Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı ‘Başbakan İle Gündem Özel’ programında açılışını yaptığı Van Mermer Fabrikası ve bu yatırımın bölgedeki öneminden bahsederek, “Çok değerli bir işadamımız Van’da büyük bir yatırım yaptı. Bu yatırımı takdir ediyorum. Bizim Doğu ve Güneydoğu’da bu tür yatırımlar yapmamız ve çözüm sürecinde ekonomiye böyle katkılar sunmamız gerekiyor” dedi.

 

Van’da geçtiğimiz yıl Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla açılan ve Türkiye’nin en büyük mermer fabrikası olarak anılan Van Mermer Fabrikası ve İşadamı Yunus Gökçenay başbakanın takdirini almaya devam ediyor. Daha önce defalarca katıldığı üst düzey toplantılarda ve çözüm sürecine yönelik konuşmalarda örnek gösterdiği yatırımı ve bu yatırımın mimarını övgüyle anlatan Erdoğan bu yatırımın mimarı Yunus Gökçenay’ı da geçtiğimiz ay Van’daki mitinginde de plaket ile ödüllendirmiş ve ikili arasındaki samimi duruş dikkatleri çekmişti. Başbakan Erdoğan’ın bölgedeki yatırımcılara örnek gösterdiği ve barış sürecinde hep örnek gösterdiği Gökçenay Group’un Van Mermer yatırımı geçtiğimiz haftalarda ATV’de yayınlanan Başbakan İle Gündem Özel programına da damga vurdu. Her fırsatta Van’ı çok önemsediğini belirten ve Van ismini hep taze tutan Erdoğan bu programında da çözüm sürecinin konuşulduğu bölümde Van Mermer’den bahsetti.

 

ERDOĞAN’IN ÖRNEK YATIRIMCISI: GÖKÇENAY

 

Programda her fırsatta Van ziyaretinden, Van’ın öneminden ve çözüm sürecindeki yerinden Bahseden Başbakan Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili soruya ise Van’da büyük bir yatırım yaparak Türkiye’nin en büyük dünyanın ise 3’üncü büyük yatırımı olan bu yatırım ile ilgili, “İşadamları ülkemizin belli bölgelerinde risk almayı sevmiyorlar. Onların yatırım yapacakları yerde asla risk olmayacak ya da risk yüzdesi çok düşük olacak gözüyle bakıyorlar. Hatta ben örneğin geçenlerde Van’daydım. Orada da açık açık söyledim. Orada bir girişimcimiz kalktı 60-70 milyon TL’lik bir mermer fabrikası kurdu. 400 kişi çalışıyor orada ve çok da kaliteli iş yapıyor. Buna benzer girişimcilerimizin Anadolu’da yatırım yapması çok büyük imkân sağlayacak. Bir kere bölge halkının kendine özgüveni artacak.”

 

KANAAT ÖNDERLERİ TOPLANTISINDA DA SÖYLEMİŞTİ

 

Öte yandan Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz ayki Van ziyareti sırasında da sık sık Gökçenay’ların bu yatırımından bahsetmiş, işadamı Gökçenay’ı gündüzki mitingde ödüllendirirken akşamki kanaat önderleri toplantısında ise ismen zikrederek tebrik etmişti. İşadamı Yunus Gökçenay’ın bizzat ismini zikreden Başbakan Erdoğan, bu toplantıda bir kez daha Gökçenay’ı tebrik ederek diğer işadamlarına örnek göstermişti.


Ömer Aytaç AYKAÇ - Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim