Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Loğman Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, Erciş ilçesinde bulunan veteriner kliniklerini ziyaret etti. 


Klinikleri ziyaret ederek veteriner hekimlerin sorunlarını dinleyen Lokman Aslan ve beraberindekiler, kliniklerin vatandaşa daha iyi hizmet verebilmeleri için neler yapmaları gerektiğini, kanun ve yönetmeliklere göre veteriner hekimlerin yapması gerekenler ve sorumlulukları hatırlatıldı. Eksikleri olan veteriner kliniklerinin bu eksiklerini en kısa zamanda tamamlamaları gerektiğini dile getiren Aslan ve beraberindekiler, daha sonra Erciş’te bulunan veteriner hekimlerle toplantı yaptılar.
Toplantıya katılarak sorunlarını dile getiren veteriner hekimler, ruhsatı olmayan kişilerin hayvan muayene, tedavi ve ilaç satışının engellenmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını ve bu haksız rekabetin önlenmesini istediler. Veteriner hekimliği mesleğinin hak ettiği yeri bulmadığını ve bu mesleğin hak ettiği yeri alması için çalışma yapılması gerektiğini söyleyen hekimler, sorunların çözümü için önerilerini de dile getirdiler.


Doç. Dr. Lokman Aslan ise, sorunları dinlediklerini ve çözümü için gerekli çalışmaları hemen başlatacaklarını söyledi. Erciş’te hizmet eden serbest veteriner hekimler arasındaki birlik ve beraberliği gördükten sonra çözemeyecekleri hiçbir sorun olmadığını dile getiren Aslan, “Sorunları dinledik ve notlarımızı aldık. En kısa zamanda bu sorunları çözmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Biz Erciş’i pilot bölge olarak belirledik, buradaki veteriner hekimlik hizmetinin kalitesini artırıp serbest veteriner hekimler arasındaki iletişimi en üst seviyeye çıkararak Van’ın diğer ilçelerine örnek göstereceğiz. Kısa zamanda bunu başaracağımıza inanıyoruz” dedi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin Van merkez ve ilçelerinde hizmet veren serbest veteriner kliniklerine yapmış oldukları denetimlerde asgari şartları sağlayan veteriner kliniklerine teşekkür plaketi verilmesi ile ziyaret sona erdi.

Editör: TE Bilisim