Nüfusları yaklaşık 60 bine ulaşan Silehi Aşireti, birlik ve beraberliklerini artırmak amacıyla liderleri Mehmet Alayı Atlı öncülüğünde bir araya geliyor. Van ve Hakkari’de onlarca yerleşim yerine dağılmış olan Silehiler, sorun ve sıkıntılarının konuşulması amacıyla Aşiret Lideri Mehmet Alayı Atlı öncülüğünde çeşitli toplantılar gerçekleştiriyor. Bu toplantılardan biri önceki gün Yüksekova İlçesi’nde gerçekleştirildi. İlçeye bağlı 5 ayrı yerleşim yerinde gerçekleştirilen toplantılarda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, sorun ve sıkıntılar da konuşuldu. Gerçekleştirilen toplantılarla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Aşiret Lideri Mehmet Alayı Atlı, amaçlarının siyasi olmadığını, aşiret mensuplarının birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak olduğunu ve yaşanan tatsız olayları sulhla sonuçlandırdıklarını söyledi.

Aşiret mensuplarının terörün en güçlü zamanında bile devletin yanında yer almaktan geri durmadığını da dile getiren Atlı,” Aşiret olarak amacımız bölgemizin çok daha huzuru bir şekilde yaşanılır hale gelmesi için katkı sunmaktır. Bu eksende yapıcı ve birleştirici söylemler geliştirerek hem kendi aramızdaki birlik ve beraberliği üst seviyelere taşıyacağız ve hem de yaşadığımız bölgedeki diğer yapılara örnek olacağız. Yüksekova ziyaretimizde de aşiret mensuplarımızın bizleri oldukça kalabalık karşılamaları ve misafirperverlikleri gurur kaynağımız oldu. Bu çalışmalarımızın gelecek nesillerimize de örnek teşkil etmesi yönünde bir gayret içerisindeyiz” şeklinde konuştu.


Silahi Aşireti Lideri Mehmet Alayı Atlı, köy ziyaretlerinin ardından Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu’yu da ziyaret etti. Toplantılarda maske ve mesafe kurallarına riayet edildiği de bildirildi.

Editör: TE Bilisim