Pandemi nedeniyle yaklaşık 21 ay önce ara verilen Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin 15 Aralık itibariyle sereflerine yeniden başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Doğu Ekspresi’nin biletleri satışa sunulur sunulmaz tükenirken, yoğunluktan dolayı bilet bulamayan vatandaşlar, alternatif olarak "Van Gölü Ekspresi"ni tercih ediyor. Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş güzergahlarından geçerek Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen Van Gölü Ekspresi, yolcularına eşsiz güzellikteki manzaralar eşliğinde seyahat yapma fırsatı veriyor.

Bölgenin güzelliklerine tanık olan seyahatseverler, Van’a gitmek isterse feribot veya karayolunu kullanmak zorunda kalıyor. Bölgenin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayan Van Gölü Ekspresi’nin Tatvan’da sona ermesi yıllardır dillerden düşmeyen "Kuzey Van Gölü Demiryolu" hattını akıllara getiriyor. Bunun yanı sıra haftada sadece 2 sefer yapılması, kış mevsiminde öne çıkan tren seyahatlerinin sağladığı katkıya da gölge düşürüyor.

"O PROJE HAYATA GEÇİRİLMELİ"

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu da hem sefer sayılarının artırılması hem de Kuzey Van Gölü Demiryolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bedirhanoğlu yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi "Van Gölü Ekspresi haftanın 2 günü değil hergün çalışsın. İsteyen yolcu için feribotla yolculuk imkanı da sunulsun. Van'a kesintisiz hat için Kuzey Van Gölü Demiryolu Projesi hayata geçsin. @TCDDemiryollari @TCDDTasimacilik." Dedi.

Editör: TE Bilisim