Başkan Tanış, mesajında, ““Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 100.  yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

30 Ağustos zaferiyle ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı büyük bir mücadelenin yürütüldüğünü kaydeden Başkan Tanış, şunları kaydetti: “Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır. Milletimiz bu destanla, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyor, Gürpınarlı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim