ŞEHRİVAN ÖZEL

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Valisi Ozan Balcı, Ak Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar ve İrfan Kartal ile birlikte ve Ak Parti Van il başkanı Kayhan Türkemoğlu’nun da yer aldığı heyet Ankara’da yoğun bir Van mesaisi yaptı. Bakanlıklarda Van için görüşmeler gerçekleştiren heyetin ziyaretleri sonrası kent ile ilgili müjdeler gelmeye başladı. Özellikle kültür ve turizm alanında yapılan görüşmelerden sonra güzel haberler geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile yapılan ziyaretlerde kentteki restorasyon ve diğer çalışmalar konusunda olumlu görüşmeler gerçekleştirildi. Ardından da konuyla ilgili bir diğer bakanlık olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşmeler yapıldı.

BAKAN KURUM’DAN ESKİ VAN ŞEHRİ PAYLAŞIMI!

Bu görüşmelerin ardından Van’daki çalışmaların hemen başlaması talimatı verilirken sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da kadim kültürlerin mirası Van’da eski şehri gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi. Van’daki önemli proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesaplarından şu paylaşımlara yer verdi: “81 ilimize dokunuyoruz, medeniyetimizin emanetlerini yaşatıyoruz. Son olarak kadim kültürlerin mirası Van’da da eski şehri gün yüzüne çıkaracağız. İşe Van Kalesi’nden, surları restore ederek başlayacağız. Van’dan gelen kıymetli heyetle yeni projemizi konuştuk.”

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNÜŞÜMÜ SÜRDÜRÜYOR!

Son dönemlerde Van ve bölge illerinde büyük bir atak yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle yürüyen Van Çevre Yolu gibi projelerin yanında şehir merkezinde de dokunuşların yapılması için ciddi destekler veriliyor. Sadece Van’da değil Bitlis merkezinin dönüştürülmesi ve Eski Bitlis Şehri’nin ayağa kaldırılması gibi çalışmalar ile bölgeye cazibe katan çalışmaların öncüsü olan Bakan Kurum’un bu hassasiyeti halktan da büyük takdir alıyor.

Editör: TE Bilisim