Başbakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 60 uzman yardımcısı alınacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan sınav duyurusuna göre, giriş sınavı, müracaat edenlerin mezun oldukları fakülte ve bölümlere göre 2 grup halinde yapılacak.

Birinci grupta hukuk fakültesi, iktisat, işletme, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunları arasından 37 Başbakanlık Uzman Yardımcısı alınacak. Bu gruptan müracaat edeceklerin KPSSP95, KPSSP97, KPSSP103 ve KPSSP116 puan türlerinden birinden en az 85 almaları gerekecek.

İkinci grupta ise iletişim fakültesi, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümleri ile sosyoloji bölümlerine ayrılan kontenjan için 23 adayın ilgili KPSS puan türlerinden 75-80 taban puanı sağlamış olma şartı aranacak.

Sınava katılmak isteyenler, başvurularını 10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında Başbakanlık Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu'nu doldurarak http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinden elektronik ortamda veya Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne iletmek suretiyle şahsen, elden veya posta yoluyla yapabilecek.

Giriş sınavı, 31 Ağustos-11 Eylül tarihlerinde Ankara’da yapılacak.

Bu arada, Ankara Kalkınma Ajansı da sınavla 9 uzman personel istihdam edecek. Adaylar, 28 Ağustos'a kadar başvurabilecek. Sözlü sınav, 28-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

 

İŞTE RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN BÖLÜM

Başbakanlıktan:

BAŞBAKANLIK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Başbakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak ve Başbakanlık Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 26/03/2015 tarihli ve 29307 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Başbakanlık Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre 60 adet Başbakanlık Uzman Yardımcısı alımı için Giriş Sınavı yapılacaktır.

Giriş Sınavı, müracaat edenlerin mezun oldukları fakülte ve bölümlere göre iki grup halinde yapılacaktır.

I. Grupta; hukuk fakültesi, iktisat bölümü, işletme bölümü, kamu yönetimi bölümü ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunları arasından 37 adet Başbakanlık Uzman Yardımcısı alınacaktır. Bu gruptan müracaat edeceklerin KPSSP95, KPSSP97, KPSSP103 ve KPSSP116 puan türlerinden birinden en az 85 almaları şarttır.

II. Grupta ise aşağıda mezun oldukları fakülte veya bölüm, bu fakülte veya bölümlere ayrılan kontenjan, sıralamada esas alınacak KPSS puan türü ve taban puanı belirtilen 23 adet Başbakanlık Uzman Yardımcısı alınacaktır.

 

Fakülte veya Bölüm

Kontenjan

KPSS Puan Türü

Taban Puan

1

İletişim Fakültesi

4

P4 veya P8

75

2

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

4

P4, P6 veya P7

80

3

Elektronik Mühendisliği Bölümü

3

P4, P6 veya P7

80

4

Endüstri Mühendisliği Bölümü

7

P4, P6 veya P7

80

5

Sosyoloji Bölümü

5

P4 veya P8

75

 

I - GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Giriş Sınavına başvuracaklarda aşağıdaki şartlar aranır:

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

2 - Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda belirtilen fakülte veya bölümlerinden veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

3 - Giriş Sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmak.

4 - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; 5-6 Temmuz 2014 ve 4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarında fakülte veya bölümlere göre belirlenen puan türlerinden biri için tespit edilen taban puanı almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde kontenjanlara göre alınacak Başbakanlık Uzman Yardımcısı sayısının 4 katı aday arasına girmek. (Son sıradaki aday ile aynı puanı almış adaylar da Giriş Sınavına çağrılacaktır.)

5 - İstenilen belgeleri süresi içerisinde Kuruma teslim ederek Giriş Sınavına başvurmak.

 

II - BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Sınava katılmak isteyenler, başvurularını 10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında "Başbakanlık Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu"nu doldurarak http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinden elektronik ortamda veya Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne iletmek suretiyle şahsen, elden veya posta yoluyla yapacaklardır.

Başvuru formunda yer alacak vesikalık fotoğraf son 6 ay içerisinde çekilmiş, mevzuata uygun, kişiyi kolaylıkla tanıtabilecek nitelik ve çözünürlükte olacaktır.

Postadaki gecikmeler ve zamanında yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru koşullarını taşımadığı halde başvuruda bulunanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

 

III - SINAVA GİRİŞ

Giriş Sınavına katılmaya hak kazandığı tespit edilenlerin listesi 19 Ağustos 2015 tarihinde http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır. Bu adaylar, Giriş Sınavına katılabilmek için;

1 - Yükseköğrenim diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği ya da aslı ibraz edilmek şartıyla suretini,

2 - Özgeçmişini (Özgeçmiş formu http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinden temin edilebilecektir),

3 - İki adet vesikalık fotoğrafını,

4 - Başbakanlık Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formunun aslını,

20-26 Ağustos 2015 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne şahsen teslim edecekler ve kendilerine "Sınav Giriş Belgesi" verilecektir. Sınava katılamayacaklara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

 

IV - SINAV YERİ VE TARİHİ

Giriş Sınavı, 31 Ağustos-11 Eylül 2015 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır. Giriş Sınavına girmeye hak kazanan adaylar, Başbakanlık Merkez Bina A Blok Kat 2 Bakanlıklar/Ankara adresinde sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanları ile birlikte hazır bulunacaklardır.

 

V - SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Sözlü şekilde yapılacak Giriş Sınavında

Adaylar;

a) Mezun oldukları bölümlerin müfredatı dikkate alınarak alanlarına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirileceklerdir.

 

VI - SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

Adaylar, Giriş Sınavı Komisyonu tarafından yukarıda belirtilen (a) bendi için elli puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilecektir. Giriş Sınavında başarılı sayılmak için, Giriş Sınavı Komisyonu başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şarttır.

Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak ve duyuruda belirtilen kadro sayısını aşmamak suretiyle; Giriş Sınavında başarılı olanlar, http://www.basbakanlik.gov.tr/ adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Giriş Sınavında 70 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir. Giriş Sınavında başarılı olanların sayısı, ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilecektir.

Giriş Sınavını kazanan adaylardan atama yapılmadan önce; iki adet vesikalık fotoğraf ile birlikte görevini devamlı yapmaya engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmadığına, adli sicil kaydının bulunup bulunmadığına ve erkek adaylar için askerlik durumuna dair yazılı beyan istenecektir.

Giriş Sınavında başarılı olan ve atanmaya hak kazanan adaylardan süresi içerisinde belgelerini teslim edenlerin uzman yardımcısı kadrolarına atamaları yapılacaktır.

Giriş Sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.


KAYNAK-MEMURHABER

Editör: TE Bilisim