ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-HAKAN İZGİ

Korona virüs salgını nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapatan fuar sektörü, son normalleşme kararından sonra kapılarını tekrar ziyaretçilere açtı. Türkiye'nin her tarafından olduğu gibi Van'da da salgının olumsuz etkileri sürerken, kent ekonomisi için de çalışmalar devam ediyor. Ekonomi anlamında fuar pazarı da büyük bir önem arz ediyor. Son aylarda Van'da da ardı ardına açılan fuarlar, kentin tanıtımı sağlarken, vatandaşlara da kolaylık sağlamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Anne Bebek ve Çocuk Fuarı, ziyaretçilerini ağırlarken, yoğunluğun ve talebin çok olduğu fuarın kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Aile hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Ederemit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Münir Kiyat, Süerler Grup Başkanı Ali Süer, Katılımcı firma yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

“BÖLGENİN İLK FUARI İÇİN KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI”

Anne ve Bebek fuarı hakkında konuşan Atlantik Fuarcılık Organizasyon'da Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yaşar, “Bugün Van anne bebek fuarının kapanış toplantısında gerçekleştirdik. Daha önce bölgemizde gerçekleşmemiş bir organizasyon. Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde ilk defa 7-10 Ekim tarihleri arasında düzenledik. Fuar 18 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Halkımızda ve katılımcılardan çok büyük teveccüh oldu. Yaklaşık 64 firma 180 marka sergilendi. Burada başta fuarımıza katılan değerli katılımcılar ana sponsorlarımız, fuar sorumlusu süreler grubuna ve değerli basım mensuplarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“VAN KÜÇÜK BİR İSTANBUL”

Van’ın küçük bir İstanbul olduğunu söyleyen Süerler Grup Başkanı Ali Süer “Anne bebek fuarına katılım gerçekleştiren başta Van Valisi Sayın Mehmet emin bilmeze ve halkımda teşekkür ederim. Süreler grup olarak bu fuara öncülük ettik. Kentimizin değerlerini artıracak bu denli organizasyonlarda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Çünkü bu kent bizim kentimiz ve biz gerçekten bu kenti değerlendirdiğimizde küçük bir İstanbul olduğunu anlıyoruz. Deniz olan tarihi olan bölgenin kendi dili olan bu ilimizi bu tarz organizasyonlarla tanıtmamız lazım. Biz bu kenti hakkettiği yere gelmesi için ciddi çabalar sarf edeceğiz. Anne ve bebek hepimizin en değerlisi olduğu için bu fuarı gerçekleştiren Kadir bey ve ekibine teşekkür ederim. Daha önce ilimizde birçok fuar yapıldı ama bu fuar diğerlerinden daha farklıydı. Fuara katılımında istediğimiz gibi oldu” şeklinde konuştu.

“ANNE VE BEBEK TOPLUMUN EN KIYMETLİ VARLIKLARIDIR”

Anne ve Bebek toplumun en kıymetli varlıkları olduğunu dile getiren Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile hizmetleri Daire Başkanlığı Selma Biçek, “Bizce de bu güzel fuarda yerimizi aldık. Van için çok kıymetli, çok değerli bir fuardı. Bunun tekrarını olmasını temenni ediyorum. Biliyoruz ki Anne ve Bebek toplumun en kıymetli varlıklarıdır. Biz büyükşehir belediyesi olarak da bu fuarda yerimizi aldık ve anne bebek Ürenlerinin olduğu çok güzel bir fuar geçirdik. Katılımcılarada saygılarımı sunuyorum teşekkür ederim.” görüşlerini dille getirdi.

“BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN ARKADAŞLARIMIZIN YANINDA BULUNACAĞIZ”

Belediye olarak her zaman arkadaşlarımızın yanında bulunacaklarını söyleyen Ederemit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Münir Kiyat, “Pandemi ile birlikte ülkemiz, şehrimiz çok zorlu günlerden geçti. Bizde Belediye olarak bu tarz organizasyonlar da hem katılımcı firmalara destek olmak hem de aile destek merkezlerimize yapmış olduğumuz ürünleri sergilemek erbabında bu fuarda yerimizi aldık. Başta fuar organizasyonunu yapan ekibine teşekkür ederim. Bu tarz fuarlarda yerimizi almaya devam edeceğiz. Belediye olarak her zaman arkadaşlarımızın yanında bulunacağız” cümlelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim