Diyarbakır Barosu, Van’ın Başkale, Özalp ve Çaldıran ilçelerine bağlı 21 mahallede etkili olan sele ilişkin açıklama yaptı. Diyarbakır Barosu, “Felaketin açtığı yaraların en kısa zamanda sarılabilmesi için zarar gören yerlerin afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Barosu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle dendi: “Geçmiş olsun Başkale… Van ili Başkale ilçesinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun. 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında genel hayata etkili olacak derecede zarar gören veya görmesi muhtemel olan yerlerde alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlar hakkında ivedilikle karar alınması gerekmektedir. Felaketin açtığı yaraların en kısa zamanda sarılabilmesi için zarar gören yerlerin afet bölgesi ilan edilmesi, yerleşim yerlerine ilişkin muhtemel tehlikeler gözetilerek önleyici tedbirlerin alınması gerekmektedir.”

Ne olmuştu?

Van’ın Başkale, Özalp ve Çaldıran ilçelerine bağlı 21 mahallede 3 gün önce etkili olan sağanak sele dönüştü. Sel felaketinde yapılan tespitler sonucunda 32 ev kullanılmaz hale gelirken, şu ana kadar da 900 hayvan öldü.

BAS NEWS

Editör: TE Bilisim