ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ- İthalat ve ihracat noktasında Türkiye genelinde son sıralarda yer aldığımız son günlerde Van hem esnafa hem ticarete atılmayı düşünen tüm girişimcilere ilaç gibi gelecek bir firmaya kavuştu. Yurt dışından gelen mallar için bir depo olarak kullanılacak ve aynı zamanda yurt içinden ihraç edilmesi düşünülen mallar için de aynı işlevi görmekle birlikte; bu ürünlerin depolandığı süre boyunca vergi ödemelerinden muaf tutulmasını sağlayacak olan ASHAB Antrepo Hizmete açıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ASHAB Yönetim Kurulu Başkanı ve Vanlı İş Adamı Ferit Durak “Bizim bulunduğumuz bölgede ithalat ve ihracat yapan çok bir firma yok bu antreponun burada olmasının en büyük katkılarından bir tanesi de ilerleyen zamanlarda insanları ihracata ve ithalata teşvik edecek olmasıdır. İnsanların buradan bilgi edinerek firmaları için ve firmalarından ithalat ve ihracat yapmaları noktasında fayda sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

“İTHALAT VE İHRACAT DÜŞÜNÜLDÜĞÜ KADAR ZOR DEĞİL”

Böyle bir firmayı kurma amaçlarının Vanlı iş insanlarını ithalat ve ihracatta teşvik etmek de olduğunu belirten Durak “Şirketimiz 2008 yılında kurulmuş bir Van kuruluşudur. İthalat ve ihracat yaparken bu iş ile uğraşan firmaların Van’da bir antrepoya ihtiyaç duyduklarını fark ettik. Bizim bulunduğumuz bölgede ithalat ve ihracat yapan çok bir firma yok bu antreponun burada olmasının en büyük katkılarından bir tanesi de ilerleyen zamanlarda insanları ihracata ve ithalata teşvik edecek olmasıdır. İnsanların buradan bilgi edinerek firmaları için ve firmalarından ithalat ve ihracat yapmaları noktasında fayda sağlayacağız. Van’daki esnafımız ithalatın zor bir durum olduğunu bilirler bizler bu konuda yardımcı olacağız ve onların aydınlanmasını sağlayacağız. İthalatın çok zor olmadığını, çok rahat bir şekilde çözülebileceğini, ithalat yaparak buradaki üreticilerin daha da verimli işler yapabileceklerini göstermiş olacağız.” İfadelerini kullandı.

PEKİ, ANTREPO NEDİR?

Bilmeyenler için antreponun ne olduğuna da değinen Durak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Antreponun genel anlamı yurt dışından gelen mallar için burada ki bir varış noktası; buradan da yurt dışına gidecek olan mallar için bir muhafaza yeridir. Aynı zamanda tüm bu süreçler devam ederken firmalar kendileri uğraşmadan ithalat ve ihracat ile ilgili tüm yasal işlemleri yine antrepo tarafından sağlanır.”

Editör: TE Bilisim