ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM

Son dönemlerde sporcularıyla, gençlerinin başarısıyla adından sıkça söz ettiren kente gençlik ve spora dair yatırımlar da sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bizatihi gelerek müjdesini verdiği, başlattığı spor yatırımları sürerken bakan iki hafta arayla iki kez geldiği Van’da bir kez daha yeni yatırımların ve üçüncü bir ziyaretin gerçekleşeceğini verdi. Bakan Van’a olan ilgisini de net bir şeklide ortaya koydu.

Geçtiğimiz günlerde bir dizi programa katılmak üzere kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Van’a güzel haberler vererek kentte memnuniyetle karşılanan yatırım müjdeleri verdi. Van’da onlarca yeni spor yatırımının sözünü verip 2021 yatırım programına alınan projelerden söz eden Bakan Kasapoğlu, gençlere mutlu eden bir ziyaret gerçekleştirmişti. Aradan iki hafta geçtikten sonra tekrar çeşitli programlara katılmak üzere Van’a gelen Kasapoğlu, birçok yeri ziyaret ederek Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde bulunan ‘Genç Ofis’in açılış törenine katıldı. Hem Van’da hem Erciş’te gençlerle buluşan Bakan, Van için, “Van bizim için bir başkadır.” Dedi. Hem Erciş’te hem Van’da gençlerle buluşan Bakan Kasapoğlu, katıldığı AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongresin’de de gençlere seslendi. “Asırlar önce Evliya Çelebi’nin hayranlıkla bahsettiği Vanlılarla birlikteyim.” Diyerek gençlere hitap eden Bakan Kasapoğlu, Van’a üçüncü bir ziyaret daha sözü verirken; “İnşallah en kısa zamanda yine bir araya geleceğiz. Siz bizler için bir başkasınız, Van’daki kardeşlerimiz, teşkilatımız gençlerimiz bizim için çok değerlidir. Bu vesileyle hep birlikte Van için çalışmaya, Van’ın yarınları için üretmemizi ifade etmek istiyorum.” Dedi.

BAKAN KASAPOĞLU, İKİ HAFTA ARAYLA TEKRAR VAN’A GELDİ!  

Geçtiğimiz günlerde bir dizi programa katılmak üzere kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Van’a güzel haberler vererek kent insanını sevindirmişti. Aradan iki hafta geçtikten sonra tekrar çeşitli programlara katılmak üzere Van’a gelen Kasapoğlu, birçok yeri ziyaret ederek Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde bulunan ‘Genç Ofis’in açılış törenine katıldı. Ziyaretleri kapsamında Muradiye’ye, Erciş’te giden Kasapoğlu, ilçe ziyaretlerinde Kırgızlı atlı birlik ve kadınların yöresel dans gösterisi tarafından karşılandı. Bakan Kasapoğlu, bölgede kurulu bulunan çadırlardan birine geçerek çay içip Kırgızlı sanatçıların verdiği müzik dinletisine katıldı. Ata Yurttan ayrılan Bakan Kasapoğlu daha sonra Erciş’e gitti.

ERCİŞ’TE GENÇLERLE BULUŞTU YYÜ’DE GENÇ OFİSİ AÇTI!

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yapılan ‘Erciş Gençlik Kitap Kahve’ ofisinde gençlerle bir araya gelen Kasapoğlu, gençlerin sorularını cevapladı. Erciş ilçelerindeki incelemelerinin ardından Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonuna geçen Bakan Kasapoğlu, burada yapılan AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı 6. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Kongrenin ardından Bakan Kasapoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde hayata geçirilen "Genç Ofisi" açılışına katıldı.

GENÇ OFİS GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLEDİ!

Açılış konuşması yapan Kasapoğlu’nun ardından konuşma yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, öğrencilerin talepleri üzerine kısa zamanda üniversiteye bir Genç Ofisi'nin kazandırıldığını belirterek, Bakan Kasapoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, Van'ı hem bölgesel hem de ulusal anlamda bir üs ilan ettiklerini belirtti. Bakan Kasapoğlu, “Van'ın gençliği sadece nüfusla değil, dinamizm heyecanıyla da öncü bir ildir. Her faaliyetimiz için Van'da inşallah hızlı bir şekilde hareket edeceğiz. Yeni tesis ve salonlarla tüm imkanlarla buluşturacağız. Bu güzel çalışma olan Genç Ofisin başta Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizin gençleri olmak üzere, tüm Van halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

GENÇ OFİSTE YOK YOK!

“Geçtiğimiz haftalarda imzaladığımız protokollerle hem Van hem de ilçelerinde ve köylerine kadar çok önemli tesisleri birlikte inşa edeceğiz. Bu anlamda her tesisin aynı zamanda bir genç ofis olduğunu da vurgulamak istiyorum. Tüm tesislere hep birlikte sahip çıkacağız. Genç ofis Türkiye'nin en hızlı gerçekleştirilen teftiş edilen ve donatılan genç ofisi oldu. Bu manada Van'da ki çalışma arkadaşlarıma, Rektörümüz ekibine teşekkür ediyorum.” Cümlelerini kullandı. Konuşmaların ardından, açılışını yaptıkları Genç Ofisi'ndeki güzel sanatlar, müzik, inovasyon, stüdyo ve tiyatro atölyelerini gezdi, gençlerin seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

BAKAN GENÇLİK KONGRESİNDE DE GENÇLERLE BULUŞTU

AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongresine katılan Bakan Kasapoğlu burada da gençlere seslenme fırsatı buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan telekonferansla Vanlı gençlere seslendiği kongrede konuşan Kasapoğlu, Evliya Çelebi’nin eserinde Van’ın gençlerinin yiğitliğini ve mertliğini anlattığını dile getirdi. Kasapoğlu, “Asırlar önce Evliya Çelebi’nin hayranlıkla bahsettiği Vanlılarla birlikteyim. Vanlıların gözünün içine bakıyorum. İşte gözünüzdeki bu heyecan, bu inanç, karakter ve cesaret yarınlarımızın ne kadar aydınlık ve güçlü olduğunu hamd olsun ki bizlere müjdeliyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler şanlı ecdadımız gibi inandığımız yolda yürüyen, inandığı yolda aşkla yürüyen, cesaretle yürüyen ve inandığı yolda kardeşçe yürüyen gençlersiniz. Sizlerin ruhuyla, inancıyla aydınlanan bu güzel salon, bu yolun ne kadar aydınlık ve bu davanın ne kadar hak bir dava olduğunu bizlere gösteriyor. Bu davanın lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da gençlerin hem dostu hem ağabeyi hem de yanında yer alan bir lider.” İfadelerini kullandı.

“BİRLİKTE YARINLARA YÜRÜYECEĞİZ”

Cümlelerini sürdüren Kasapoğlu, şöyle devam etti: “Birileri gençlere çocuk ruhuyla bakarken, her daim gençlerimizin önünü açan, her daim inanan bir lider olan Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 19 yılda bu ülke nereden nereye geldi. 19 yılda büyük bir devrim var. Muhteşem bir devrim var, o devrimin öncüsü Recep Tayyip Erdoğan var. Bu gönül köprüsünü birlikte güçlendirerek yarınlara yürüyeceğiz. Van bu konuda öncü il. İnanıyorum ki enerjisini yenileyen bir kadro ile Van ve Türkiye için 2023, 2053 ve 2071 daha aydınlık olacak.  Bu vesileyle Van teşkilatımızın her ferdini gönülden kutluyor, başarılar diliyorum. Aramızda bir gönül köprüsü var. Bu gönül köprüsünün mayasında muhabbet, sevgi, güven, dostluk var. Bunlar var oldukça bu köprüyü topla, tüfekle, fitneyle yıkamadılar yıkamayacaklar. Bu köprüdeki inançla liderine ‘asla yalnız yürümeyeceksin’ diyen bir ak kadro var. Bunlar var oldukları sürece birileri lafla, iftira atacaklar ve fitne fesatla uğraşacaklar. Bunlara inanmayacağız, kenetleneceğiz, bir olup kardeşçe beraber yürüyeceğiz.”

KASAPOĞLU: GENÇLER İYİ Kİ ESKİ TÜRKİYE’Yİ BİLMİYOSUNUZ

Salonda bulunan gençlerin eski Türkiye’yi bilmediklerini söyleyen Kasapoğlu, “İyi ki de bilmiyorsunuz. Olmayan yolları ve köprüleri bilmiyorsunuz. Hastanelerin o zaman ki hallerini bilmiyorsunuz. Hastası rehin alınanları bilmiyorsunuz. Kitabı, defteri, sırası olmayan okulları bilmiyorsunuz. Zemini olmayan salonlar mı dersiniz, bitmesen tesisler mi dersiniz. Hamd olsun çok farklı bir Türkiye var. Geçtiğimiz günlerde Milli Uzay Projesini açıkladık. Hep derdik elin oğlu kızı uzaya gidiyor. Artık bizim evlatlarımız gidecek. Evlatlarımızın gözü yükseklerde. Evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Hedefimiz hep daha ilerisidir. Van’ımızın gençleri çok fazla. Gençlerinin enerjisi, heyecanı var. Onlara daha fazlası lazım. 2 hafta önce çok önemli protokoller imzaladık. Eski Türkiye’deki gibi değil, modern tesislerin imzasını attık. Hızlı bir şekilde başladık ve en kısa zamanda Van ve ilçelerimizce kazandıracağız. Gençlik merkezlerinin olmadığı hiçbir ilçemiz kalmayacaktır.” Diye ekledi.

“VAN BİZİM İÇİN BİR BAŞKADIR”

Köklerinden beslenip göklere uzanan bir nesil olduklarını söyleyen Kasapoğlu, “Bazıları tıpkı ondan öncekiler gibi lafla peynir gemisi yürütecekler ama biz eser siyasetiyle taş üstüne taş koymaya, üretmeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki iki günü eşit olan ziyandadır. Biz inanıyoruz ki insanların hayırlısı insanlara faydalı olandır. Her geçen gün gözümüz yükseklerdedir. Milletimizin geleceğini daha güçlü, daha aydınlık kılmaya devam edeceğiz. Sizin kapınıza asla elimiz boş gelmeyeceğiz. Dolu dolu geleceğiz. Biliyoruz ki halka hizmet Hakk’a hizmettir. Hep birlikte daha güçlü bir istikbal, daha aydınlık yarınlar için çalışacağız.”

BİR ZİYARET SÖZÜ DAHA VERDİ

“Van’ı istismar etmeye çalışanlara, evlatlarını kandıranlara en iyi cevabı verecektir. Herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda yine bir araya geleceğiz. Siz bizler için bir başkasınız, Van’daki kardeşlerimiz, teşkilatımız gençlerimiz bizim için çok değerlidir. Bu vesileyle hep birlikte Van için çalışmaya, Van’ın yarınları için üretmemizi ifade etmek istiyorum. Tüm kadrolarımızı bundan sonraki süreçte başarı yolunda kolaylık diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim