ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

AKM Asansör Kontrol Merkezi ve Teknik Muayene Hizmetleri, üst düzey kalite ve hizmet anlayışıyla asansörlerin periyodik kontrollerini gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRK-AK) tarafından akredite edilmiş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafınca yetkilendirilmiş TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre A Tipi Muayene kuruluşu olan AKM Teknik Muayene Hizmetleri, asansör güvenliğine dikkat çekmek amacıyla Van’da Asansör Güvenliği Paneli düzenledi.

Conforıum Otel’de gerçekleşen panele; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Asansör ve Teleferik Şube Müdür Vekili İlyas Menderes Büyüklü, Van Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünü temsilen Mehmet Zeki İnanç, AKM Asansör Kontrol Ve Teknik Muayene Hizmetleri Genel Müdürü Muzaffer Yaşar, İpekyolu Belediyesi Destek Hizmetlerinden Mesut İliklerden, Tuşba Belediyesi Başkan Vekili Azad Gülengül, Edremit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Sait Türkmenoğlu, Tuşba Belediyesi İmar Müdürü Güven Günini, Edremit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Yunus Şahin, Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden Serkan Yılmaz Yetkin, Yüksekova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Cemil Özer ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

BÜYÜKLÜ: VAN ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

Panelde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Asansör ve Teleferik Şube Müdür Vekili İlyas Menderes Büyüklü, Van’ı çok beğendiğini belirterek şunları söyledi: “Van çok güzel bir şehir. İlk defa geldik. Göl çok güzel. Böyle bir organizasyonu birlikte bir araya geldiğimizde neyi konuşacağız? Asansörü günlerce konuşsak yetmez. Yaşanılanlarla, yaşattırdıklarıyla bitmeyecek derya bir konu. Anlamı itibarıyla özellikle ilgili idarelerin yoğunlukta olduğunu düşünerek Türkiye’de ulusal mevzuata göre asansör periyodik kontrol uygulamalarını başlangıcından bugüne kadar, ne yapmaya çalıştığımızı, neyi hedeflediğimizi paylaşacağız.”

YAŞAR: ASANSÖR GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK

Panelle ilgili Şehrivan’a konuşan AKM Teknik Muayene Hizmetleri Genel Müdürü Muzaffer Yaşar, asansör güvenliğine dikkat çekmek istediklerini dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Van’da asansörlerin güvenirliğine dikkat çekmek için bir panel düzenledik. Belediyelerimizin imar bölümlerindeki başkan ve başkan yardımcılarını davet ettik. Van, Ağrı, Bitlis, Siirt, Muş, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Hakkari ve Şırnak bölgelerinden de asansör firmaları davetlimiz. Asansörün her alanında sektör temsilcilerini buraya, asansör güvenliğine dikkat çekmek adına davet ettik. Panelde firmaları bilgilendirici bir sunum olacak. İnşallah vatandaşlarımızın yeşil etiketli asansör kullanımını arttırmak için bu ve bunun gibi etkinliklere daha çok dikkat çekeceğiz.”

GÜLENGÜL: ASANSÖRLERİMİZ YEŞİL VE MAVİ ETİKET ALDI

Panelde konuşan Tuşba Belediye Başkan Vekili Azad Gülengül, ilçedeki asansörlerin yüzde 91’inin muayene edildiğini ve yeşil ile mavi etiket aldığını vurgulayarak, “Tuşba Belediyesi olarak yaklaşık 2 yıldır AKM Asansör firması ile çalışıyoruz. Tuşba Belediyemiz yeni kurulan bir belediye. İmar planları yeni yeni oluştuğu için asansör bakımından diğer ilçelere göre belki biraz daha sayı olarak az konumdayız. 2 yıldır yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçemizdeki denetimleri büyük bir özveri ile yaptıklarına şahitlik ettik. Denetimlerde güzel sonuçlar aldık. İlçemizde asansör taramaları ve tespitleri yapıldı. Yaklaşık olarak yüzde 91’i muayene edilmiş ve güvenli asansör diye tanımladığımız yeşil ve mavi etiket almıştır. Bu ortalama, Türkiye ortalamasını düşündüğümüzde yüzde 52 olarak baz aldığımızda Tuşba Belediyesinde ne kadar yüksek olduğunu görmekteyiz” dedi.

ASANSÖR GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ…

Gülengül, “Tabii bunun sebeplerden biri de, kurum ve kuruluşların yoğunlukta olduğudur. İlçemizin imar planları genişledikçe bu konudaki çalışmalar ne kadar iyi başlarsak aynı ölçüde devam edeceğini düşündüğümüzde ilçemiz için güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Birlikte aldığımız dönütler sonucunda firmayla yaptığımız bazı raporlar doğrultusunda ileriye dönük bir yol haritası da çizdik. İnşallah ilçemiz, ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye belirtti.

PANELE YOĞUN İLGİ…

Panelde konuşan Edremit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Sait Türkmenoğlu şunları kaydetti: “Edremit’teki asansörlerin yaklaşık yüzde 12’si kırmızı, yüzde 11’i yeşil, yüzde 52’si ise mavi etiketlidir. AKM firması ile ortak çalışıyoruz belediyemizin yapmış olduğu sözleşme dahilinde.”

Editör: TE Bilisim