ŞEHRİVAN HABER: Üç yıl boyunca görev yaptığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevini yürüten Doç. Dr. Sebahattin Çelik görevinden istifa etti. Görev yaptığı süre içerisinde hastanede birçok yeniliğin, değişimin ve çalışmanın öncüsü olan Çelik, hastaneyi kısa sürede önemli bir noktaya taşıması ile dikkatleri çekti. Doktor kadrosu ciddi anlamda sıkıntılı durumda iken devraldığı hastanede doktor sayısını önemli bir sayıya ulaştıran Çelik, kentteki kritik tedavi ve ameliyatların yapılması konusunda da rol oynadı.

Sadece Van’a değil bölgeye hitap eden hastanenin Covid19 sürecinde de önemli bir merkez olmasını ve tedavi sürecinin işleyişinde koordineli bir süreç yürümesini sağlayan Çelik’in istifası kentte şok etkisi yarattı.

DOÇ, DR. ÇELİK İSTİFASINI SOSYAL MEDAYADAN DUYURDU

Günlerdir konuşulan istifa haberini doğrulayan bir açıklama yayınlayan Çelik, şu sözlerle istifa ettiğini duyurdu: “Bugün itibari ile VEAH başhekimlik görevimden ayrıldım. Bu süreçte yanımda olan VEAH ailesine, idari amirlerime ve tüm Vanlı hemşerilerime teşekkür ederim. Kriz yönetimiyle geçen bir dönemde desteğinizle güzel işler yaptık ve umarım bölgemiz için VEAH hep en iyi yerlerde olacak.”

Sebahattin Çelik, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezunu, eski başhekim Mehmet Parlak’ın istifa etmesi nedeniyle boşalan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanmıştı.

DOÇ.DR. SEBAHATTİN ÇELİK KİMDİR?

1980 tarihinde Van ‘da doğdu. İlk ve orta eğitimini Van’da tamamladı.

1999-2005: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘nden mezun oldu (İngilizce ).

2005-2011: Hacettepe Üniversitesi, Genel Cerrahi Anabilim, Genel Cerrahi Asistanı –Araştırma Görevlisi alanlarında görev aldı.(Ankara )

2005-2011: Hacette Üniversitesi Ankara Genel Cerrahi A.B.D. Tıpta Uzmanlık Eğitimi’ni tamamladı.

2011-2014 tarihlerinde Van Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.

2015: Almanya ‘da 3 aylık süreyle ‘’ MHH Organ Nakli Eğitimi’’ aldı. (TCD bursu ile )

2016: Özel GOP Hastanesi, Organ Nakli Merkezinde 6 aylık eğitim aldı.

2016-2018: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Biyoistatistik Yüksek Lisans (Tezi) ,Biyoistatistik Uzmanı oldu.

2018: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi A.D. , Van Genel Cerrahi Doktoru Doçentlik unvanı aldı.

2019 yılından itibaren SB. SBÜ. Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaktadır.

Doç. Dr. Sebahattin ÇELİK, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim