Küresel piyasalarda altının onsunda yükseliş ivmesi devam ederken, gram altında da yeni rekorlar kaydediliyor. Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 5 Temmuz'dan bu yana ilk kez 1810 dolar/ons seviyesini gördü ve şu sıralarda Cuma gününe göre yüzde 0,61 artışla 1808,49 dolar/ons seviyesinde. Analistler spot altında yukarı hareketin 1816 dolar/ons seviyesine kadar devam etmesini bekliyorlar. Buranın kırılması halinde 1825-1830 dolar/ons aralığı yeni hedef olacak. 

Bugün için destek noktaları 1806-1802 dolar/ons aralığında. Buranın altında inilmesi halinde 1796 dolar/ons görülebilir. Ons altında görülen yükseliş gram altında da yeni rekorların görülmesine yol açtı. Ons altın ve Dolar/TL kuru ile yapılan hesaplamaya göre gram altın 1.084 TL'yi geçerek yeni zirvesini gördü. ABC Refinery Kurumsal Piyasalar Küresel Lideri Nicholas Frappell'in yorumuna göre ABD'de son açıklanan istihdam verileri altın için daha negatif bir ortam yaratırken altın bunun aksine dipten toplama temasıyla yükseldi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 1084 TL
Çeyrek altın: 1787 TL
Altın ons: 1806 dolar

22 ayar altın: 1050 TL
18 ayar altın: 790 TL
14 ayar altın: 713 TL

Dolarda Çin baskısı

Bloomberg Dolar Endeksi geçen hafta boyunca toplamda yüzde 1,3 düşüş kaydettikten sonra, bu sabah yüzde 0,4 kayıpla zayıf görünümünü sürdürüyor. Çinli yetkililer, Şanghay ve Hangzhou’daki Kovid-19 kısıtlamalarını gevşeterek, ekonomiyi yeniden açma sürecini hızlandırdı. Geçen hafta sıfır Kovid uygulaması kapsamında uygulanan sert önlemlere karşı ülke çapında gerçekleştirilen protesto gösterilerinin ardından, Çin’in finans merkezi Şanghay’da parklar gibi kamuya açık, açık hava alanlarına girişlerde ve toplu taşıma kullanımında PCR testi yapılması zorunluluğu bugünden itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı. Konu hakkında pazar günü yapılan açıklamada, önlemlerin ulusal politika ve mevcut durum ile uyumlu şekilde güncellenmeye devam edileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim