ŞEHRİVAN HABER: Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi, ‘Stratejik Plan Hazırlığı’ çerçevesinde mahalle toplantılarına devam ediyor. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, ‘Stratejik Plan Hazırlığı’ çalışmaları kapsamında Edremit ve İpekyolu ilçelerinde düzenlenen halk toplantısına katılarak, vatandaşları dinledi. Eş Başkan Avcı’ya HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Barış Caniş, 31 Mart seçimlerinde HDP’nin Edremit Belediyesi Eş Başkan Adayı Medeni Özer, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkay, VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Cihan Gümüşlü, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Kıran ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

“SORUN VE TALEPLERİNİZİ YERİNDE DİNLEYECEĞİZ”

Edremit ve İpekyolu’nda düzenlenen toplantılarda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, “Bir ay içeresinde Biz 13 ilçenin muhtarlarıyla ve birçok mahallede halk ile bir araya geldik. Bu toplantıları periyodik hale getirerek, halkımız ve kentimizin tüm dinamikleriyle beraber çalışmalar yapacağız. Sizin sorun ve taleplerinizi yerinde dinleyeceğiz. Gelip yerinde göreceğiz. Her gün belediyeye elinizde dilekçeyle gelmeyeceksiniz.” diye konuştu.

“İŞSİZLİK SORUNU SADECE BELEDİYE ÜZERİNDEN ÇÖZEMEYİZ”

Avcı, intihar teşebbüsü ve zabıtalara saldırı gibi konularla kentin gündeminde olan seyyar satıcılar konusuna değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu kentin düzenini sağlamak zorundayız. Biz seyyar satıcılarla toplantı yaptık, zabıta müdahalesi öncesinde seyyar satıcılarla bir araya gelerek ikna etmeye çalıştım. Ancak bir kısım dinledi, bir kısmı parklardan çıkmamaya diretiyor. Ramazan ayında geçici olarak kendilerine kent meydanında kura çekimi yaparak yer verdik. Bunu evlerine Ramazan ayında ekmek götürsünler diye yaptık. Sizleri en iyi biz anlarız, ancak 40 bin işsiz var. Bu sorunu sadece belediye üzerinden çözemeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim