Yangınlarda son durum

CAN KAYBI 3'E YÜKSELDİ

Manavgat'taki yangınla ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada "3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir." denildi. Sabah saatlerinde Bakan Pakdemirli, dumandan etkilenen 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel'in yaşamını yitirdiği açıklamıştı. Bölgedeki yangının müdahale sonucu kontrol altına alındığı belirtildi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILIYOR

Anne ile kızı kurtarıldı ilk müdahale yapıldı. Salmanlı Mahallesi'ndeki yangın bölgesinde mahsur kalan anne ile kızını bölgede bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kurtardı.

Anne ve kızına bölgedeki sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı.

Oymapınar Barajı'nda 10 kişi kurtarıldı

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 vatandaşımızın kurtarıldığını açıkladı.

Kepezbeleni yolu kapanınca 13 kişi mahsur kaldı

Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, AA muhabirine, yangının saat 00.30 sıralarında başladığını, 15 dakika içinde müdahale edildiğini söyledi.

Yangının kısa sürede Kepezbeleni Mahallesi'ni sardığını aktaran Hülür, "Yangın nedeniyle Kepezbeleni yolu kapandı, 13 kişi mahallede mahsur kaldı. İtfaiye, jandarma ekiplerimizin müdahalesiyle 12 kişi kurtarıldı. Dumandan etkilenen 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel maalesef yaşamını yitirdi. Mahalledeki evlerin yüzde 80'i de yanmış durumda." dedi.

YANGINDA 100’E YAKIN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Yangından etkilenen mahallelerden olan Demirciler’de bir ahırda bulunan 100’e yakın küçükbaş hayvan yanarak telef oldu. Kurtarılan diğer küçükbaş hayvanların ise vücutlarında yanıklar mevcut.

Öte yandan, Antalya Veteriner Hekimler Odası Manavgat Temsilcisi Vedat Gün, orman yangınında yaralanan sahipli ve sahipsiz hayvanlara ücretsiz tedavi uygulanacağını bilirdi.

ADANA'DAKI ORMAN YANGININA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan müdahaleyle sürüyor. Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 19.45 sıralarında çıkan yangına tekrar müdahale ediliyor. Ekipler, havadan ve karadan müdahale ederek yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

MANAVGAT'TAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA AMA AKSEKİ DE BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın var" bilgisini verdi.

MERSİN SİLİFKE'DE DE YANGIN BAŞLADI

Mersin'in Silifke ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Boğsak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. 

"EK TEDBİRLER ALABİLİRİZ"

Önemli bir yerleşim yeri tehdidi yok, şu an itibariyle cana yönelik bir tehdit yok. Ama ilerleyen saatlerde rüzgarın yönü değiştirmesiyle beraber ek tedbirler alabiliriz."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şu bilgileri paylaştı:

Bir vatandaşımız maalesef dün gece vefat etti. Dün akşam hastaneleri dolaşarak yangından etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret ettik, hamd olsun ciddi bir durum yok. Temennimiz bir an önce yangınların kontrol altına alınması ve söndürülmesidir. Arkadaşlarımızın büyük gayretleri var, Allah kendilerinden razı olsun. İnşallah can kaybı olmadan bu yangınları kontrol altına alıp söndürürüz.

DEVAM EDEN YANGINLAR

Devam eden yangınlar; Adana Karahisarlı, Adana Poz, Adana Kozan'da da üç ayrı noktada olmak üzere yangınlar devam ediyor. Osmaniye Kadirli'de bir yangın var. Antalya Manavgat yangınımız kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de çıkan bir yangın hala devam ediyor. Kayseri Yahyalı'da bir yangın ve Mersin Aydıncık ilçesinde bir yangın devam ediyor. Mersin'de yeni aldığımız bir habere göre Silifke ilçesinde de bir yangın devam ediyor. Silifke'de devam eden yangının yüksek gerilim hattından dolayı olduğu düşünülmekte.

Editör: TE Bilisim