CHP Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından “Başka Bir Gelecek” mümkün temasıyla kentteki gençlerle bir kafede buluşma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, gençlik çalışmalarından sorumlu parti çalışanı Rozalin Kaplan, partililer ve çok sayıda genç katıldı.

“GENÇLER TALEP VE İSTEKLERİ SIRALADI”

Gençler, KYK borçları, üniversitelerdeki yurt sorunu, internet erişimi ile ÖTV’siz telefon, bedelli askerlik ücreti gibi güncel sorunların çözülmesini isterken, işe alımlarda mülakatın kaldırılmasını, okullardan mezun olduktan sonra daha çabuk iş sahibi olmayı ve demokratik bir ülkede ötekileştirilmeden yaşamak istediklerin de taleplerini ekledi.

“GENÇLİĞİ EN İYİ ŞEKİLDE ANLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gençleri dinledikten sonra söz alan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Sizlerin istek, talep, önerilerini yakından takip ediyorum. Takip etmenin ötesinde bu talepleri raporlar halinde genel merkezimize sunuyoruz. Hem Türkiye gençliğinin hem de bölge gençliğinin sorunlarını, isteklerini Ankara’ya aktarıyoruz. Türkiye'deki gençler de dünya gençliğine paralel olarak bir değişim ve dönüşümün içinde. Bu değişimin ekseninde ise gençlerin temel hak ve özgürlüklere olan ısrarcı ve haklı talebi ile teknoloji odaklı bir yaşam ön plana çıkıyor. Özellikle ‘Z’ kuşağının talep ve istekleri daha spesifik olarak kendini gösteriyor. Bizlerde kendimizi güncelleyerek bütün bu istek ve taleplere cevap vermek, gençliği en iyi şekilde anlamak için çalışıyoruz. Bu görüşmelerimizin, buluşmalarımızın amacı da sizleri sizden dinlemektir. Türkiye'yi temel hak ve hürriyetler üzerinden, teknoloji ve bilim üzerinden değiştirecek, dönüştürecek olan yine bu gençliktir.” Dedi.

“BU OLUŞUMLAR GERÇEKTEN GENÇLERİ ANLAYABİLİYOR MU?

CHP’li Seracettin Bedirhanoğlu, millet İttifakının önümüzdeki ilk seçimde iktidar olacağını ve akabinde gençlerin haklarının da gözetileceği yeni bir anayasa çalışması yapacağını belirtti. Bedirhanoğlu, “Millet ittifaklarının tüm bileşenleri şunu vaat ediyor. Diyorlar ki ‘Biz bu ucube sistemden kurtulacağız. Parlamenter, demokratik sisteme geçeceğiz.’ Yani yeni bir anayasa oluşturulacak. Bu anayasa sürecinde gençlere temel hakların ötesinde ne tür farklılıklar ve zenginlikler ortaya koyabiliriz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Çünkü istek ve talepler o kadar çok farklılaştı ki. 20 yıl önceki biz gençlerin talebiyle şu an ki siz gençlerin talebi çok farklı. Bugün baktığınızda birçok kesim, bunun içinde eğitimciler, siyasiler, STK’lar var. Bu kesimler gençlerin sorunlarından, z kuşağından bahsediyor. Bu oluşumlar gerçekten gençleri anlayabiliyor mu? Bunu da derinden sorgulamak gerekiyor.” Diye konuştu.

“GENÇLER BU HÜKÜMETİ GÖNDERMEYE KARARLI”

“Anketler, yapılan çalışmalar gösteriyor ki bu hükümet gençleri anlamıyor.” Diyen Başkan Bedirhanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP hükümeti gençleri anlamıyor. Bunu ben demiyorum, bunu anketler söylüyor. Bunu gençlerin kendisi söylüyor. Gençleri anlamak sadece gençlik kurultayı, gençlik çalıştayı ile olmaz. Erdoğan ne diyor? ‘Üniversite öğrencileriyle ilgili konuşurken göreve geldik. Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize, dilinize dursun. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden, nereye geldik.’ Bu söylem vatandaşın aklı ile dalga geçmektir. Bu söylem gençleri hafife almaktır. Sanki bursu cebinden veriyormuş gibi elinize dilinize dursun diyor. Bu nefret söylemidir. Bu kibrin göstergesidir. Gençler bu iktidarı, bu özgürlüklere karşı, katı ittifakı aslında çok iyi biliyor. Gençler sandığın kurulacağı günü heyecanla bekliyor. Çünkü, gençler bu hükümeti göndermeye kararlı. Gençler geçinemiyor, çoğu okurken yarı zamanlı çalışıyor. Gençlerin, Avrupa'daki, gelişmiş ülkelerdeki akranlarıyla aralarındaki fark giderek açılıyor. Ülkemizden Avrupa’ya hiç olmadığı kadar nitelikli, beyin göçü var. Bütün bunların sebebi Erdoğan hükümetidir.”

Editör: TE Bilisim