ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-MEHMET ALİ EKİNCİ

Siyasi parti kurucularının Van’a çıkarması son dönemlerde artış gösterirken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir kez daha çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Van’a geldi. Heyetiyle birlikte 3 gün boyunca Van’da kampa giren Babacan, Van’da iki gün boyunca yoğun bir program gerçekleştirdi. Önce Erciş İl Başkanlığı binasının açılışına katılan ardından Van merkezde esnaflarla buluşan Babacan daha sonra İpekyolu ilçesindeki bir iş merkezinde partisinin il başkanlığı binasının açılışını yaptı. Van ziyaretinde Van-Hakkari Tabipler Odası'nı ziyaret ederek, başkan Ahmet Koç ve oda üyeleriyle bir araya gelen Babacan Şehrivan TV’nin de özel yayın konuğu olarak gazeteci Osman Nuri Yıldız’ın sorularını yanıtladı. Tüm programlarında Van’a ve Van’ın sorunlarına değinen Babacan, Türkiye’nin birçok meselesi ve sorunu ile ilgili eylem planlarını yaparken iller için de çalıştıklarını, Van için de 65 nolu bir eylem planı hazırladıklarını söyledi. Son olarak ertesi gün bir otelde kentteki ulusal ve yerel medya mensuplarıyla bir araya gelen Babacan, 3 günlük programını değerlendirerek, gazetecilerini sorularını yanıtladı.

BABACAN, VAN’A ÇIKARMA YAPTI…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindekiler çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Van’a geldi. İlk olarak Erciş’e giden Babacan, İlçe Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Partisinin Erciş İlçe Başkanlığı binasının açılışına katılan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, toplanan kalabalığa hitap etti. Güçlü bir heyetle geldiklerini söyleyen Babacan, “Hızla örgütleniyoruz. Vatandaşlarımızı bizzat dinliyoruz, duyuyoruz, dertliyi dinliyoruz, sıkıntı çekeni dinliyoruz. Sorunları yerinde tespit ediyoruz. 720 ilçede bugün arkadaşlarımız halkın arasında ne olup bitiyorsa haberdar oluyoruz ve çözüm üretiyoruz. Her konuda çözüm üretiyoruz. Her konuda eylem planları açıklıyoruz. Bugüne kadar tam 11 alanda çözüm açıkladık” dedi.

BABACAN: İYİ İŞLER YAPTIK

11 yıl bu ülkenin ekonomisinin başında olduğunu ifade eden Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadromuzla beraber iyi işler yaptık. 3 bin 500 dolarlık milli gelirimizi aldık 12 bin 500 dolara taşıdık. 36 milyar dolarlık ihracatımızı aldık 132 milyar dolara taşıdık. Merkez Bankası'nın rezervlerini 28 milyardan aldık 136 milyar dolara taşıdık. Döviz kuru artınca motorin, benzin ve gazın fiyatı artıyor. A’dan Z’ye her şeye zam geliyor. Tarımda biz nasıl çözeceğimizi açıkladık. Çiftçimizin sırtında ağır bir borç yükü var değil mi? Borcun üzerindeki faizi silip atacağız. Borçları donduracağız. 2 yıl ödemesiz uzun vade vereceğiz. Tarım desteklerini ekimin dikimin olduğu anda açıklayacağız. Rakamın ne olacağını ve ödemeyi de hasadın olduğu anda yapacağız. Gübre maliyetinin yarısını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Yem maliyetinin yarısını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Tarıma özel düşük elektrik tarifesi uygulayacağız. Türkiye’nin her yerine gençlerimizin doğduğu topraklarda kalmasını sağlayacağız. Gençlerimizin tarımı, çiftçiliği sevmesini sağlayacağız.”

“ERCİŞ’TEN ERDOĞAN’A, BAHÇELİ’YE DE SESLENİYORUM; KÜRT SORUNU VAR MI YOK MU?”

Sosyal destekler konusunda ne yapacaklarını da açıkladıklarını belirten Ali Babacan, “Devlet vatandaşın ayağına gidecek. Vatandaş kapı kapı sosyal destek almak için uğraşmayacak. Her aileye sosyal destek uzmanı görevlendireceğiz. Ülkenin sorunları büyük, gittikçe de büyüyor. Ekonomik sorunlar büyüyor ama ülkenin sorunları sadece ekonomi ile ilgili değil. Ekonominin temelinde ne var? Ekonominin temelinde hukuk, adalet, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi var. O temeli sağlam atmazsan, bu binayı ayakta tutamazsın. Türkiye’de şu anda bir Kürt sorunu var biliyorsunuz. Bizde içindeyken ne diyorduk, Kürt sorunu var, bizim de sorunumuz var diyorduk. Ben buradan Erciş'ten Erdoğan'a da sesleniyorum, Bahçeli'ye de sesleniyorum. Kürt sorunu var mı yok mu? Gelin burada Erciş’te, bizim Kürt vatandaşlarımıza soruyorum. Buradan çağrı yapıyorum. Eşit vatandaşlık temelinde çözeceğiz, eşit vatandaşlık bu ülkenin her bir vatandaşını devlet aynı samimiyetle kucaklamak zorunda, başka türlü bu ülkenin birliğini ve beraberliği sağlayamazsınız” diye konuştu. Ali Babacan, açılışın ardından il merkezine geçti.

BABACAN, VAN’DA HALKA HİTAP ETTİ!

Erciş ilçesindeki programının ardından kente gelen Babacan ve beraberindekiler, Cumhuriyet Caddesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Daha sonra İpekyolu ilçesindeki bir iş merkezinde partisinin il başkanlığı binasının açılışını yapan Babacan, parti programı ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Açılıştan önce konuşan Babacan, “Medreselerin, kalelerin diyarı merhaba! Vanadokya’sıyla, Akdamar’ıyla, Serhat’ın incisi Van, merhaba! Denizin, tarihin, dünyada hala yaşanan en eski şehir merhaba! Kadim şehir Van, merhaba! Dün Ağrı’daydık, önceki gün Muş’taydık. Ülkemizi adım adım, şehir şehir geziyoruz. Sorunları, sıkıntıları yaşayanlardan dinliyoruz. Ülkenin sorunu çok ama bu sorunları çözmek de bir o kadar kolay. Tüm sıkıntıları aşacağız. İnşallah seçimlerin ardından Türkiye’de hep beraber yepyeni bir sayfa açacağız. Biz cebimizde güvenin ve çözümün anahtarlarıyla dolaşıyoruz. Her alandaki sorunların nasıl çözüleceğini açık açık anlatıyoruz. Ne söz verirsek de inşallah yerine getireceğiz. İşte bu yüzden yarının Türkiye’sinin mimarları biz olacağız, DEVA kadrosu olacak. Türkiye’nin değişiminde DEVA Partisi asli bir rol oynayacak. Hiç şüpheniz olmasın. Artık mevcut iktidarın son kullanma tarihi geçti. Bu iktidar yorgun bir iktidar. Onları en yakın zamanda müsait bir yerde indirmemiz gerekiyor” dedi.

BABACAN: KÜRT MESELESİ TÜM TÜRKİYE’NİN MESELESİDİR

Kürt sorununa da değinen Babacan, “Bizim için Kürt meselesi, o partinin bu partinin meselesi değildir. Kürt meselesi tüm Türkiye’nin meselesidir. Bizim meselemizdir. Bizim için hak, hukuk, adalet meselesidir” şeklinde konuştu. Türkiye'de birçok sorunun yaşandığını ve bu sorunların çözümün kolay olduğunu belirten Babacan, şöyle konuştu: “Seçimlerin ardından yepyeni bir sayfa açacağız. Cebimizde güvenin ve çözümün anahtarlarıyla dolaşıyoruz. Her alandaki sorunları nasıl çözeceğimizi açık açık anlatıyoruz. Her alanda eylem planı hazırladık. Çözümlerimizi, yazılı bir şekilde bütçesini hesap ederek ortaya koyduk. Öyle bol keseden atanlardan değiliz. Hesabımızı yapıyoruz. Ne söz verdiysek yerine getirip gerekeni yapacağız. İşte bu yüzden yarının Türkiye'sinin mimarları biz olacağız. Türkiye'nin değişiminde partimiz asli bir rol oynayacak. Hiç şüpheniz olmasın.”

“ANADİLİNİ ÇATIŞMA KONUSU OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”

Babacan, “Geçmişte annelerin cezaevindeki evladıyla anadilinde konuşmayı yasaklayanların bugün nasıl hatırlandığını iyi biliyorsunuz. Onun için ne diyoruz? Ana dili, vatandaşlarımızın analarının ak sütü kadar helâldir. Bu konuyu bir çatışma konusu olmaktan çıkaracağız. Bizim için Kürt meselesi bir eşit vatandaşlık meselesidir. Biz öyle kuru kardeşlik sloganları atanlardan değiliz. Biz, eşitlik diyoruz. Eşit vatandaşlığın altını çiziyoruz” dedi.

BABACAN: MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ

Mülakatı kaldıracaklarını dile getiren Babacan, “Mülakat, şu andaki hükûmetin işine gelmeyenleri devlete almama politikası haline geldi. Gençlerimiz KPSS’den 80 alıyor, 90 alıyor, 95 alıyor ama mülakatta eliyorlar. Böyle bir şey olur mu? Biz mülakatı kaldıracağız. Kim hak ediyorsa o devlete girecek. Yazılı sınav neyse o” diye belirtti.

“ESNAF FERYAT EDİYOR”

Babacan, “Enflasyon sanayici, KOBİ ve esnafa kazanmadığı paradan vergi ödettirir. Esnaf kardeşimiz 100 liraya aldığı malı diyelim ki 130 liraya satıyor. Dönüp bakıyor, mal 200 lira olmuş. Rafa 200 liradan koyuyor. Devlet, ‘Sen bunu 100’den alıp 130’a sattın. 30 liranın vergisi ver’ diyor. Onun için esnaf feryat ediyor” ifadelerini kullandı. Babacan ve beraberindekiler daha sonra Van-Hakkari Tabipler Odası'nı ziyaret ederek, başkan Ahmet Koç ve oda üyeleriyle bir araya geldi.

Editör: TE Bilisim