ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYKAÇ - Geçtiğimiz haftalarda Van ziyareti ertelenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Van'a geldi.

Van'da bir takım incelemeler ve değerlendirmeler yapan Bakan Karaismailoğlu, ziyaretlerinden birisini dün itibariyle yeniden açılaşcağı müjdesi verelen İskele Sahil Kordanu'nda yaptı. Burada demiryollarının durumu ve çalışmalar dışında Van Çevre Yolu ile ilgili de değerlendirmelerini paylaştı.

İşte o açıklamanın satır başladı:

VAN'DA YOĞUN PROJELERİMİZ VAR!

“Van ile ilgili Ulaştırma Altyapı Bakanlığı’nın projeleri ve altyapı yatırımları ile ilgili incelemelerde bulunuyoruz. Belediye başkanlarımızla beraber bugün bazı değerlendirmeler yaptık. İnşallah en büyük hedefimiz devam eden projelerimizin bir an önce bitmesi ve Van’ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerimizin planlamalarımızı yapmak. Van bölgesinde Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde çok yoğun projelere yapıldı. Onlarca projemiz bitti. Devam eden pek çok da projemiz var. Amacımız Vanlılar’ın yaşam koşullarını kolaylaştırmak.”

ÇEVRE YOLU'NDAN DA SÖZ ETTİ

“Van’ın gündemini uzun süredir meşgul eden Van Çevre Yolu için bugün görüşmeler yapıyoruz. İnşallah bu noktada ciddi ilerlemeler kaydedip Van’ın hizmetine sunacağız. Van ülkemizin önemli bölgelerden birisi. Ülkemize çok büyük değer katan bir lojistik merkez burası. Şu an da Van Gölü kıyısındayız. Burası bizim TCDD’nin Van Feribot İskelesi’nin bulunduğu yer. Salgın sürecinde demiryolunun kıymeti anlaşıldı. Burada kapasite iki katına çıktı. Tüm ticaret demiryolu ile sağlanmaya başladı. İnşallah yeni normalde de demiryolundan da büyük kapasiteye kavuşacağız.”

Editör: TE Bilisim