ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN-FATMA NUR POLATCAN

2022-2023 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek Vanspor FK’da kongre süreci başlarken, senenin ilk olağan genel kurul toplantısı ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşti. Yeteri çoğunluk sağlanmadığından dolayı kongre 1 Ağustos’a ertelenirken, kongre sonrası konuşan Vanspor Yönetim Kurulu Üyesi Akın Dinçer, önemli açıklamalarda bulunarak, destek çağrısında bulundu.

“KONGREDE VAN’I YÖNETENLERİN HİÇBİRİ YOK”

Kongrede konuşan Vanspor Yönetim Kurulu Üyesi Akın Dinçer, “Ben bu konuşmayı şahsım adına yapıyorum. Tabi gönül isterdi ki bugün de burası çok daha kalabalık olsun protokol açısından. Vanspor, Van’ın profesyonel kulübü. Vanspor’un kongresinde şu an aramızda Van’ı yönetenlerin hiçbiri yok ve biz bizeyiz. Şu an valimizin, Van milletvekillerinin, siyasi otoritenin üyelerinin hepsinin burada olması gerekmez miydi? Şu anda kimse yok. Bir yıl önce de bu noktadaydık. Yine çok farklı bir yerde değildik. Geçen seneki sıkıntılardan sonra bir grup arkadaşla bir araya geldik. Bir süreç başlattık ve hakikaten samimiyetle çalıştığımız bir süreçti. Maalesef 1. lig nasip olmadı. Averajla çıkamadık. Belki çıksaydık bu şehri çok güzel günler beklerdi ama nasip olmadı.” Dedi.

“VANSPOR’DAN DAHA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK MARKA HANGİSİ”

Vanspor’la ilgili konuşan Dinçer, şunları kaydetti: “Bir Vanlı olarak, Van dışında birilerine Vanlıyım derseniz size iki tane şey soruyorlar; bir Van canavarını bir de Vanspor’u soruyorlar. Vanspor 1. ligden düşeli tam 25 yıl olmuş hâlâ bununla ilgili herkesin hatırasında Vanspor’un o efsanesi var. Çünkü Vanspor Van’ın en büyük markası. Van’da, Vanspor’dan daha büyük katkı sağlayacak marka hangisi? Vanspor’un 1. lige çıkması durumunda Van’a kazandıracaklarını hangi kurum kazandırabilir? Mümkün mü? Ticaret Odası seçiminin çeyreği kadar iş insanlarımız Vanspor ile ilgilenseydi şu an biz bize oturuyor olmayacaktık. Trabzon şehri Van’ın yarı nüfusuna sahip bir şehir fakat Trabzon’u herkes Türkiye’nin en büyük şehri olarak bilmiyor mu? Dünyada çoğu insan Trabzonspor’u bilmiyor mu?”

“BU SÜRECİ HEP BERABER GÖTÜRELİM”

Van’ın en büyük kazanımı Vanspor’un başarısıdır diyen Dinçer, “Van dışında yaşayan o kadar iş insanımız var. İş insanlarımıza, valimize gelin beraber yapalım dedim. Bu sadece 3-5 kişinin yapabileceği bir şey değil. Hep beraber bir güç birliği yaparsak başarabiliriz. Güzel şeyler yapmaya çalıştık hep beraber. İyi niyet gösterdik. Hevesimizi kırmakla uğraştılar. Bize engel çıkarmaya çalıştılar. Bizi desteklemesi gereken insanlar bize nasıl engel olur? Bu şehrin bundan daha önemli bir markası var mı? Bırakın bu takımı birileri üstlensin. Bu süreci hep beraber götürelim. O mutluluğu hep beraber yaşayalım.” İfadelerini kullandı.

DİNÇER: BİZ ONLARDAN HAYIR BEKLEMİYORUZ

Dinçer, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Gelin bu süreci beraber yönetelim. 25 gündür biz bu sürece destek bekliyoruz. Bizim yapabileceğimiz tek şey var bu süreci ciddi anlamda başlatmak, Vanspor’u Sahip Çık hashtagı ile destek vermek. Biz lütuf istemiyoruz. Desteklemek zorundalar. Biz onlardan hayır beklemiyoruz. Vansporluluk duygusunun bütün şehirde oluşması lazım. Yoksa da başka türlü bu iş olmaz. Bundan sonraki süreçte her zaman Vanspor’un yanındayım. Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemler, geçtiğimiz dönemden çok daha güzel olur.”

Editör: TE Bilisim