Vali İbrahim Taşyapan, 12 Şubat 2015 tarihinde başlatılan “Van ili Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi” eylem planı paylaşımı ve projeyle ilgili rapor kitabın basına tanıtıldığı toplantıya katıldı.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, projenin başladığı tarihten günümüze yürütülen çalışmalarda kat edilen yol katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Vali İbrahim Taşyapan, başarı sıralamasında il geneli değerlendirildiğinden projede de tüm ilçelerin katkısına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bir il taşın altına elini koyacaksa, bütün unsurlarıyla koymalıdır. Bu projenin hayata geçirilmesinde ve uygulanmasında her ilçenin desteğini önemsiyoruz. Hedefimiz ne kadar gerçekleşirse, başarımız da o kadar ölçülecek. Sınavlarda 81 il birbiriyle yarıştığı için hepsinin hedefi birinci olmaktır. Bizler hayalci hedefle yola çıkmak yerine, varılabilecek hedef iyi saptamalıyız. Ayrıca hedefe de takılıp kalmak çok doğru değil. Çalışmalarımız bizi tatmin ederse başarı elde etmiş oluruz” dedi.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin çalışmasının projenin tüm paydaşlarına büyük kolaylık sunduğunu kaydeden Vali Taşyapan sözlerini şöyle sürdürdü: “Akademisyenlerin projeye verdiği destek sevindiricidir. Başka illerden araştırma desteği istemeden kendi üniversitemizden bu anlamda destek görmek güzel. Öte yandan ilin, ilçelerin başarı durumu, yöneticiler noktasındaki sıçramalardan kaynaklı olarak artabiliyor. Gücümüz yettiğince, azami ölçüde hedeflere kilitlenerek, gönüllülük esasıyla, okullarımızın başarısını artırabiliriz. Önümüzdeki dönemde motivasyonu ve takip sistemini en iyi seviyeye getirerek, eylem planlarını uygulamaya geçireceğiz. Dış bileşenlerden de maddi manevi katkılarla, inşallah 5 yıllık hedef kapsamında çalışmalarımızın karşılığını göreceğiz. Yol haritası konumundaki bu çalışma için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Toplantıya Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Vali Yardımcısı Önder Can, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşarcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi personeli ve ilçe milli eğitim müdürleri ile diğer proje paydaşları katıldı. 

Editör: TE Bilisim