ŞEHRİVAN HABER: UĞURCAN DEMİR-ERDAL ERBAŞ

Tuşba Belediyesi’nin hizmet binasının açılışta töreninde konuşan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ise şunları söyledi: “Hayata geçirdiğimiz birçok alandaki önemli projelerle halkımıza hizmeti büyük bir aşkla yapıyor ve yapmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu güne kadar; kültür, turizm, çevre, spor, sosyal ve altyapı alanlarında bölgesinde örnek teşkil eden büyük projeler gerçekleştirdik. Belediye Hizmet Binası, Kent Meydanı, Tuşba İlçesi Sahil Turizm İmar Planı, İskele Sahil Bandı, İskele-Kampüs Sahil Yolu, Ayanıs Kadın Plajı, Makine İkmal Garajı, Toplum Yaşam Merkezi, Semt Sahaları, Spor Kompleksi, Olimpik Yüzme Havuzu, Tuşba Konutları, Şemsibey Parkı projelerimizle ilçemizde hizmet seferberliği yapmaktayız.”

O ALANDA HEM BELEDİYE BİNASI YAPILDI, HEM DE YAŞAM ALANI OLDU!

“Açılışını yapacağımız hizmet binamız, Van’ın Selçuklu Mimarisi tarzında yapılan ilk kamu kurumu özelliğini taşımaktadır. Hizmet binası alanı Cumhurbaşkanımız tarafından belediyemize Et ve Süt Kurumundan tahsisi yapılmıştır. Hizmet binamız, 2 bin 300 metrekare taban alan üzerine inşa edilmiş, toplam 12 bin 370 metrekare kapalı alana sahip yatay mimariye uygun altı katlı bir eserdir. Aynı zamanda 20 dönümlük peyzaj alanıyla Van’ın ilk kent meydanı olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet binamız, bütün idari birimlerin yanı sıra, açık-kapalı otopark, yemekhane, meclis grup odaları, meclis salonu, sığınak ve ibadet alanına sahiptir. Isıtma ve iklimlendirme sistemi ile son teknolojiye göre tasarlanan binamız, ilçemizin 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmıştır.”

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

olarak cümlelerini tamamlayan Akman, “Görevde bulunduğumuz 3 yılık süre içerisinde Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımızdan talep ettiğimiz tüm proje ve taleplerimiz Sayın bakanımın teveccühleriyle kabul görmüştür. Akköprü Millet Bahçesi, İskele Sahil Yolu, Beyüzümü Parkı projelerinin yanı sıra birçok araç gereç ve ekipman destekleriyle belediyemize en fazla kaynak desteği yapmış Bakanlığımız olmuştur. Bölgenin en büyük millet bahçesi olacak Tuşba Millet Bahçesi Projemiz bakanlığımız tarafından ihalesi yapılmış ve sözleşme aşamasındadır. Bu büyük hizmetlerde bize desteklerini esirgemeyen söz konusu Tuşba olunca bürokratları ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tüm kapılarını sonuna kadar bize açan Sayın Bakanımıza ve özverili ekibine şahsım ve belediye adına teşekkür eder şükranlarımı arz ederim.”

MİLLET BAHÇESİ YOLDA

“İnşallah Sayın Bakanımın direktifleri ile kısa zamanda Tuşba Millet Bahçemizin ihale sözleşmesi imzalanarak bu büyük hizmeti de Tuşba’mıza kazandırırız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yine aynı aşkla Tuşbamız için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu inançla güneşin kenti Tuşba’mızı değerleri ile yaşatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yarınların bugünden daha güzel olması için bize verilmiş bu yetki ve sorumluluk dahilinde gece-gündüz demeden yorulmadan, bıkmadan, usanmadan tüm ekibimizle birlikte hizmetleri koşturacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü tek amacımız Tuşba ve Tuşbalılara hizmet etmektir.” Şeklinde konuştu.

ARVAS: VAN’IMIZ HAKETTİĞİ DEĞERLERE KAVUŞACAK

Açılışta konuşan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Bakan Kurum’un kentin sorunlarına duyarlı olduğunu dile getirerek, “Sayın Bakanımız ve Bakan yardımcımızın Van’a 3’üncü sefer gelişi bu. Bakanımız, Van’ın ne kadar sorunu, çevre ve şehircilik ile ilgili problemi olursa ve biz Belediye Başkanlarımızla kendilerini ziyaret ettiğimizde bizi hiçbir zaman eli boş göndermedi. Allah kendilerinden razı olsun. AK Parti 20 yıldır siyasetini eser siyaseti yatırım siyaseti ve insanın hayatını güzelleştirecek siyaset ile beraber devam ediyor. İnşallah devam da edecek. Van deyince 7 bin yıllık bir tarihi, kültürü, medeniyeti, güzelliği ile suyun, güneşin başkenti ve en önemli özellikleriyle ‘Dünyada Van, ahirette iman’ sözüyle özdeşleşen Van’ımız inşallah hakettiği değerlere kavuşacak” dedi.

Editör: TE Bilisim