Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 


30 Ağustos Zaferi'nin, milletin bağımsızlığından vazgeçmeyeceğinin, birlik ve beraberlikle her şeyin başarılacağının güzel bir örneği olduğunu söyleyen, Başkan Özgökçe: bu aziz milletin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemini ve bilincini 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Başkan Özgökçe, “Ülkemizde birlik ve beraberlik ruhu hiç sönmedi ve sönmeyecek, 15 Temmuz darbe girişimleri sonucunda da bu birlik ve beraberliğin getirdiği zaferi gördük. Başta Devlet Başkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, aziz halkımızın dünyaya birlik ve beraberliğimizin mesajını en güzel şekilde verdi. Bu birlik ve kardeşlik duygularını daha öncede yaşamıştık ve bu hep böyle gidecektir. Kardeşliğimizi birliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi. 



“Zaferlerin ayı: Ağustos” 


Başkan Özgökçe mesajının devamında ise, “30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran en önemli dönüm noktalarından birisidir. Ağustos ayı zaferler ile dolu bir ayımızdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı vefalı ve kadirşinas Halkımızın istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 26 Ağustos 1071 de Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, en zor dönemimizde, yedi düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Zaferi, bu kararlılığımızın yeni bir şahlanışa dönüşmesinin adıdır. Bu zafer birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece Allah'ın izni ile başaramayacağımız hiç bir zorluk olmayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de yerel yönetimler olarak bugün; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaktayız” şeklinde konuştu. 



“Türkiye bölgede barış, özgürlük ve istikrarın güvencesidir” 


İstiklal Savaşı'nda yek vücut halinde Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkezi ve Abazası hep birlikte hareket ederek destanlar yazan ecdadımız bugün de Türkiye'de, bölgede ve tüm dünyada barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. Özgökçe, “Bugün de dünyada üslendiği barışçıl politikalarıyla Türkiye gelecek yarınlara umut ve güven kaynağı ve teminatı olmaktadır. Ülkemizde ise 15 Temmuz darbe gerişimi sonucunda başta Başkomutanımız ve beraberinde tüm vatandaşların yekvücut olmaları bu birlik ve beraberlikle nice zorluklarının üstesinden gelebileceğini göstermiştir. 15 Temmuz darbe girişimi ve akabinde tüm terör örgütlerinin ABD tarafından tek noktada yönetildiğini ve bir haydut kovboy gibi davranan Donald J. Trump’ın insanlıkla bağdaşmayan bu sinsi ve hunhar saldırıları ve terör örgütlerine aşikar destekleri kesinlikle kabul edilemez. Türkiye’nin, ABD tarafından terör örgütlerine destek veren bir papazı bahane ederek uyguladığı ekonomik baskıdan daha güçlenerek çıkacaktır. Bu hain planı toplum olarak elimizde bulunan dövizi ve altını bozdurarak oyunlarını bozduk ve bozmaya da devam edeceğiz. Vatan söz konusu olunca canından bile seve seve vazgeçen bu toplumun bundan daha güçlü çıkacağına inancımız tamdır. Suni dolar atraksiyonlarını yapan ve bu olaylara sebebiyet veren iç ve dış güçleri her zaman ve her mekânda kınamaktayız” ifadelerini kullandı. 



“Büyük ve daha güçlü Türkiye için birlik ve beraberlik vakti” 


Muasır medeniyete öncülük eden ‘Yeni Türkiye’ ancak bu bilinçle kurtulacağını dile getiren Başkan Özgökçe, “Büyük ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte el ele ve daha çok çalışarak, onların kurduğu bu büyük ülkeyi, medeniyet yarışında en ön sıraya taşımaya söz veriyoruz. Bu duygularla, başta şehitlerimizin mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve bütün dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı Zaferin 96. Yıldönümü’nde, bugün tüm Türkiye olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Diğer zaferlerimiz gibi, 30 Ağustos da bize, şartlar ne kadar zor olursa olsun başarıya ulaşma konusunda önümüzde daima açık bir yol bulunduğuna işaret etmektedir. Biz daha çetin, zor ve badireleri geçirmiş bir ülke olarak geçtiğimiz son 17 yılda ülkemizin kat ettiği mesafe, bize bunun mümkün olduğunu ve çok rahat olduğunu göstermiştir. Bugün de yeni zaferlerin, yeni başarıların eşiğinde bulunduğumuza inanıyoruz. Türkiye’ye ve Ümmetin umudu olan Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güvenenlerle birlikte mutlaka bu mücadeleyi de kazanacağız. 


Suriye, Irak ve Ortadoğu'da oynanmak istenen oyunlar göz önündeyken, ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve cephede omuz omuza çarpışan kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayram'nı en içten dileklerimle tebrik ediyoruz” diye belirtti. 

Editör: TE Bilisim