ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, önceki hafta ertelediği Van ziyaretini dün gerçekleştirdi. Kentte bir dizi açılış, görüşme, incelemelerde bulunan devam eden çalışmaları ve yapılacak olan projeleri değerlendiren Bakan Karaismailoğlu’nun Van ziyareti boyunca pür dikkat takip edilen değerlendirmesi ise Çevre Yolu oldu. Gittiği her yerde Çevre Yolu ile ilgili değerlendirmeleri beklenen Bakan Karaismailoğlu, Çevre Yolu için “Canla başla çalışacağız” diyerek projenin iyi bir aşama katettiğini belirtti.

Uzun süredir Van’ın beklediği bakanlardan birisi olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu dün kentte ağırlandı. Önceki hafta ertelenen ziyaretini gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu Van’da belediyeleri ziyaret etti, 2011 Van depreminde hayatını kaybeden Dr. Miyazaki için Edremit Belediyesi tarafından yapılan parkın açılışını yaptı. Kentteki bir çok kuruluşu ziyaret eden bakan Karaismailoğlu uzun süredir tartışılan konulardan birisi olan İskele’deki feribot iskelesinde de incelemelerde bulundu. Buradaki çalışmaları değerlendiren bakan ayrıca geçtiğimiz yıl yıkılan İskele Kordonu için de özelde kentteki Van Gölü Aktivisitleri’ne buranın yeniden yapılacağını söyledi. En büyük beklentilerden birisi olan Van Çevre Yolu ile ilgili olarak gittiği yerlerde değerlendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Çevre Yolu için, “canla başla çalışacağız, bununla ilgili bir endişeniz olmasın.” dedi. Bakan AK Parti il başkanlığı, Van Valiliği gibi ziyaretlerine ek olarak PTT Van Başmüdürlüğü gibi kurumları da ziyaret ederek devam eden çalışmalar ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler alıp değerlendirmelerini paylaştı.

BAKAN EDREMİT’İN VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERDİĞİ PARKIN AÇILIŞINA KATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van'ın Edremit ilçesinde inşa edilen parkın açılışına katıldı. Çeşitli programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Karaismailoğlu, Edremit ilçesinde Türk-Japon dostluğunun nişanesi olarak inşa edilen Dr. Miyazaki Koru Parkı'nın açılışına katıldı. Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, parkın açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

EDREMİT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

“Dr. Miyazaki, Vanlı kardeşimizin yardımına koşarken vefat etti. Bu yüzden kendisini saygıyla anıyoruz." diyen Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "Edremit Belediyesine böyle hayırlı bir hizmeti Vanlılara kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Büyük elçimizin de açılışta bulunması bizleri daha da mutlu etti. Dr. Miyazaki, Vanlı kardeşimizin yardımına koşarken vefat etti. Bu yüzden kendisini saygıyla anıyoruz. İnşallah bu, Türkiye ile Japonya arasındaki kardeşliğimizi unutturmayacak. Ülkemiz deprem kuşağında bu yüzden depremlere her zaman hazırlıklı olmalıyız. 17 Ağustos gibi deprem felaketlerinin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Türk, Japon dostluğunun ilelebet sürmesi dileğiyle parkımız tüm Vanlılara hayırlı uğurlu olsun.”

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU BİR GÜNÜNÜ VAN’DA GEÇİRDİ

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima Akio de Van'daki depremde hayatını kaybeden Dr. Miyazaki Koru'nun adının parka verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk ve Japon yetkililerine teşekkür eden Akio, parkın iki ülke dostluğunun pekişmesine vesile olacağını kaydetti. Kurdele kesiminin ardından parkı gezen Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Van Valiliğine geçti. Karaismailoğlu, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'den kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Parkın açılışına, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve kurum amirleri de katıldı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU AK PARTİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kış mevsiminde sürekli olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım sıkıntısının yaşandığı Van-Bahçesaray kara yolunda, vatandaşların sorunsuz bir yolculuk yapabilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi. Çeşitli programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Karaismailoğlu, ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 18 yıldır Türkiye'nin çok güzel başarılara imza attığını söyledi.

ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Bakan Karaismailoğlu, Van-Bahçesaray kara yolu için çalışma başlattıkları müjdesini vererek, Van çevre yolu için de proje çalışmalarında belli bir aşamaya gelindiğini anlattı. Önceki yıllarda projesi hazırlanan Van'daki çevre yoluna da değinen Karaismailoğlu, "Özellikle Van'ın çevre yolu ile ilgili hassasiyetini biliyoruz. Proje çalışmaları başlayalı belki uzun süre oldu ama belli bir aşamaya gelindi. Bugün de bu işin toplantısını yapıp, bunun planlamasını yapacağız. İnşallah bu yolu açmak bizlere nasip olur. Onun için canla başla çalışacağız, bununla ilgili bir endişeniz olmasın." dedi.

“ARKADAŞLARIMIZ BÜYÜK EMEK VE ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR”

Dünyanın gıpta ile baktığı büyük projeleri gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Karaismailoğlu, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ülkemizin her noktasında, her köşesinde bir çalışmamız var. Özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projeleri olarak bir gün Hakkari'de, bir gün Muğla'da, bugün de Van'dayız. Van'da çok değerli onlarca projeyi gerçekleştirdik. Yapımı devam eden önemli projelerimiz var. İnşallah Van'ın ihtiyacı olan daha nice projeleri hizmete alacağız. Yaptığımız projeler dünya çapında, mühendislik ölçeğinde çok önemli projeler. Hepsinde de bir el emeği göz nuru var. Arkadaşlarımız büyük emek ve özveriyle çalışıyor. Salgın sürecinde bile bütün dünya maske savaşları verirken bizler şantiyelerimizde bütün tedbirlerimizi aldık. Maske, mesafe ve temizlik şartlarını uyguladık. Şantiyelerimizi kapatmadan kesintisiz çalışıyoruz.”

“BİZİM PROJELERİMİZ GİTTİĞİ YERE HAYAT, CANLILIK KAZANDIRIYOR”

Türkiye'nin lider ülkeler arasına katılması için canla başla çalıştıklarını belirten Karaismailoğlu, şunları kaydetti: “Vatana hizmet etmek bir nasip işidir. Bizler de bu nasibi kazanmak, milletimizin hayır dualarını almak için canla başla çalışıyoruz. Son 18 yılda Van'da 8 buçuk milyar lira bir yatırım yapmışız. Devam eden yatırımlar da var. İnşallah bu terör belasını da başımızdan def ettik. Bölge inşallah vatanına ve milletine bağlı bir şekilde kardeşçe yaşayıp, bütün dünyanın nimetlerinden faydalanır. Bizim projelerimiz gittiği yere hayat, canlılık kazandırıyor. Ekonomi, istihdam, tarım ve hayvancılık gelişiyor. İnşallah biz de projelerimizi bitirdiğimizde bölgenin ekonomisine, tarımına ve turizmine katkıda bulunacağız. Huzur ve güvenle buradaki turizmi de belli bir seviyeye çıkarıp vatandaşlarımızın gelir seviyelerini de artırıp yaşam kalitesini yükselteceğiz. Ulaştırma, iletişim ve alt yapı bakımından Van'ın ihtiyacı olan bütün yatırımları konuşacağız. Bahçesaray yoluyla ilgili de arkadaşlarımız geçen hafta yerinde bir inceleme yaptılar. Konuyla ilgili projeleri ve yapılabilecek bütün işleri bir programla hazırlayıp bize sunacaklar. İnşallah Bahçesaraylıları da rahatlatacak bir program hazırlayacağız.” Programa, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan katıldı. Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Vali ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile beraber, Van Garı'nı ziyaret etti.

“VAN BÖLGESİNDE 9 MİLYAR TL CİVARINDA PROJE YAPILDI”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir sonraki ziyaretini İskele’ye yaptı. Van Valiliği, AK Parti İl Başkanlığı, Gar Müdürlüğü, Tuşba Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından, TCDD Feribot İskele Sahilinde incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu’na İskele Mahallesi'ndeki sahil iskelesi incelemelerinde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve kurum müdürleri eşlik etti.

“VAN’A YAKLAŞIK 9 MİLYAR TL CİVARINDA PROJE YAPILDI”

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, bakanlığın Van ile ilgili projeleri ve yatırımları konusunda gerekli istişarede ve incelemelerde bulunduklarını belirtti. En büyük hedeflerinin devam eden projelerin bir an önce bitirilmesi ve Van’ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerin planlamasını yapmak olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Van bölgesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002 yılından bu yana çok sayıda proje yapıldı ve onlarca proje ise bitti. Van’a yaklaşık 9 milyar TL civarında proje yapıldı. Devam eden pek çok da projemiz var. İnşallah vatandaşın yaşam koşullarını rahatlatacak projeleri bir bir hizmete alacağız ve yenilerini yapacağız” dedi.

“VAN ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ BÖLGELERİNDEN BİR TANESİDİR”

Van’ın gündemini meşgul eden çevre yolu için de görüşmeler yaptıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “İnşallah orada da ciddi ilerlemeleri kaydedip Vanlıların hizmetine sunacağız. Van ülkemizin en önemli bölgelerinden bir tanesidir. Cumhurbaşkanımızın değer ve önem verdiği bir bölgedir. Şu an Van Gölü kıyısındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının Van feribot iskelesinin bulunduğu yerdeyiz. Salgın sürecinde demir yollarının önemi biraz daha anlaşıldı. Buradaki kapasite iki katına çıktı. İran ile olan ticaret demiryollarından sağlanmaktadır. Ülkemize lojistik anlamında çok büyük değer katan bir bölgedir” diye konuştu.

“SALGIN SONRASINDA DAHA BÜYÜK KAPASİTELERE ULAŞACAĞIZ”

Türkiye’de salgın sonrası demiryolu taşımacılığı kapasitesini genişleteceklerine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde şu an demiryolu taşımacılığı, genel taşımacılık içerisinde yüzde 4’lerdedir. Kısa zamanda bunu yüzde 10’lara çıkarmayı, 2025 sonrası da yüzde 20’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Lojistik olarak en çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi demiryolu taşımacılığıdır. Burası da Türkiye ile İran’ın lojistik anlamında bağlantı sağlayan önemli bir noktadır. İskele etrafında çevre düzenlemesi başladı. İkinci iskeleyi de yapıp aynı anda iki tane feribot yükleme-boşaltma yapabilecek şekilde yılsonuna kadar buradaki işlerimizi tamamlayacağız. Burayı da kısa sürede daha güzel bir şekilde Vanlıların hizmetine sunacağız.” Bakan Karaismailoğlu, beraberindekilerle birlikte PTT Başmüdürlüğü ve Gürpınar Belediye Başkanlığı ziyaretlerinde bulunacak.

AKTİVİSTLER İSKELE’NİN DURUMUNU PAYLAŞTI, BAKAN SÖZ VERDİ

Öte yandan önceki gün Vali Mehmet Emin Bilmez’in de gündemine aldığı ve yeniden yapılacağını söylediği İskele Sahil Kordonu da Bakar Karaismailoğlu’na iletildi. Bu anlamda yoğun çaba sarfeden Van Gölü Aktivistleri konuyla ilgili bakan ile yaptığı görüşmeden sonra sürece dair bazı değerlendirmeleri paylaştı. Aktivisitler yapılan görüşme sonrası, “İlimizi ziyaret eden Ulaştırma Altyapı Bakanı sayın Karaismailoğlu ile İskele Sahilde biraya gelerek İskele Sahil Parkının halkın kullanımına uygun şekilde yapılması konusunda taleplerimizi ilettik. İskele Sahilde eskisi gibi yürüyüş yolu ve yeşil alan olacağı müjdesini veren Bakanımız, ayrıca Yapılacak çalışmada bizlerin görüşlerine de başvurulacağını ifade ettiler. İskele Sahil Parkının eskisi gibi olması için daha önce de takipçisi olacağımızı ifade etmiştik ve takip etmeye de devam edeceğiz. Bu konuda bizleri destekleyen başta Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Van milletvekilimiz Sayın Abdulahat Arvas ve Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e teşekkür ederiz.”

“MÜHENDİSLİK AÇISINDAN DÜNYANIN GIPTAYLA BAKTIĞI PROJELERİ YAPIYORUZ”

Bakan Karaismailoğlu, ziyaretler kapsamında Gürpınar Belediye’sine de gitti. Buradaki ziyaretinin ardından Güzelsu yol yapım şantiyesi ve Güzeldere tünelindeki çalışmaları inceledi. İncelemeleri sonrası açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, sıkıntılı yolları bir bir aştıklarını belirtti. Ulaştırma alt yapı projelerinin bulundukları yerlere hayat verdiğine dikkat çeken Karaismailoğlu, “Van-Hakkari yolu üzerindeki şantiyedeyiz. Güzeldere tünelleri 3 bin 137 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde yapımı devam etmektedir. Halk arasında ’32 virajlar’ dediğimiz bölgeyi baypas edecek bir tünel çalışmasıdır. Sıkıntılı yolları bir bir aşıyoruz. Kışın zor şartlar altında sürekli kapanan yollar artık tünellerle kapanmayacak hale gelecektir. Vatandaşımız rahatça ulaşımını, erişimini sağlayabilecektir. Van-Hakkari illerimiz sınır bölgesinde çok önemli görev üstleniyorlar. Bu yollar da bütün sınır kapılarımıza çıkıyor. Hem de illerimiz arasındaki ulaşımı sağlıyorlar. Ulaştırma alt yapı projeleri bulundukları yerlere hayat veriyorlar, canlılık getiriyorlar, ticaretini artırıyorlar, turizmi, tarımı ve hayvancılığı geliştiriyorlar. Güzeldere tünelleri de ülkemizdeki en önemli işlerimizden bir tanesidir. Tünelin bitmesiyle buraya güzel kazanımlar olacaktır. Ticaret, hayvancılık, turizm ve sınır ticaretinin gelişmesinde önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

“BU TÜNELİ 2022 YILINA GİRMEDEN BİTİRECEĞİZ”

Güzeldere tünellerini 2022 yılına girmeden bitirmeyi planladıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Van’ın Gülpınar ve Başkale ilçeleri arasındaki 61 kilometrelik inşaat alanı içerisinde 3 bin 137 metrelik tünelden bahsediyoruz. Bu tüneli 2022 yılına girmeden bitireceğiz. Vanlıların ve bütün ülkemizin hizmetine sunacağız. Ülkemizin her bir noktasında çok değerli çalışmalarımız var. Bir taraftan ulaşım, erişimi sağlarken, bir taraftan da mühendislik açısından dünyanın gıptayla baktığı projeleri yapıyoruz. Tünel işleri ülkemizde o kadar ilerledi ki sıradan işler gibi duruyor. Bu yüzden yüklenicilerimiz, taşeronlarımız bütün dünyanın en önemli özellikli işlerini yapmaya devam ediyorlar. Bu projeler bir bir hayata geçecek. Yeni projelerimize başlayacağız” şeklinde konuştu.

“VAN’IN KANGREN OLMUŞ PROJELERİNE EL ATTIK”

Bugün yaptıkları incelemelerde Van ilinin kangren olmuş projelerini ele aldıklarını ifade eden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki günlerde Van için hayırlı gelişmeler olacaktır. Bütün amacımız vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda, daha rahat şartlarda yaşaması ve yaşam koşularının iyileştirilmesi için bölgemizin her köşesindeki çalışmalarımızı devam ettirip, takip edeceğiz. Vatandaşlarımızla birlikte olacağız ve gönüllerini kazanacağız. Vatandaşımıza, milletimize hizmet noktasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde en güzel işleri yapmanın telaşı içerisindeyiz. Güzel projelerle sizin karşınızda olacağız.”

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Edremit Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, Van’dan ayrılmak üzere Ferit Melen Havalimanı'na geçti. Bakan Karaismailoğlu’na ziyaret ve incelemelerinde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve kurum müdürleri eşlik etti.

Editör: TE Bilisim