ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ-HAKAN İZGİ

Son dönemlerdeki ciddi fiyat artışları, stokçuluk, KDV indirimlerinin yansıtılmaması gibi konulara değinen Bakan Yardımcısı Gürcan, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: “Gelir İdaresi başkanlığı verdiği denetleme kurulu ve üst analizleri genel müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla bir enflasyonla mücadele timi oluşturuyoruz. Özellikle enflasyonla mücadelede bize destek olan işletmelerle ilgili çalışmalar yapacağız. Stokçuluk yapan firmalarla ilgili enflasyonla mücadelesinde çalışmalarını sürdürecek.”

“HAKSIZLIKLARA KARŞI MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ”

“Enflasyonla mücadele timinin şikayet hattında Hazine ve Maliye Bakanlığımızın sayfasında oluşturuyoruz. Oraya vatandaşımız giderek şikayeti varsa bildirebilir. O şikayetleri bizi bakanlığımız olarak bizzat takip edeceğiz ve onları kısa sürede denetim mekanizmamızla haksızlık yapanlara gereğini yapacağız. Burada kesinlikle bakanımızın da söylediği gibi kesinlikle vatandaşa karşı haksızlık yapanlara karşı müsamahamız olmayacak. Çok ciddi yaptırımlar yapacağız.”


 

İNDİRİM KURNAZLIĞI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR!

“Özellikle Denetim kurulu vasıtasıyla haksızlık yapanların hesabını soracağız. Özellikle etiketlerle oynama ve indirim olmadan indirimli gibi gösteren yanıltıcı etiketleri gibi şeylere de son verilecek. Bundan sonra indirim izinleri ticaret odalarına verilmesiyle ilgili bir görüş var. Ticaret bakanlığımızın bu konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor. Bundan sonraki izinler ticaret bakanlığımızdan alınacak ve onların vasıtasıyla yapılacak. Her isteyen indirim yapıyorum diyerek, etiket fiyatını arttırıp indirim gibi kendini göstermemesi adına bir çalışmadır.

Editör: TE Bilisim