ŞEHRİVAN HABER-  AK Parti Van Milletvekillerinin Ankara’daki bakan temasları hız kesmeden devam ediyor. Meclisin start vermesiyle birlikte Ankara’da bürokrasinin en önemli isimleriyle görüşmeye başlayan AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülüçar, Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal her görüşmede kente dair önemli dosyalar ile bakanların kapısını çalıyor. Daha önce Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi önemli bakanlıklara da Van’ın önemli sorun ve projeleri ile giden milletvekilleri son olarak da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ziyaret etti. Bakan Dönmez’e kentin enerji sorunları ve yatırımlarına dair önemli konuları aktaran vekiller güneş enerjisi konusunda bakandan taleplerde bulundu. Türkiye’de güneş ışınlarını en çok alan ve güneş enerjisi yatırımlarına en uygun kentlerin başında gelen Van’a dair taleplerini ileten vekiller önemli bir önerilerinden de yine olumlu cevap aldı. Bakan Dönmez Van gölü ile ilgili talepte bulunan 3 vekil, doğalgaz ve benzeri konularda da talep iletti. Ziyarette alınan en önemli söz ise Van’da 1980 öncesi başlatılan gölde maden rezervi tarama faaliyetlerinin yeniden başlatılması ile ilgili talebe olumlu cevap verilmesi oldu.

 

 

Ak Parti Van Milletvekilleri, Van gölü havzasında enerji kaynaklarının ve doğal kaynakların daha verimli şekilde değerlendirilmesi, devam eden kamu yatırımları ve elektrik sorunları ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ziyaret etti.

 

 

GÜNEŞ ENERJİSİ İÇİN ÖZEL RİCA

 

Ziyaretin ardından kamuoyu ile bir bilgilendirme paylaşan Gülaçar, Arvas ve Kartal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile yapılan toplantının çok verimli olduğunu belirterek, Van ile ilgili birçok proje ve konuyu Sayın Bakanın kendisi ile istişare ettiklerini söyledi. Yapılan görüşmede; Van’ın güneş enerjisi kaynağı bakımından ciddi bir potansiyele sahip olmasına rağmen güneş enerjisi uygulamaları diğer illere göre oldukça düşük seviyede kaldığını belirten Van Milletvekili Abdulahat Arvas,  Van Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Bölgesi Projesi’nin Bakanlık tarafından hızlandırılmasını istedi.

 

 

VAN ENERJİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

 

“Van’ın uygun şartlar ve teknik kriterlere sahip olmasına rağmen bugüne kadar yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ilan edilmemesinin bölgemiz ve ülkemiz için büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Milletvekili Arvas,  Van İlinin en kısa zamanda YEKA Yönetmeliği kapsamında Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.”

 

 

İLÇELERDEKİ JEOTERMAL POTANSİYELİ DE HATIRLATTILAR

 

Ak Parti Van Milletvekilleri, aynı şekilde Van’ın sahip olduğu zengin jeotermal enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılması hususunda gerekli çalışmaların planlanmasını talep etti. Van Milletvekili Abdulahat Arvas,  Erciş ilçesinin jeotermal kaynağı bakımından zengin olduğunu ifade ederek, en verimli kaynağın zilan bölgesinde bulunduğunu belirtti. MTA Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen ve ölçümleri yapılan termal kaynakların, Çaldıran, Özalp, Başkale ve Gürpınar’da da mevcut olduğu söylenildi.

 

 

VAN GÖLÜ’NDE ÇALIŞMA BAŞLAYACAK!

 

AK Parti Van Milletvekilleri, Van gölü havzası maden rezervlerine ilişkin verilerin 1980 öncesi yapılan çalışmalara dayandığını belirterek, bölgede yeni maden ve rezerv tespiti tarama faaliyetlerinin teknolojik imkânlarla yeniden yapılamasını istedi. Talep üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, 2019 yılı yatırım programına Van’ı alacaklarını söyleyerek, Van gölü havzasını son teknolojik imkânlarla yeniden taranacağını belirtti. Van Milletvekilleri, Van’ın diğer bir zenginlik kaynağının Linyit kömürü olduğunu belirterek,  Erciş-Zilan, Şahmanıs ve Hoşap’ta sahasında bulunan yaklaşık 4 milyon ton üretilebilir linyit rezervinin ekonomiye kazandırılmasını istedi. Van Milletvekili Arvas, Ayrıca yapılan toplantıda Van/Erciş İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarının hızlandırılmasını isteyerek, Van’da doğal gaz olmayan ilçeler konusunda bir planlama yapılması talebinde bulunduğunu açıkladı.

 

Editör: TE Bilisim