Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son dönemde artan 'Asgari ücret için Temmuz ayında yeni bir zam olacak mı' tartışmalarını değerlendirdi. Bakan Bilgin, "Asgari ücret zammı bugün için gündemimizde yok. Zaten net bir artış yaptık. Daha 3 ay oldu. Dolayısıyla bugünden böyle bir tartışmayı anlamlı bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERİ | ASGARİ ÜCRET İÇİN 2. ZAM OLACAK MI? BAKAN BİLGİN YANITLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gazetecilerin sorularını yanıtlarken asgari ücret 2022 konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, "Asgari ücret konusunda ikinci zam meselesi bugün için gündemimizde yok. Zaten net bir artış yaptık. Daha 3 ay oldu. Dolayısıyla bugünden böyle bir tartışmayı gündeme getirmek anlamsız" dedi.

Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Devlet çok büyük bir fedakarlıkta bulunarak, asgari ücretteki gelir vergisinden vazgeçti. Bununla beraber asgari ücret için net bir artış sağlandı. Asgari ücret 2022'nin belirlenmesinin üzerinden daha 3 ay geçti.

"TÜRKİYE KÜRESEL EKONOMİK KRİZLERİN BASKISI ALTINDA"

Türkiye, pandemi sonrası yaşanan küresel ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye yaklaşık 900 milyar dolarlık bir ekonomi. Tabi Türkiye'yi etkiliyor bunlar. Bu etkilerin en önemli göstergesi de enflasyon.

"ENFLASYONU ÖNLEMEK İÇİN YENİ BİR EKONOMİK PROGRAM UYGULANIYOR"

Ülkemiz enflasyonu önlemek için yeni bir ekonomik program uyguluyor. Haziran'da belirginleşebilecek enflasyon düşüşünü hedefleyen bir program uyguluyoruz. Dolayısıyla ücret artışı-enflasyon artışı sarmalını tetikleyecek bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum. Olağanüstü şartlar oluşursa olabilir. Ancak bugün böyle birşey gündemimizde yok.

Editör: TE Bilisim