Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları ile Nobel Kimya Ödülü'nü alan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, ödüle layık görülen araştırması dışında ikinci önemli bir araştırma üzerinde çalıştığını belirterek, "Genom onarımının haritasını çiziyoruz. Bu konuda yeni gelişmeler var. DNA onarımını bütün genom seviyesinde yaptık. Bu çok yeni bir şey. Onu da inşallah yayınlarız" diyerek sevenlerine müjdeyi verdi. Sancar, çalışmasının detaylarını yayınlanmadan önce açıklayamayacağını söyledi.

 

"ÇOK MUTLUYUM"

Prof. Dr. Sancar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Çok mutluyum, gördüğüm ilgiden dolayı hepinize çok minnettarım. Size layık olmaya çalışacağım. Memleketime geldiğim için ayrıca çok sevinçliyim" diye konuştu.

 

"ANKARA'DAN SONRA ABD'YE DÖNECEĞİM"

Memleketi Mardin'e mayısta tekrar Türkiye'ye geldiğinden gitmeyi planladığını bildiren Sancar, "Ankara'dan sonra ABD'ye döneceğim. Çünkü önemli çalışmalarımız var. Onları bitirip yayınlamamız gerekiyor. Türkiye'ye borcum çok büyük. Onu ne yapsam ödeyemem ama oradaki öğrencilerime, yanımda çalışan elemanlara da borcum var. Ben orada olmazsam onlar işlerini bitiremezler. O bakımdan oraya gidip yayınları tamamlamak lazım" diye konuştu.

 

kanserhucresi1

Editör: TE Bilisim