Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van milletvekili adayı Beşir Atalay, "Tabelalara, afişlere 'Özgürlükçüyüz' yazmakla özgürlükçü olunmuyor. 'Özgürlükten yanayız' diyerek muhtarları tehdit ediyorsan, oy versinler diye silahla korkutuyorsan bu özgürlük değil baskıdır, şiddettir" dedi.

 

Atalay, seçim çalışmaları kapsamında Bahçesaray ilçesinde muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Atalay, Van'ın en önemli ilçelerinden biri olan Bahçesaray'a yapılan hizmetlerin bir kısmına katkı sağladığı için büyük mutluluk duyduğunu anlattı. Sandıkların, seçimlerin olmazsa olmazı olduğunu, sandıklar olmazsa insanların söz hakkının, belirleme gücünün olmayacağını dile getiren Atalay, şöyle devam etti: "Bu seçimin belirleyiciliği daha farklı. Bu seçim bir partinin tek başına iktidar olma meselesi değil. Türkiye'nin geleceğinin, istikrarının devam etmesi demek. Buraları terör odaklı bir geleceğe teslim edemeyiz. Birikimlerimize, geleceğimize yazık ederiz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü daha iyi sağlamak zorundayız. Bu bir Türkiye meselesi. Biz bu belediyeleri veremeyiz. Belediyelerin kaynaklarını millete hizmette değil, terör odaklı ideolojik işlerde kullanıyorlar. Belediye kaynak göndermekte farklılık gözetmedik. Biz adaletli olarak her belediyeye nüfusuna oranla ödenek gönderdik. Kaynaklar eksilmeden geliyor ama bunu verilen belediye hizmetleriyle mukayese edin. Bunu açıkça söylüyorum, bu belediyeler teröre destek veriyorlar. Her yerde bunu görüyorsunuz."

 

"TÜRKİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜNÜN ÇİMENTOSU, SİGORTASIYIZ"

AK Parti'nin Türkiye'nin her köşesinde olduğunu, bir bölgenin ya da bir etnik grubun temsilcisi olmadığına dikkati çeken Atalay, Türkiye'nin bütünlüğünün çimentosu, sigortası olduklarını vurguladı. Atalay, devletin geçmişte yaptığı hataları asla kabul etmediklerini, yanlışlarla devleti hesaplaştırdıklarını belirterek, devletin de yanlışlarını kabul ettiğini ve insanların yok sayılan bütün haklarını geri verdiklerini ifade etti. 30 Eylül 2013'te "demokratikleşme paketi" hazırladıklarını ve bununla ilgili yasaları Meclisten çıkardıklarını anımsatan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Partilerin seçim çalışmalarını yöredeki vatandaşların anlayacağı dilde yapmalarına imkan verdik. Her yerdeki özgürlüklerin yine garantisi biziz, bundan emin olun. Tabelalara, afişlere 'Özgürlükçüyüz' yazmakla özgürlükçü olunmuyor. 'Özgürlükten yanayız diyerek muhtarları tehdit ediyorsan, oy versinler diye silahla korkutuyorsan bu özgürlük değil baskıdır, şiddettir. Onların özgürlük iddialarına ve samimiyetlerine inanmıyorum. Özgürlüğün olmadığı yerde düşünce olmaz, kişilik ve insan gelişmez." Atalay, toplantının ardından ilçedeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi ve esnafı ziyaret etti. 

Editör: TE Bilisim