ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-MEHMET ALİ EKİNCİ

Kentte önemli işlere imza atan ve kent sorunlarına dair çıkışları ile dikkat çeken iş insanı Erdinç Peker, kısa bir zaman önce de Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van İl Başkanlığına atandı. Van’ın son dönemlerde öne çıkan isimlerinden birisi olan Peker, yeni yönetimiyle iftar programında kentteki basın mensuplarıyla bir araya eldi. Kentte yıllardır devam eden birçok sorunun altını çizen Peker, mevcut sorunların çözümü için çalıştıklarını kaydetti. Başkan Peker daha sonra da ekonomi ve finans dünyasının önemli dergilerinden Forbes'in yaptığı araştırmaya göre ilin yaşanabilir ve çalışılabilir illeri sıralamasında yetmiş ikinci sırada olduğuna dikkat çekti. Peker, “Ekonomik sıkıntı yaşayan onlarca insanla karşılaşıyoruz. Bizler Deva Partisi olarak bu sorunların tamamının üstesinde geleceğiz. Bizler sahada insanlarımızla karşılaştığımızla Ali Babacanı istediklerini görüyoruz. Başta ekonomimiz olmak üzere bütün sorunlara Partimiz olarak üstesinden geleceğiz.” Dedi. Programa DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İkram Dinçer, Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun ve parti üyeleri katıldı.

PEKER: VAN İLİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Programda konuşan Demokrasi ve Atılım Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, “Bizler ve yeni yönetimiz bu ilde yaşayan insanlardan içimizde esnaflarımız var lisans mezunu arkadaşlarımız var, mühendislerimiz var, en önemlisi ülkenin ihtiyaç duyduğu kurucu arkadaşlarımız var. Dolayısıyla bizler Van ilini çok iyi biliyoruz. İlin sorunlarını biliyoruz, İlin sorunlarını çözüm üretecek kapasitedeyiz. Partimizin programında şöyle bir şey var. Biz sadece sorunları dile getirmeyeceğiz sorunlarla beraber çözümleri de dile getireceğiz. Yakın zamanda biz tüm sorunlarla beraber çözümün önerilerini de sunacağız. Partimizin belli dönemlerde her politikanın eylem planları açıklanıyor. Bu eylem planları açıklandıkça partimize teveccüh artmaktadır. Partimiz kurulduğu yıldan beri bu yana ciddi bir teveccüh ile baş başadır.” Dedi.

PEKER: VAN HAK ETTİĞİ YERDE OLACAK

Van’da en yüksek üye sayısına ulaşacaklarını söyleyen Peker, “Yakın zamanda ciddi bir üye sayısına sahip olacağız. Ciddi işler yapacağız. Bizler ilin her türlü sıkıntısına haiz insanlarız. İlimizde işsizliğin olduğunu farkındayız. Elimizde birçok ciddi problemin olduğunun da farkındayız. Bunu söylerken de emin olun haybeden söylemiyorum. Ekonomi ve finans dünyasının önemli dergilerinden Forbes'in yaptığı araştırmaya göre ilimiz yaşanabilir ve çalışılabilir illeri sıralamasında şu an yetmiş ikinci sıradadır. Çevre illere baktığımızda ilk sıralarda olan illere göre çok uzağız. Bizler yetmiş ikinci sırada kalmışken eğer emin olun bunun tek problemi mevcut hükümetle yerel yönetimlerdir. Bizler DEVA Partisi iktidarında bu sorunları çözeceğiz. Kadim şehir olan Van şehrini gerekli yere olması gereken yere getireceğiz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Şeklinde konuştu.

DİNÇER: VAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUMDA

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İkram Dinçer, “Deva Partisi olarak biz her ay yüz kişilik bir kadro ile yani kurucular kuruluyla her ay saha çalışmasına çıkarız. Nisan ayında da başkan olarak Kerem Altun Bey ve Cennet Uslu arkadaşlarımızla Bitlis'e ve Hakkâri’ye görevlendirdik. Tabii saydığımız iller bizim için önemli ama bizim için en önemli yer şuan içinde bulunduğumuz ilimiz güzel memleketimiz Van’dır. Bölgemizde çok iyi bir konumdayız. Ülkemizde her gecem gün patimiz daha da büyüyor. Bugün ülkeyi bu hale getirenler, ülkeyi yangın yerine maalesef dönüştürenlerden sizlerle milletimizle beraber hesap soracağız. Saha çalışmalarında gittiğimiz yerlerde şunu görüyoruz, herkes her meslek örgütü şuanda gidişattan son derece rahatsızdır.” İfadelerini kullandı.

“BÜTÜN SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Ekonomik krizin çok ciddi bir şekilde ilerlediğini söyleyen Dinçer, “Gittiğimiz yerlerde onlarca şikâyetle karşılaşıyoruz. Ekonomik sıkıntı yaşayan onlarca insanla karşılaşıyoruz. Bizler Deva Partisi olarak bu sorunların tamamının üstesinde geleceğiz. Yalnız bazı duyumlara göre oy oranımızın az olduğu söyleniyor. Bilmedikleri bir şey var araştırma şirketlerinin tamamında oldukları için kendilerini her zaman ön plana çıkarıyorlar. Verdikleri rakamlar tamamen yanlıştır, doğru değildir. DEVA Partisi'nin ülkemizde baraj sorunu yoktur. Bunu açıklıkla 40 senelik bir siyasetçi olarak açık yüreklilikle buradan ifade ediyorum. Kadrolarımız tamamında işin en iyi yapanlardır. Canla başla çalışıyorlar. Bizler sahada insanlarımızla karşılaştığımızla Ali Babacanı istediklerini görüyoruz. Başta ekonomimiz olmak üzere bütün sorunlara Partimiz olarak üstesinden geleceğiz.” Dedi.

“HER ZAMAN MİLLETİMİZLE BERABER OLACAĞIZ”

Birçok alanda eylem planlarının olduğunu dille getiren Dinçer, her zaman halk ile beraber olacaklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “ Halkımız ne yaptığımızı şeffaf bir şeklide her şeyi öğrenecek. Bunun için bize güvenin arkadaşlarımıza destek olun. Hep beraber el ele vererek bu sorunların tamamının üstesinden geleceğiz. Bunlar hiçbirinin zor olamadığını biliyoruz. İnsanlar verdikleri oya sahip çıkmak suretiyle neticeleri hep beraber göreceğiz. Bunları başaracak gücümüz kuvvetimizi de halktan alacağız. Bugün bizi zayıf göstermeye çalışanlar yarı mahcup olacaktır. Türkiye çok zengin bir ülkedir. Türkiye'nin çok müthiş kaynakları var. Türkiye yeniden eski günlerine çevirmek göndermek çok zor değil. Yeter ki burada israf olmasın, yeter ki istismar suiistimal olmasın. Hep beraber bu ülkeyi yöneteceğiz, dostlarımızla beraber geleceğiz, gasp edilen hakları iade edeceğiz. Haksızlığa uğrayan insanların haklarını iade edeceğiz. Bunların üstesinde bu şekilde gelmek çok zor değil. Biz milletimizle sizlerle iktidar olacağız.”

ALTUN: TÜRKİYE’NİN YENİ BİR SİYASİ DEĞİŞİMİ ŞART OLMUŞTUR

DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun, ise, “Genel merkez yöneticileri olarak eş zamanlı ülkemizin dört bir yanında her ay münavebeli olarak değişik bir şekilde sokakta insanlarımızın nabzını tutuyoruz, onlarla konuşuyoruz, sorunları yerinde görmeye çalışıyoruz. Bunun temel sebeplerinden birisi biraz önce ifade edildi. Türkiye'den ne yazık ki bir basın özgürlüğünün olmadığı sebebiyledir. Değerli basın mensupları Deva Partisi ile ilgili iki yıllık bizim bir ömrümüz oldu. Belki siyasi partilerin tarihi açısında çok uzun bir süre değil. Deva Partisi bir ihtiyaçtan doğdu. Peki ihtiyaç varsa o zaman nasıl bir siyasi parti olsun. Değerli dostlar Deva Partisi Türkiye’de bir iddia ile kuruldu. Temel iddiası iktidar olmaktır. İktidar saikı ile iktidar sebebiyle kurulu özgürlükçü demokrat bir ana akım partisi olarak kendisini tarif ediyor.” Şeklinde konuştu.

“DEVA PARTİSİ BU İL İÇİN GERÇEK BİR DEVA OLACAK”

DEVA Partisi Türkiye için yeni bir dönüm noktası olacağını söyleyen Altun, sözlerini şöyle tamamladı: “Dava Partisi, siyaseti yeniden dizayn etmek üzere kurulan bir siyasi hareket dolayısıyla yeni bir konseptle yeni bir vizyonla yeni bir anlayışla yeni bir üslupla Türkiye siyasi hayatına yeni bir kan, yeni bir heyecan, yeni bir umut vermek üzere kurulan bir siyasi harekettir. Dolayısıyla bu siyasi hareketin toplumun tüm katmanlarını kuşatması için emek sarf etmesi gerekiyor. Hepimiz çok iyi biliriz ki her siyasi hareketin bir amacı vardır. İktidar olmak bizim de öncelikle birinci hedefimiz bu ülkede kötü yönetimden kaynaklanan bu kötü gidişe karşı Türkiye'nin her alanında büyüyen sorunların telafisi için artık insanlarımızın bu yönetimin değişmesini istediklerini görüyoruz. Türkiye toplumunun canına tak eden bu geçim şartlarının geriye dönüşü için ekonominin, hukukun, eğitimin, sağlık politikalarının Türkiye toplumunun taleplerine, ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde Yeniden tanzimi için bilim çalışmalarımız devam etmektedir. Arkadaşalar bugün yönetme kabiliyetini kaybetmiş, yönetimin halk nazarında güveni tükenmiştir. Her siyasi hareketin Cumhuriyet tarihinde bir ömrü vardır. Mevcut siyasi iktidar da ömrünü tamamlamıştır. Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı vardır. Kurumlarıyla kurullarıyla zihniyetiyle zihni değişimi her şeyden önce ihtiyacı vardır. Bundan dolayı DEVA Partisi dava hareketi milletin hareketidir. Deva partisi milletin ta kendisidir. Milletin tercümanıdır Deva Partisi, özgürlükleri önceleyen bir siyasi harekettir. Temel hakları önceleyen bir siyasi harekettir. Tüm Türkiye toplumunun anayasal vatandaşlık çerçevesinde kimliği ile biraz önce söyledim. Diliyle ve kültürüyle yaşama hakkını ve hürriyetini sağlayan bir sistemin adıdır.”

Editör: TE Bilisim