"Çarşıda alışverişe çıkan kadınların en büyük sorunu tuvalettir"

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan yaptığı açıklamada, "Kültür ve Turizm kenti olan Van'ın en basit sorunları ve ihtiyaçları liyakatsiz, kenti tanımayan kişilerin yönetimde olması nedeniyle giderilmediği ve en basitinden bu sorunlar arasında umumi tuvalet eksikliği hala devam ediyor. Şehir gerçeğinden kopuk yerel yöneticiler bu ihtiyacı görmüyorlar. Hesap vermedikleri için de belediye kaynaklarını adeta har vurup harman savuruyorlar. Gündüz hareketli nüfusu 500 bine varan merkez ilçemiz İpekyolu'nda özellikle kadınlar, çocuklu kadınlar, turistler, sağlık sorunu olan kadınlar tuvalet sorunu yaşamaktadır. Çarşıda alışverişe çıkan kadınların en büyük sorunu tuvalettir. Ayıptır günahtır." Dedi.

Başkan İlhan: Sözde festival ve etkinlik gibi boş işler yerine umumî tuvaletler yapması halkımıza çok daha faydalı olacaktır

Cümlelerine şu sözlerle devam ettiren Başkan İlhan, Kentin kültürüne ve ticari hayatına israftan başka hiçbir bir katkısı olmayan, birilerine kazandıran sözde festival ve etkinlik gibi boş işlerin yerine belediyelerin şehrimizin farklı yerlerinde yeraltına umumî tuvaletler yapması halkımıza çok daha faydalı olacaktır. Kaldırım kenarlarını, orta refüjleri, kavşakları beton yığınına dönüştürmekten başka bir meziyeti olmayan vizyonsuz yerel yönetim anlayışı, parkları saçma sapan çirkin kulübelerle doldurmuştur. Bu kulübelerin derhal kaldırılması gerekiyor. Yapanlar için de belediyeye zarara uğrattıkları için soruşturma açılarak zimmet çıkarılmalıdır. Şehrin birçok yerinde zamansız ve yanlış yapılan işlerin heba olduğunu son yıllarda defalarca şahit olduk. Van'lıların görüşü alınmadan yapılan bu işler hiç bir işe yaramamakta, kısa süre içinde işlevini yitirerek dökülmektedir ve topumda tepki görmektedir." diye ekledi.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak soruyoruz!

Belediyeler Van'lıların görüşünü almaktan niçin korkuyor?

Projelerin ortak akıl ile yapılmasından niçin kaçınılıyor?

Belediyeler anlamsız organizasyonlardan önce Van halkı ve İranlı turistler için hijyenik, kullanışlı, güvenli Van'ın uygar kimliğine yakışır, estetik ve modern yeraltı tuvaletleri yapmalıdır.

Engelli kullanımına, çocuk emzirme ve temizlik bölümü olan ergonomik yapıya sahip tuvaletler yapılmalıdır.

Saadet Partisi Van İl Başkalığı olarak uyarıyoruz!

Van'a gerçekten hizmet etmek, İranlı turistlerin daha fazla gelmesini istiyorsanız popülist işlerden vazgeçin. Ne Van’lıların ne de İran’lıların ilgisini çekmeyen etkinliklere para saçmayın.

Turizm önce güven ve temizlik ister, bu kafayla turizmde de ilerleme olmaz.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak açık ve net ifade etmek istiyoruz ki; Belediyeler olarak kente faydalı hiçbir iş yapmayacağınızın farkındayız, bari giderayak birkaç umumi tuvalet yaparak bir işe yarayın.

Editör: TE Bilisim