AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Tendürek Dağı'nda yürütülen operasyona ilişkin, "Başbakanımız terör unsurlarının Tendürek'ten temizlenmesi için gereken her şeyin yapılması talimatı verdi" Dedi.

 

Atalay, yaptığı açıklamada, Tendürek Dağı bölgesinde, yapılan operasyonlar sırasında şehit olan 8 asker için bu sabah düzenlenen törene Başbakan Binali Yıldırım ile beraberindeki Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığını anımsattı. Çaldıran'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Atalay, şu ifadeleri kullandı: "Başbakanımız Binali Yıldırım, cenaze töreni öncesinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin'den, Tendürek Dağı'nda süren operasyonlarla ilgili kapsamlı bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da brifingi izledi. Korgeneral Çetin, haritalar üzerinde süren operasyonları ayrıntılı biçimde anlattı. Başbakanımız terör unsurlarının Tendürek'ten temizlenmesi için gereken her şeyin yapılması talimatı verdi."

 

Van'ın Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı bölgesinde, PKK'ye yönelik operasyonlar sırasında şehit olan 8 asker, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk'ün katılımıyla düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlanmıştı. 

Editör: TE Bilisim