İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, kentteki kırtasiye esnafı, kantinci ve okul servisi işletmecilerinin okulların pandemi dolasıyla kapanmasının ardından devam eden koronavirüs (COVID-19) nedeniyle zor günler geçirdiğine işaret ederek mağduriyetlerin minimize edilmesi gerektiğine işaret etti.

ÖZGÖKÇE: KALICI ADIMLAR ATILMALIDIR

Yaşanan salgın nedeniyle her kesimin süreçten olumsuz etkilendiğini hatırlayan İYİ Parti Van İl Başkanı Özgökçe, yaşanan mağduriyetin kenteki kırtasiye esnafı, kantinci ve okul servisi işletmecilerin zor bir süreçten geçtiğine dikat çekerek şunları belirtti: “Ülkemizde okulların açılmasına dair yaşanan belirsizlik hem sosyo-psikolojik anlamda gençlerin yıpranmasına hemde ekonomik darboğazın yaşandığı bir süreçte esnafı ağır bedeller ödemesine sevk etmiştir. Sosyal etkilerin yanı sıra ekonomik anlamda yaşanan çıkmaz süreç çok sayıdaki kırtasiye esnafı, kantinci ve okul servisi işletmecilerini olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Yıllardır devletine vergi noktasında direyet ve samimiyetle yakınlık gösteren esnaf kardeşlerimiz maalesef salgından dolayı ağır bir süreçle karşı karşıya kalmaktadır. Ulusal ve yerel bazda yoğun bakımda olan ve ölüm kalım mücadelesi veren esnafa el uzatılması, yani sorunlarının çözümü noktasında kalıcı adımlar ne yazık ki hükümet kanadından atılmamaktadır. Hükümet nezdinde açıklanan destek paketleri esnafa yetmekmekte maalesef mağdriyetlerin yaşanması neden olmaktadır. Bu minvalde zor bir süreçten geçen kırtasiye esnafı, kantinci ve okul servisi işletmecilerinin sorunlarının çözümü noktasında kalıcı adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘SEKTÖRE YÖNELİK ACİL TEDBİRLER ALINMALIDIR’

Ülkemizde ve ilimizde kentteki kırtasiye esnafı, kantinci ve okul servisi işletmecilerinin destek beklediği dikkat çeken İYİ Parti Van İl Başkanı Özgökçe, “Özellikle uzun bir dönemdir okulların açılmaması kırtasiyecilerin stokladıkları ürünü satamadıkları halde ödemelerinin vadesi kapıya dayanmasına, vergi, kira, kredi geri ödemeleri de kırtasiyecileri zor durumda bırakmaktadır. Bunun yanı sıra servis işletmecilerinin çalışmayan servis araçlarının ödemeleri noktasında zorlanması farklı sektörler iş arayışında olduğu da hepimizin ve kamuoyunun malumudur. İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’inde sık sıkı gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde yaşanan mağduriyetleri dillendirmesi gündeme taşıması açık ve net şekilde yaşanan olumsuz tabloyu göz önüne sermektedir. Dolasıyla sektöre yönelik acil tedbirler alınmazsa sevis işletmecileri, kitap ve kırtasiyeciler tükenme noktasına gelebilir” dedi.

“MAĞDURİYETLER SOSYO-EKONOMİK AĞIR BEDELLERE SEBEP OLACAKTIR”

İYİ Parti Van İl Başkanı Özgökçe, kantincilerin biriken iş yeri ve ev kirasını, elektrik, su, doğal gaz, vergi, işçi ücreti, BAĞ-KUR, SGK ve diğer borçlarını ödeyemez hale geldiğine işaret ederek, Türkiye'de yaklaşık 200 bin okul servis taşıtı olduğunun altını çizerek şunları belirtti: “Servis işletmecilerine baktığımız her serviste en az bir servis rehber görevlisi ve bir şoförün çalıştığını göz önüne aldığımız vakit ulusal ve yerel de yaşanan mağduriyet küçümsenmeyecek istihdam sayılarına denk gelmektedir. Servisçi esnaf ile yardımcı personellerin uzun süredir yaşanan mağduriyetinin devam etmesi sosyo-ekonomik ağır bedellere sebep olacaktır. İYİ Parti Van İl Başkanlığı olarak; hükümet ve yereldeki temsilcilerine açık çağrıda bulunuyoruz; kırtasiyecilere, okul servis işletmecilerine ve kantincilere karşılıksız destek sunlamaları gerekmektedir” dedi.

ÖZGÖKÇE: ESNAF KARDEŞLERİMİZİN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEMİZ GERİYOR

İYİ Parti Van İl Başkanı Özgökçe, son olarak şunları kaydetti: “Pandemi nedeniyle yaşanan zorluklar, sadece bizde değil, dünyanın hemen her yerinde fazlasıyla tartışılıyor ve hissediliyor. Eleştiri haklarımız saklı kalmak kaydıyla, taşın altına elimizi koymamız gerektiğine inanıyorum. Sorunları çözelim, yeri geldiğinde eteğimizdeki taşları dökelim. Amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olmalı!..Kırıcı değil yapıcı olmak zorundayız. Yıllardır ülkesine vergi noktasında hiç eksiklik hissettirmeyen, devletinin yanın da yer alan esnaf kardeşlerimizin mağaduriyetini gidermemiz gerektiği kanatindeyim. Ülkemizdeki sorunlar, çözülemeyecek sorunlar değil ama sihirli dokunuşlar gerekiyor. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in gösterdiği hedefler doğrultusunda ülkemizdeki çözülemeyecek sorunları çözüm bulma nokltasında teşkilatmala olarak hazırız, esnafımızın yanındayız” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim