ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ – ORHAN SAĞLAM

Bölge illerindeki kongrelere katılmak ve birtakım temaslarda bulunmak üzere ziyaretlerde bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan dün Van’da da kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sürecinde kentte kahvaltı yapan Babacan, kahvaltı sonrası parti mensupları ve vatandaşların da soruları üzerine kısa bir açıklamada bulundu. Diyarbakır, Batman ve Bitlis kongrelerinden sonra Van’ı ziyaret eden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Biz Deva Partisi olarak akraba, arkadaş, eş, dost ilişkileriyle partimizi kurmadık. Partimizin kapısı herkese sonuna kadar açıktır. İsteyen tüm vatandaşlarımız partimize katılabilir. Şu an çalışmalarımız gayet güzel geçiyor” dedi. Van ile ilgili de değerlendirmeler yapan Babacan, kentte iyi bir teşkilat kurduğunu belirterek, kent için de: “Van’ımıza daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Daha çok korumamız gerekiyor. Van dünyanın her yerinden insanların gelip görmek için can atacağı bir ildir.” Dedi.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Van’a gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, açıklamalarda bulundu. Babacan, kentte önemli bir yere sahip olan ve kahvaltı kültürünün yaşatıldığı Kahvaltıcılar Sokağı'nda kahvaltı yaptı, vatandaşlarla sohbet etti. Babacan, burada yaptığı konuşmada, Van'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“TEŞKİLATLANMAYA AĞIRLIK VERİYORUZ”

Partilerinin kurulduğu günden bu yana 75 ilde teşkilatlandıklarını belirten Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Cumartesi günü Diyarbakır’da başlayan Batman ve Bitlis’i kapsayan kongre programımız vardı. Diyarbakır kongremiz oldukça coşkulu geçti, esnaflarımızı ziyaret ettik. STK’larla bir araya gelerek sorunları konuşarak önerilerini aldık. Bundan sonra daha iyi bir mekanizmayla Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde STK’larla daha periyodik bir çalışma yürüteceğiz. Batman’da gerçekleştirdiğimiz kongremize vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Bitlis’te de partimize güzel bir ilginin olduğunu gördüm. Henüz 7 aylık bir partiyiz, bundan sonra kendimizi daha iyi tanıtacağız. Van teşkilatımızın kongre hazırlıkları devam ediyor. İl Başkanımız ne zaman hazırız derse Van’a kongre için geleceğiz. Şuanda teşkilatlanmaya ağırlık veriyoruz. Bugüne kadar 81 ilimizin 75’inde kurucu il heyetini görevlendirdik ve bu iller çok hızlı bir şekilde yönetim kurullarını oluşturuyorlar. İlçe kongrelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. İl kongrelerimizde ilk Ardahan’da başladık. Koronavirüse yakalandığım için Ardahan’a gidemedim ama Çorum’a gittim” dedi.

“PARTİMİZİN KAPISI HERKESE SONUNA KADAR AÇIKTIR”

Deva Partisi olarak akraba, arkadaş, eş, dost ilişkileriyle kurulmadıklarını söyleyen Babacan, “Türkiye’nin dört bir yanında güzel ekipler kuruyoruz. Gerçekten işini bilen, bu işe gönül veren, Türkiye için dertlenen, bulundukları il ve ilçe için derdi olan üzgün, dürüst, çalışkan arkadaşlardan oluşan geniş bir teşkilat oluşturuyoruz. Teşkilatlarımız bizim için son derece önemlidir. Hem yereldeki sorunları, problemleri, talepleri, önerileri alıp, dinleyip genel merkeze iletmek açısından hem de partimizin politikalarını, görüşlerini, hazırlıklarını, projelerini vatandaşlarımıza anlatmak açısından teşkilatlarımız önemlidir. Biz özellikle teşkilatlanmada fırsat eşitliğine çok önem veriyoruz. Devapartisi.org adlı internet sitemize beklediğimizden çok daha fazla vatandaşımız gönüllü olmak için, üye olmak için görüşlerini yazıyorlar. Bizim teşkilatlanmamıza da bu web sitesi üzerinden görüş bildirip başvuru yapan arkadaşlarımızın çok önemli bir fonksiyonu var.” Dedi.

“EŞ, DOST İLİŞKİLERİYLE PARTİMİZİ KURMADIK”
 

Babacan konuşmasının devamında şunları söyledi: “İl Başkanlarımızın 3’te ikisi tamamen web sitesi üzerinde bize başvurarak tanıştık. Dolayısıyla Deva Partisi toplumun bütün kesimlerinden, bütün kılcal damarlarından süzülüp gelen, her mahalleden, toplumun her kesiminden gelen insanların teşkilatlara girebildiği herkesin önünde fırsatların eşit olduğu bir partidir. İstanbul ilimizin il başkanını tanımıyorduk, web sitesi üzerinden başvurarak partimizde görev aldı. Biz Deva Partisi olarak akraba, arkadaş, eş, dost ilişkileriyle partimizi kurmadık. Partimizin kapısı herkese sonuna kadar açıktır. İsteyen tüm vatandaşlarımız partimize katılabilir. Şuan çalışmalarımız gayet güzel geçiyor. Van’a tekrar geleceğiz. Van ile ilgili konuları bir dahaki seferde detaylı konuşuruz.”

“ÜLKEMİZDE GÜVEN VE İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİDİR”

Özel sektörün Türkiye’de yatırım yapmadığına dikkat çeken Ali Babacan, “Van bizim için çok önemlidir. Ülkemizin Doğu coğrafyasıyla, ülkemizin hemen doğusundaki ülkelerle temas noktasıdır. Ülkemizin giriş kapısıdır. Büyük bir turizm potansiyeli var. Binlerce yıllık tarihin izlerini Van’da görüyoruz. Van’ımıza daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Daha çok korumamız gerekiyor. Van dünyanın her yerinden insanların gelip görmek için can atacağı bir ildir. Gerçekten çok büyük potansiyeli var. Van Gölü Van’a renk katıyor. Van hayvancılıkta ve tarımda önemli bir konuma sahiptir ama henüz kullanılmamış önemli bir sanayi potansiyeli var. Burada arkadaşlarımızın örnek olsun diye başlattıkları bir girişim var. Ülkemizde güven ve istikrar çok önemlidir.” Şeklinde konuştu.  

“İŞSİZLİK EN BÜYÜK SORUN”

İşsizliğin ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi olduğunu belirten Babacan, “Özellikle genç nüfusun çok olduğu Van’da işsizlik birinci sırada yer alır. Hayat pahalılığı, gelir dağılımındaki bozukluk gibi ciddi sorunlarımız var. Van’ın refah seviyesi artması için daha çok yatırımın yapılması gerekiyor. Kamu yatırımlarının yanı sıra özellikle özel sektör yatırımlarının daha çok gelmesi gerekiyor. Türkiye genelinde şuan özel sektör yatırımları olmuyor. Bu da güven ortamının olmamasından ve ekonomik belirsizlikten kaynaklanıyor. Yabancılar yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Yatırımcı yatırım yapmayınca yeni iş sahası açılmıyor. Mevcut işsizler iş bulamıyor ve üstelik her sene iş gücüne katılan gençlerimizde iş bulmakta güçlük çekiyor. Dolayısıyla işsizlik rakamları da hızla artmaktadır” diye konuştu.

“DEVLETİN BÜTÜN CEPLERİ ŞU AN BOŞALMIŞ DURUMDADIR”

Ülkemizin en önemli ihtiyacı güven ve istikrar olduğunu kaydeden Babacan, “Biz şuandaki mevcut hükümetin artık Türkiye’de yeniden bir güven ortamı oluşturmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Zaten onun için yeni bir siyasi hareket başlattık, insanların güvenebileceği, ülkemizi emanet edebileceği yeni bir alternatif siyasi parti kurduk. Ülkenin sorunlarını bilen, anlayan, bu ülke için çok çalışan, dürüst bir kadroya ihtiyacı gördük. Bunun için yola çıktık. En az 10 tane bakanlar kurulu çıkaracak çok iyi kadromuz var. Her konuda yetkin arkadaşlarımız var. Biz fikren politika olarak hazırız. Teşkilatlarımızda seçime girme yeterliliği kazandığı anda artık önümüzdeki dönemde muhtemelen yapılacak bir erken seçime hazır olmak istiyoruz.” Dedi.

“ÇOK HIZLI AYAĞA KALKMA POTANSİYELİ VAR”

Babacan, “2023’ün Haziran ayına kadar sistemin dayanmasına açıkçası zor görüyoruz. Ekonomik ve finansal alt yapı çok örselendi. Devletin bütün cepleri şuan boşalmış durumdadır. Kara gün parası olarak biriktirilen yedek akçeler tüketilmiştir. Ülkemizin gerçekten çok büyük sorunları var ama bir anlamda bu sorunlar her ne kadar büyük olsa da Türkiye’nin çok hızlı ayağa kalkma potansiyeli var. Doğru bir yönetimle, ehil ellerle bu sorunların çözümü de bir o kadar kolaydır. Daha önce uzun yıllar devlet tecrübesi ve hükümette farklı görevler yapmış birisi olarak bunu söylüyorum. Sadece ben değil ekibimizde çok güçlüdür. Aynı zamanda siyasete yeni girmiş genç arkadaşlarımız var. Kadınların siyasete olmasını çok çok önemsiyoruz. Kadınların önünü açarak desteklememiz son derece önemlidir. Türkiye bilen, anlayan bir hareket olarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“VAN’DA GÜZEL BİR EKİP OLUŞTU”

Ali Babacan son olarak şunları kaydetti; “Van’da görev verdiğimiz arkadaşlarımızın bir kısmı kurucular kurulu üyesi oldu, bazıları da genel merkez yönetim kurulunda görev aldılar. Teşkilatlarımız hızla yaygınlaşıyor. Ülkemizin her köşesi bizim için değerlidir. Biz her zaman insanı baza alıyoruz. Güvenilir, beraber çalışabileceğimiz arkadaşlarımız olduğuna inandığımızda da yol arkadaşı olarak devam ediyoruz. Bu il teşkilatımız içinde böyledir. İl Başkanımızla ben bu süreçte tanıştım. Öncelikle Van üzerinde çalışan komisyonumuz burada epey bir görüşme yaptı. Adaylar oluşturdular. Daha sonra kurucu heyete yer alacak arkadaşlarla Ankara’da tanıştık. Hepsini de çok sevdik ve görevlendirdik. Başta il başkanımız olmak üzere Van’da güzel bir ekip oluştu.”

Editör: TE Bilisim