Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybettiği olayları protesto eden BDP'li bir grup, Van-Hakkari Karayolu'nu Başkale İlçesi Güzeldere Boğazı mevkiinde kapattı. Askerin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, Van ve Hakkari'ye karşılıklı gidip gelen yüzlerce kişi araçlarında mahsur kaldı.

Öğlen saatlerinde Van'ın Başkale İlçesi'nde BDP'nin organizesiyle aralarında BDP'li Başkale Belediye Başkanı İhsan Gülerin de bulunduğu grup, Van-Hakkari karayolunun 80'inci kilometresinde Güzeldere Boğazı mevkiinde yolu trafiğe kapattı. Eylemcilerin yolu taşla kapatması nedeniyle Van'dan Hakkari ve Van istikametinde yüzlerce araç mahsur kaldı. Yolun açılmaması üzerine çok sayıda asker bölgeye sevkedilerek sıkı güvenlik önlemi alındı.

GRUBA MÜDAHALE EDİLDİ!

Van-Hakkari Karayolu'nu Başkale İlçesi Güzeldere Boğazı mevkisinde kapatılması ve uyarılara rağmen açılmaması üzerine güvenlik güçleri gruba müdahalede etti. Hakkari- Van karayolunun kapatılması ile birlikte yüzlerce aracın bulunduğu bölgeye çok sayıda asker, polis ve zırhlı araç sevk edildi. Helikopterlerin de sürekli uçuş yaptığı bölgede güvenlik güçleri uyarılara rağmen yolu açmayan gruba gözyaşırtıcı bomba ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. Grup, yolu açmaya çalışan güvenlik güçlerine havai fişek, mototof kokteyli ve taş attı. Hakkari ve Van yönünden gelen yüzlerce araç, yolun açılması için bölgede bekliyor.

Editör: TE Bilisim