Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sanayi üretiminin, koronavirüs tedbirlerine uygun ve güvenle devamı için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

"DEVAMI GELECEK"
Kocaeli Sanayi Odası Meslek Komiteleri ile telekonferans yöntemi ile bir toplantı gerçekleştirildiğini söyleyen Koca,  "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Kocaeli Sanayi Odasının organizasyon desteğiyle Gebze'de günlük 5 bin test kapasiteli laboratuvar kurduk. Devamı gelecek" ifadelerine yer verdi.

KSO DA AÇIKLAMA YAYINLADI
Bakan Koca'nın ardından, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından da konuya ilişkin bir  yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, KSO meclis ve komite üyelerinden oluşan toplam yaklaşık 170 kişinin yer aldığı toplantıya Bakan Koca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Güven Sak ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu katıldığı duyuruldu.

KURULACAK LABORATUVARDA PCR TESTLERİ YAPILACAK
Açıklamada Sağlık Bakanı Koca'nın, "Hekimlerimiz ve sağlık çalışanları kadar halkımız da çok büyük fedakarlık gösterdi. Mücadelemiz son hasta sağlığına kavuşana kadar devam edecektir. Koronavirüs mücadelenin yanı sıra ülke ekonomimizin de güçlü olması gerekmektedir. Ekonomimizin güçlü olması için siz değerli sanayicilerimize önemli görev düşüyor. Gebze'de oluşturulan laboratuvar merkezinde PCR testleri yapılacaktır.

PİLOT BÖLGE UYGULAMASI
Burası bir pilot bölge olacaktır. Mayıs ayının sonuna kadar tüm Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bu testler yapılacaktır. Ekonominin canlandırılması çabasındayız. Bunun için sanayicilerimizin her zaman yanındayız." ifadelerine de yer verildi.

Editör: TE Bilisim