Vangölü Aktivistlerinden yeni bir proje daha. Aktivistler bu kez ise örnek olacak. Projenin imzaları dün gerçekleştirilen tören ile atıldı.

 

Van’ın önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından bir tanesi olan Vangölü Aktivistleri Derneği yeni bir projeye imza attı. Van’ın kanayan yaralarından bir tanesi olan trafik sorunu için Van Şoförler ve Otomobilciler Odası ile birlikte yeni bir projeye imza atan Vangölü Aktivistleri Derneği her ayın sonunda ‘En İyi Sürücüyü Seç Seç’ projesi ile Van’daki örnek şoförleri ödüllendirecek. Özellikle toplu taşıma araçlarının örnek olması adına başlatılan proje her ay verilen ödüller ile tamamlanacak. Proje için Van Şoförler Odasında düzenlenen imza töreni ile projenin imzaları Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ile Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel attı.

 

TUĞRUL: MEMNUNİYETLE KARŞILADIK

Yapılan imza töreni ile ilgili konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ilk olarak şunları söyledi: “Güzel bir proje gerçekleştirdikleri ve bizler ile paylaştıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugün projenin imzalarını beraber attık. Bugüne kadar şoförlerle ilgili hep bize şikayetler geliyordu ve biz bu şikayetleri değerlendiriyorduk. Bu kapsamda cezalar veriyor ve bununla ilgili yaptırımlar yapıyorduk. Ancak bugün Erdoğan hocamız bize geldi ve bambaşka bir projelerinin olduğunu söyledi. Bizde bu projeyi çok memnuniyetle karşıladık.”

 

PROJENİN AMACI EN İYİYİ SEÇMEK

Projenin asıl amacının en iyi şoförü seçmek olduğunu kaydeden Tuğrul, “Elbette ki hata yapan şoför arkadaşlarımız var. Biz hata yapan şoför arkadaşlara ceza veriyoruz. Ancak trafikte hata yapmayan, trafikte düzenli olan ve insanlara iyi davranan şoför arkadaşlarımızda var. Sağ olsun hocamızın girişimleri ile hata yapan şoförler yine cezalandırılacak, ancak hata yapmayan arkadaşlarımız da ödüllendirilecek. Bu şekilde hata yapan arkadaşlarımız da yaptıkları hatalardan ders çıkaracaklar ve Van’a katkı sunacaklar.” Dedi.

 

“ŞOFÖRLERİ VATANDAŞLAR SEÇECEK”

Proje ile ilgili de bilgiler veren Tuğrul şöyle devam etti: “Elimizde bu proje ile ilgili broşürler var. Bu broşürlerimizde telefon numaraları ile mail adreslerimiz yer almaktadır. İyi araç kullanan, halk ile iyi ilişkileri olan, vatandaşa iyi davranan ve trafik kurallarına uyan arkadaşlarımıza ulaşıp kendilerini ödüllendireceğiz. Bu şoförlerimizi de vatandaşlarımız seçecekler. Vatandaşlar bu kriterlerde olan şoförlerin araçlarını, plakalarını çekip, kendilerine ulaşabileceğimiz telefon numaralarını alıp bize gönderecekler ve bizde her ay bu şoförlerimizi ödüllendireceğiz. Ayda bir yapacağımız değerlendirmeler sonucunda şoför arkadaşlara odamıza ait ayın plaketi vereceğiz.”

 

ÖZEL: TRAFİK ÇIKILMAZ HALDE

İmza töreninde bir konuşma yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Malumunuz Van her geçen gün trafikte çekilmez bir hale doğru gidiyor. Mevcut haliyle 10 yıl öncede böyleydi şimdi de aynı sorunlar var. Ve bu sorunlar nüfus arttıkça daha da ön plana çıkıyor. Ne yazık ki trafik konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bizde trafik nasıl biraz rahatlar diye düşündük ve böyle bir karar aldık. Gerek gürültü gerekse de bilinçsiz ve agresif araç kullanması konusunu ele aldık. Biz araç kullanma konusunda ne yazık ki kurallara uymuyoruz. Bu şekilde bir kampanya kararı aldık. İyi olan şoförlerimizi ödüllendirelim ve bu vereceğimiz ödüllerden insanlara örnek olsun dedik.” Şeklinde konuştu.

 

EN İYİ ŞOFÖR PROJESİ HERKESİ KAPSIYOR

Kampanyanın herkesi kapsadığını ifade eden Özel son olarak şunları söyledi: “Yapmış olduğumuz kampanya Van’daki tüm halkı kapsamaktadır. Bu güzel davranışlı şoförlerimizi de halk seçecek. Seçilenlere bizde Vangölü Aktivistleri olarak ödül adına bizde katkı sunmak istiyoruz. Şoförler odamızın vereceği plaketleri yemekli bir programda tertip etmek istiyoruz. Aktivistleri temel amacı Van olduğu için biz bu yemekleri de Van’ın yemekleri olarak vereceğiz. Bu bizim için bir denemedir. Şoför arkadaşlarımız iyi olacak davranışlar sergilenirse, trafik bize de yaşanır kılınacaktır. Bu anlamda bizde böyle bir adım attık. İnşallah bu şoförlerimiz için güzel bir çalışma olur. İnsanlar bir birlerine gülümserler, bir birlerine selam verirler, bir birleri yol verirler temennisi ile hayırlı olsun diyoruz.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim