Belediye ye gelen 5 Milyon (trilyon) lira parayı Gürpınar’a hizmet etmesi lazım gelen başkan başka bir İlçeye gönderdi. Bunu bilmenizi istiyorum, Belediye yerel hizmetleri ayağa kaldırmak için kaynaklarını çok iyi kullanmak zorundadır.Bunu takibini de  sizler yapacaksınız. 
Gürpınar Belediye başkanınız Hayrullah Tanışın Gürpınar halkının gönlünü, teveccühünü kazandığını belirten Türkmenoğlu "Şahidim ki  Başkanımız her bir Bakanlığın kapısında Gürpınar için ya makine  yada ekipman için çaba sarf etti. Gürpınar'a hizmeti getiren Hayrullah tanış başkanımız Gürpınar Sevdalısıdır. Memleket işi Gönül İşi diyoruz. Bugün itibaren 11 yeni araç diğer araçlarla birlikte her alanda hizmet edecek. Araçlarımız Gürpınar İlçemize hayırlın uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Program kurban kesiminin ardından dualarla son buldu. Programa,AK Parti Van İl Başkanımız Kayhan Türkmenoğlu, Van Milletvekilimiz Abdullahat Arvas, AK Parti Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, AK Parti Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim