Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ'nin hayata geçirdiği, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi 'İlk Evim, İlk İş Yerim'de aylık taksitlerdeki artış oranı netleşti. Belirlenen zam oranını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı.

"YÜZDE 50 İNDİRİM YAPMIŞ OLDUK"

Bakan Kurum, Ankara'da Gölbaşı Gerder Sosyal Konut Projesi Kura Çekim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "TOKİ her yıl Ocak ayında memur maaş zammına göre bir artış yapıyordu. Bu yıl da memur maaş artışı yüzde 30 oldu. Ama biz vatandaşımız için TOKİ vade artış oranını 15.40'ta tuttuk. Yani vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk. 'Vatandaş nasıl ödeyecek, TOKİ her yıl çok yüksek oranlarda zam yapacak' diye tezvirat yapanlar vardı. Biz sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruyoruz, kolluyoruz." dedi.

"FİYAT ARTIŞI YAPANLARI KAMPANYAYA DAHİL ETMEYECEĞİZ"

"Yeni Evim" kampanyasına ilişkin bir de uyarıda bulunan Kurum, "Hiçbir şekilde bu süreçte fiyat artışına müsaade etmeyeceğiz. Fiyat artışı yapanları kampanyaya dâhil etmeyeceğiz. Ve burada asıl olan orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarıdır. Bunu da titizlikle takip edeceğiz. Her türlü yaptırımı yapacağımızı da buradan, Gölbaşı'ndan ifade etmek istiyorum." diye konuştu. Proje kapsamında, 81 ildeki 250 bin sosyal konutun hak sahiplerinin Mart 2023'e kadar belirlenmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim