ŞEHİRVAN HABER: MEHMET ALİ EKİNCİ- ERDAL ERBAŞ

Elite Word Otelde düzenlenen ‘Arvas Ailesi İstişare Toplantısı’nda aile üyeleriyle bir araya gelen Arvas, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, önemli açıklamalarda bulundu. Aile yapısının 700 yıl öncesine dayandığını söyleyen Arvas, ilim, irfan, medeniyet ve bu bölgenin taşıyıcı kolonluğunu yaptıklarını vurguladı. AK Parti kurulmadan on sekiz yıl önce göreve başlayanların olduğunu kaydeden Arvas, atamayla değil, seçimle gelen sendika ve belediye başkanlarının olduğunu söyledi. AK Parti ve Van halkına hizmet etmek için siyasete atıldığını dile getiren Arvas, karalamaya çalışanlar hakkında da hukuki süreçleri başlattıklarının altını çizdi.

ARVAS AİLESİNDEN YALAN HABERE TEPKİ!

Arvas Ailesi istişare toplantısında konuşan AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, Cumhuriyet Gazetesi’nde çıkan haber şahsım ve ailem adına çirkin yalanlar oluşturuyor. Ben huzurunuzda Van halkını ve Van basınının tümünü kutluyorum. Daha bu haberlere cevap vermeden bu haberin yalan olduğunu, bu haberin aslı astarı olmadığını biliyorlardı. Yani kamuoyunda bu olay sahiplendi. Ailemizi tanıyanlar bu ailenin yanlış yapmadığını ve yapmayacağını biliyor. Arvas ailesi 700 yıldır bu bölgede ilim, irfan, medeniyet ve bu bölgenin taşıyıcı kolonluğunu yapmış.” Dedi.

“ARVAS AİLESİ BÖLGE İNSANI HİMAYE ETMİŞLER”

Cümlelerini sürdüren Arvas, “Ailemiz milletin sorunları ve derdiyle ilgilenmiş, toplumsal barışın öncü kahramanları olmuşlar. Her köyde, her ilçede nerede bir sorun varsa millet çare olarak Arvas ailesi mensuplarına başvurmuş. Bu gelenek büyüklerimizden, bu sermaye büyüklerimizin sermayesidir. Arvas ailesi bu bölgede ilim irfanla uğraşırken, bir de bölge insanının sağlık sorunlarıyla da uğraşmışlar. Bölge insanı himaye etmişler. Bir bilen arasındaki kırgınlıkları, dargınlıkları ve birbirlerine olan husumetleri de bitirmişler. İşte bu önemli bir meziyet, önemli bir mirastır. Hamdolsun miras o günden bugüne kadar gelmiş.” İfadelerine yer verdi.

“BÖLGE HALKINA HİÇBİR ZAMAN SIRTINI ÇEVİRMEMİŞLER”

Kurtuluş Savaşında ve 93 harbinde Arvas ailesi alimlerinin şehit olduğunu söyleyen Arvas, şunları kaydetti: “Yine göç noktasında Arvas ailesinde de bir çok sıkıntılar yaşanmış ama bu bölge halkına hiçbir zaman sırtını çevirmemişler. Türkiye'nin inşasında, Türkiye'nin sicili zeminlerinde. Büyük mütefekkir Seyyid Abdülhakim Arvasi ve Ahmet Arvasi gibi birçok alimler hem doğuyu hem batıyı hem de bütün bölgelerde hamdolsun ilim irfanla uğraşmışlar. Bölgede insanların gelişmelerini sağlamışlar. Bizde kültürü devam ettirip halkımızın desteğiyle ve partimizin teveccühüyle mecliste milletimize hizmet veriyoruz.”

“YALANLARI BİZ BELGELERİYLE BERABER BASINLA PAYLAŞTIK”

Cumhuriyet Gazetesi hedef olarak birkaç noktayı seçtiğini belirten Arvas, şunları söyledi: “Bu noktalardan biri; Arvas olursanız bütün kapılar açılır. Evet, her zaman bu bölgenin milleti Arvas ailesine kapısını açmış. Arvas iseniz itibarlı, erdemli, güvenli ve zararsız insanlarsınız. Biz bu özelliklerle bu aileyle iftihar ediyoruz. İkinci konu ise benim ailede torpil yapmışım konusu geliyor. O yalanları biz belgeleriyle beraber basınla paylaştık. AK Parti kurulmadan on sekiz yıl önce göreve gelenler vardı. AK Parti döneminin çok çok önce gidip 4 yıldır emekli olanlar var. Atamayla değil, seçimle gelen sendika başkanlarımız var. Atamayla değil, seçimle gelen Bahçesaray Belediye başkanımız var.”

“AK PARTİNİN TAŞIYICI KOLONLARIYIZ”

Millete hizmet etmek için bu yola çıktığını vurgulayan Arvas, “Benim siyasetimde ve hayatımda yanlış yok. Ben ne aileme, ne Van halkına ne de partime hiçbir zaman bir leke getirecek bir pozisyonda olmadım. Başımı her zaman dik tutarak bir lokomotif görevi gördüm. Her zaman da Van halkının ve partinin emrindeyim. Allah'a hamdolsun. Biz aile olarak AK Partinin taşıyıcı kolonlarıyız. Görev alsak da almasak da ak davaya hak davaya gönül vermiş ve sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Bizi karalamaya çalıştılar. Bundan sonra hukuki açıdan davamızın takipçisi olacağız.” Görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim