ŞEHRİVAN HABER-Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? Bir süredir gerileyen brent petrol dün 11 ayın en düşük seviyesini gördü. Brent petroldeki gerilemenin ardından petrol fiyatlarındaki bu hareket motorine 82 kuruş indirim getirdi. Motorinde bugün uygulanmaya başlanan 82 kuruş indirimin ardından bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 58 kuruş daha indirim geldi. Peki 30 Kasım 2022 Çarşamba Van, İstanbul Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları ne oldu, kaç TL? Benzin litre fiyatı, LPG ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki hareketlilikle birlikte benzin ve motorin fiyatlarında neredeyse iki günde bir değişiklikler yaşanıyor. Fed kararları ve ABD Temsilciler Meclisi'nin Rusya'dan petrol ithal edilmesine yasak getirilmesine yönelik attığı adımlar sonrasında küresel piyasada petrol fiyatlarını etkiliyor. Brent petrolde ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalardan direkt olarak etkilenen akaryakıt fiyatları sürekli değişirken, peş peşe gelen zam ve indirim haberleri de kafa karıştırıyor. Brent petroldeki gerilemenin ardından akaryakıt fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Yurtdışında ürün fiyatları gerilemesi akaryakıt ürünlerinde de fiyatlar düşüyor. Yeni hafta araç sahiplerini sevindiren bir gelişmeyle başlıyor. Bu defa motorin için 60 kuruşluk indirim bekleniyor. Akaryakıt fiyatlar ne olacak? Altında 2 çarpan etkisi gerçekleşecek mi? Yeni indirim ve zamlar yeni haftada belli olacak...

Cuma akşamı 83.71 dolar varil fiyatına sahip olan Brent petrol haftaya düşerek başladı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 2.35 geriledi ve 81.36 dolara indi. Bu düşüşün ardından Türkiye'de satılan motorinin litre fiyatında da indirim beklentisi oluştu.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Motorinde 82 kuruşluk indirimin ardından bu gece yarısından itibaren de 58 kuruş pompa fiyatlarına yansıdı. Benzin fiyatlarında ise indrim söz konusu olmadı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İL                            V/Max Kursunsuz 95        V/Pro Diesel

Van                         20.89 TL/LT                        23.24 TL/LT

İstanbul                 20,17 TL/LT                         23,03 TL/LT

Ankara                   20,31 TL /LT                        23,21 TL/LT

İzmir                       20,32 TL/LT                         23,27 TL/LT

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Editör: TE Bilisim