Bilim ve teknolojinin ülkelerin kaderini belirlediği çağımızda çocuklarımızda bu konularda farkındalık yaratmak amacıyla Van ili İpekyolu ilçesine bağlı Şevkat Anaokulunda görev yapan Okul Müdürü İbrahim Akkoyun, öğretmenlerden Nuran Gülekin, Ebru Biner ve öğrencileri ile birlikte "Küçük Mucitlerle Büyük İcatlar" Etwinning projemize, aralık ayında yedi farklı şehirdeki on ortakla birlikte başladı. Her ay ayrı ayrı programlarla desteklenen proje nisan ayı sonuna kadar devam etti.

MALZEMEYE FARKLI AÇIDAN BAKMA VE KULLANMA ŞANSI YAKALADILAR

Küçük mucitlerle büyük icatlar etwinning projede çocuklar öncelikle kendi tasarladıkları logolarla işe başladılar. Deney etkinlikleriyle keşfetme yolculuklarına başlayan çocuklar,  hayallerini çizen kalemler tasarladılar. Saat etkinliği ile zamana sanatsal dokunuşlar yaptılar. Farklı malzemeler kullanarak yaptıkları elektrik süpürgeleriyle, malzemeye farklı açıdan bakma ve kullanma şansı yakaladılar. Öğrenci webinarı ile başka şehirlerde yaşayan yaşıtları ile ekran aracılığı ile de olsa bir araya gelme şansı bulan çocuklar, pandemi sürecinde rahat bir nefes aldılar. Tasarladıkları müzik aletleri ile müziğini yapan çocuklar edilgen süreçten etken sürece geçiş yaptılar Robot çağında kendi robotunu üreten çocuklar ürettikleri robotları ''en iyi arkadaşım robot'' etkinliği ile birbirlerine tanıtma fırsatı yakaladılar.

DÜNYAMIZ DIŞINDAKİ YERLERİ TANIMA FIRSATI YAKALADILAR

Bilim insanı etkinliği ile icat yapan insanların yaşamlarını öğrenerek bilim insanının kendinden uzak olmayan, disiplinle çalışan insanlar olduklarını öğrendiler. Dünya su günü etkinliği ile iklim değişikliği yaşayan dünyamızın yakın gelecekteki en büyük sorunun sonuçlarını görerek bu süreçte sorumluluklarını öğrendiler. Kodlama çalışması ile, kodlama dünyasına giriş yapan çocuklarımız, uzay astronot ve gezegenler etkinlikleri ile dünyamız dışındaki yerleri tanıma fırsatı yakaladılar. Projeye katılan öğretmen arkadaşlarımız ile aralık ayından nisan ayı sonuna kadar yaşadıkları bu sürecin çocuklarımızın hayatına, kararlarına ve hayata bakış açılarına ufakta olsa ışık tutacağı inancındayız.

Editör: TE Bilisim