ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-HAKAN İZGİ

Van ve bölge için büyük bir öneme sahip Van Gölü, içerisinde barındığı güzellikleriyle ziyaretçileri kendine hayran bırakırken, korunması ve daha çok tanıtılması için de farkındalık etkinlikleri sürüyor. Her mevsimi ayrı güzel Van’ın kış turizmi potansiyelini de değerlendirmesi için sınırsız etkinlik yapılırken, aktivistler de yeni bir etkinlikle kent turizmine katkı sunmayı hedefliyor. Kente son yılların en aktif derneği olan ve sıra dışı işlere imza atan Van Gölü Aktivistleri, kış turizme dikkat çekmek amaçlı dondurucu soğuya rağmen bir kez daha Van Gölü’nde yüzmeye hazırlanıyor. Tam bir çılgınlık olan etkinlikle gözleri bir kez daha Van Gölü’ne çevirmek isteyen aktivisitler adına konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Ali Emrah Dağer da yapılacak etkinliği Şehrivan’a değerlendirirken Van halkını etkinliğe davet etti. Dernek Başkan Yardımcısı Dağer, Van Gölü’ne dikkat çekmek, korunmasını sağlamak ve gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakmak istediklerinin altını çizerek, gölün eşsiz suyunu dört mevsimde görmesi deneyimlemesi gerektiğini belirtti.

AKTİVİSTLER KIŞIN ORTASINDA VAN GÖLÜ’NE GİRECEK…

Bu yıl 4’üncüsünü yapmaya hazırlandıkları Kışın Van Denizi’nde Yüzme Etkinliği için hazırlıklarını tamamlayan Van Gölü Aktivisitleri 23 Ocak Pazar günü dondurucu soğukta Van Denizi’ne girecek. Yapılacak yüzme etkinliğini değerlendiren Van Gölü Aktivistleri Dernek Başkan Yardımcısı Ali Emrah Dağer, bu etkinlik ile ilgili detayları şu sözlerle paylaştı: “Yaptığımız kış yüzme etkinlikleri ulusal ve uluslararası çapta dikkat çeken faaliyetlerdir. Kış yüzmeleri bir farkındalık çalışmasıdır. Fakat yüzme faaliyeti sanıldığı gibi kötü etkisi olan bir yüzme değildir. Kış dalış kıyafeti olmadan suda çok fazla kalınamaz pek mümkün değildir. Biz daha çok Van Gölü’ne dikkat çekmek, korunmasını sağlamak ve gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakmak istiyoruz. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olması ve farkındalığının artmasını istiyoruz. Ayrıca kuzey ülkelerde kış mevsimlerinde bu tarz etkinlikler çok fazla yapılmaktadır. Bizim de bu çalışmaları turizme ve farkındalığa dönüştürme hedefimiz bulunuyor.”

YÜZDE 72’LİK ORAN “EVET DENİZE GİRELİM” DEDİ!

2019 yılından itibaren her yıl bu çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Dağer, “Büyük ilgi ile geri dönüşler alıyoruz. Bu geri dönüşler bazen olumlu bazen olumsuz olabiliyor. Genellikle deneyimlememiş olan kişiler tarafından bu durum korkutucu bulunabiliyor. Fakat olumlu yönde geri dönüşler daha fazla sosyal medyada yaptığımız anket çalışmasında yüzde 72 oranında yüzmemizi isteyenler oldu. Yüzde 28 oranında ise karşıt olanlar oldu. Takipçilerimizin görüşlerini de göz önünde bulundurarak bu çalışmayı pazar günü gerçekleştireceğiz.”

VANLILARI ETKİNLİĞE DAVET ETTİLER: BUYRUN GELİN!

Van Gölü’nün faydalarını anlatan Dağer, sözlerine şöyle devam etti: “Kışın yüzmek soğuk suyun faydalı olması sebebiyle sanılanın dışında yararlıdır. Yenileyici etkisi olduğu için vücudu rahatlatıyor, bağışıklığınızı güçlendiriyor. Soğuk ile mücadele etmenin bir yolu da soğuğa uyumlu yaşamaktır. Yüzmeyi sevenler ve doğa tutkunlarının mutlaka Van Gölü’nün eşsiz suyunu dört mevsimde görmesi deneyimlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Herkesi gelmesini ve bu güzel duyguyu yaşamalarını isteriz. İlk başta soğuktan insanlar uzak durabilirler ama buyursun gelsinler birlikte bu heyecanı yaşayalım.”

“MURADİYE ŞELALESİ ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇAPTA DİKKAT ÇEKTİ”

Geçtiğimiz günlerde Muradiye Şelalesine dikkat çekmek amaçlı yapılan etkinliği değerlendiren Dağer, “Muradiye Şelalesi ülkemizin en güzel şelalelerinden biridir. Bu şelaleye yaptığımız çalışmanın da amacı Van Gölü Havzası güzelliklerine dikkat çeken bir çalışmaydı. Ulusal ve uluslararası çapta dikkat çekti. Şelalenin donan kısımlarının Pamukkale travertenlerini anımsatan görselliği ile kışın da çok güzel bir görünüme sahip olması sebebiyle bu değerlerin korunması ve ön plana çıkarılması için çalışmalar yapıyoruz. Van Gölü Aktivistleri Derneği olarak çalışmalarımızda mevsim ayırmadan farkındalık yapmaya devam edeceğiz. Önümüzde ki günlerde Kış kampı gibi çalışmalarımızda olacaktır.” Şeklinde konuştu.

“KIŞ TURİZM OLANAKLARI DEĞERLENDİRİLMELİ”

Bölgenin ve kentin turizm olanaklarından söz eden Aktivistler Derneği Başkan Yardımcısı Dağer, “Van Gölü Havzası’nda kış turizmi için oldukça fazla potansiyeli bulunmaktadır. Van Gölü Ekspresi, Kayak tesisleri, Van Gölü’nün etkin bir şekilde tanıtılması ve geliştirilmesi halinde çok fazla ziyaretçi ağırlayacağını tahmin ediyoruz. Bunun bölgemize katkısı ve faydası olacaktır. Kış yüzmeleri, kayak, kamp, kano, dağ tırmanışları, yürüyüşler vb. gibi çalışmalarımız bulunuyor. Yapılan çalışmaların tamamı dikkat çekmek ve potansiyeli desteklemektir.” Cümlelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim