AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, parti yöneticileriyle Kurban Bayramı dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret etti. Soğanda, ilk olarak Iğdır'ın Dilucu Sınır Kapısı'na göreve giderken PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Haluk Varlı'nın, Gürpınar ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti. Şehit yakınlarının bayramını tebrik eden Soğanda, beraberinde getirdiği Başbakan Yıldırım'ın el yazısıyla kaleme aldığı mektubu okudu ve şehidin babası Yusuf ve annesi Gülizar Varlı'ya teslim etti.

 

 

Ardından, İpekyolu ilçesinde PKK'nin bombalı tuzağı sonucu şehit düşen bomba imha uzmanı Ferhat Arslan'ın ailesinin yaşadığı Tuşba ilçesindeki evine giden Soğanda, Yıldırım'ın yazdığı mektubu okuduktan sonra şehit Arslan'ın eşi Emine Arslan ve çocuklarına verdi. Soğanda, burada yaptığı konuşmada, şehit ailelerini yalnız bırakmayacaklarını, şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu söyledi. Her zaman şehit aileleri için hizmet edeceklerini ifade eden Soğanda, milleti ve vatanı için şehadet şerbeti içen şehitlerle her zaman övünülmesi gerektiğini dile getirdi. 

 

 

Şehit Arslan'ın eşi Emine Arslan, eşinin yokluğunu her zaman htiğini, çocuklarının vatana ve millete hayırlı bir evlat olmaları için onlara hem annelik hem de babalık yaptığını belirtti.  Başbakan Yıldırım'ın gönderdiği mektubun kendilerini memnun ettiğini aktaran Arslan, "Güvenlik önlemlerinin daha da arttırılmasını istiyoruz. FETÖ'ye ne yapıldıysa PKK'ya da aynısının yapılmasını istiyoruz. Artık huzur ve güven olsun. Bunun için de her zaman devletimizin yanındayız." diye konuştu.

 

 

Başbakan Yıldırım'ın şehit aileleri için yazdığı mektupta şu ifadeler yer alıyor: "Aziz şehidimizin kıymetli emaneti değerli kardeşim, bölücü terör örgütüne karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen ve Rabbimizin 'Onlar ölü değildirler fakat siz bilemezsiniz' (Bakara süresi 154. ayet) müjdesine mazhar olan şehidimize milletçe minnettarız ve kahramanımızı asla unutmayacağız. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz, size daima sahip çıkacağımızdan asla endişeniz olmasın."

 

 

Editör: TE Bilisim