Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Ekim itibariyle mesaiye başlayan meclisin açılış törenine kadar geçen süreyi iyi değerlendirdi. Yaz boyunca hem vekillik görevini yerine getiren Arvas hem de ilçe ve köylerde bir çok aileyi bir araya getirip barış elçiliği görevinde bulundu.  

 

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın yaz aylarında yaptığı çalışmalarla ilgili detaylar Van kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamada Arvas’ın hem vekillik hem barış elçiliği yaptığı vurgulanırken toplumun bir çok kesimi ile bir araya geldiği belirtildi. Arvas’ın çalışmaları “Haziran 2018 seçimlerinde Ak Parti’nin Van’da seçilen üç milletvekilinden birisi olan Abdulahat Arvas, mazbatasını alır almaz, soluğu Van’da aldı. Kent merkezleri, ilçeler, mahalleler, kırsalda vatandaşları ve esnafları ziyaret eden, dinleyen Milletvekili Arvas, bir taraftan kentin önemli sorunları ve toplumsal meselelerin çözümü için de yoğun bir çaba gösterdi.” Sözleri ile paylaşıldı.  

 

 

VATANDAŞIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ 

 

Devlet Başkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yeni dönemdeki en önemli stratejisi olan seçim bölgesinde vakit geçirme gerekliliğini yerine getiren Arvas, hem siyasi hem de ailesel etkinliğini de kullanarak, yasama tatilini oldukça verimli bir şekilde geçirdi. Temel problemlere değinen Arvas, faydalı siyaset anlayışı ile ayrıştırmayan ve ötekileştirmeyen bir tutum sergilerken her kesime giden, dinleyen yardımcı olmaya gayret gösteren bir politikacı olarak takdir topladı. 

 

YOLUMUZ MİLLETE HİZMET YOLU 

 

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, meclisin tatile girmesi ile birlikte yasama yılı açılışı olan 1 Ekim’e kadar Van’da halk ile kucaklaşarak  vatandaşın sorunlarını dinledi. Sadece seçimden seçime değil, kurduğu iletişimle her daim vatandaşla yan yana olduğunu gösteren Arvas, “Bizim yolumuz millete hizmet yolu. Biz her zaman milletimizin emrinde ve yanında olacağız” dedi. AK Partinin her zaman milletin istikametinde yürüdüğüne de işaret eden Arvas,  milletin refahı için çalışacaklarını,  Van halkının istediği doğrultuda, çizdiği istikamette yol yürüyeceklerini söyledi. 

 

 

TOPLUMSAL UZLAŞI İÇİN DE MESAİ HARCADI 

 

Yaz boyunca halkın arasında mutluluklarını paylaşan ve dertlerine ortak olan Arvas, aileler arasındaki husumetler ve kırgınlıklar içinde aracı oldu. Aşiret yapısının hakim olduğu bölgemizde bazen anlaşmazlıklar büyütülerek istenmeyen sonuçlara sebep olabiliyor.  Toplumsal barış için gelenek haline gelmiş büyüklerin araya girmesi ile aileler arasında sulh sağlanıyor.  Van Milletvekili Arvas’ta bölgede barış elçisi oldu. Bölgede saygı duyulan bir ailenin mensubu olan, bilgili, birikimli ve mütevazı kişiliği ile tanınan Sayın Abdulahat Arvas, birçok aile arasındaki husumete son vererek,  barış yapmalarını sağladı.  

 

“TOPLUM ARTIK KENDİNİ ŞİDDETTEN SOYUTLUYOR” 

 

Barış ile sonuçlanan uzlaşılarda da birlikteliğin rolüne sıkça vurgu yapan Arvas, terör sorununun yanında bu tür toplumsal sorunların da artık son bulması gerektiğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bölgemizin demografik yapısı maalesef küçük kavgaların büyümesine bazen imkân sağlıyor. Aklıselim şekilde ve diyalogla bunların önüne geçmek mümkündür. Barış için hepimize sorumluluk düşüyor. Bugün, dünden daha çok birbirimizi sevmeli ve saygı duymalıyız. Bölgemizde yıllarca devam eden kan davaları yüzünden birçok cana kıyıldı. Birçok insanımız yerinden yurdundan oldu, göç etmek zorunda kaldı. Toplum artık kendini şiddetten soyutluyor. Günümüzde kan davaları geçmişe kıyasla az olsa da maalesef bazen üzüleceğimiz bu tür vakalar oluyor.”  

 

 

ARVAS: BİZİM BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR 

 

Gittiği her yerde birlik ve beraberlik vurgusu yapan Arvas, “Yaşadığımız toprakların ve ülkemizin her zamankinden daha fazla barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.” diyerek bu hususa dikkat çekerken, katıldığı toplantıların genelinde şu mesajı verdi: “Memleketimiz, bizler, çocuklarımız hak etmediğimiz kadar fazla kana, gözyaşına, husumete, fitneye şahitlik etti. Artık yöremizde hoşgörü ve huzur iklimi hakim olsun, şiddet son bulsun istiyoruz.” 

 

 

 

Editör: TE Bilisim