Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu kentte bazı kahvaltı işletme sahiplerinin tarife dışına çıkarak, fahiş fiyat uyguladığını söyleyerek, ilgili makamlara çağrıda bulundu.

“Şikâyetlerin artmasıyla birlikte meslek odaları ve ilgili kamu kurumlarına çağrıda bulunuldu”

Uluslar arası bir marka haline gelen ve Van'ın gururu olan Van kahvaltısının kimsenin rant kapısı olmadığını belirten Başkan Uğurlu, fırsatçılık yapan kahvaltı salonlarının denetlenmesi gerektiğini belirtti. Kahvaltı salonlarının meslek odası tarafından belirlenen resmi fiyat üzerinden hizmet vermeleri gerektiğinin altını çizen Uğurlu, kişi başı kahvaltı fiyatın 30 tl olduğunu ancak bu tarifeye uymayan bazı işletme sahipleri fahiş fiyat uygulayarak tüketiciyi mağdur ettiğini vurguladı. Kentte bazı kahvaltı işletme sahiplerinin tarife dışına çıkarak fahiş fiyat uyguladıkları ve tüketiciler tarafından kendilerine çok sayıda başvuru olduğuna değinen Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, "Şikâyetlerin artmasıyla birlikte meslek odaları ve ilgili kamu kurumlarına çağrıda bulunduk. Çağrımıza kayıtsız kalmayan ilgili birimlerle bir toplantı gerçekleştirdik.

“Van kahvaltısı üzerinde haksız kazanç elde etmek isteyenlere en ağır cezalar verilmeli”

 Kültürel değerlerimizi korumak hepimizin asli görevi olmalıdır. Maalesef bazı kahvaltı işletme sahipleri yaptığı fahiş fiyat uygulaması neticesinde Tüketiciler Birliği Van Şubemize şikayetler ardı ardına gelmeye başladı. Birlik olarak 6502 sayılı Tüketici Kanunu çerçevesinde her türlü haklarımızı aramaktan geri durmayacağız. Van kahvaltısı üzerinde haksız kazanç elde etmek isteyenlere en ağır cezalar verilmelidir. Denetim ve yaptırım mekanizmaların devreye girerek bu kötü gidişata dur demeliler. Aksi takdirde radikal tedbirler alınmazsa fırsatçılık yapanları kamuoyu önünde afişe etmekten kaçınmayacağız" açıklamalarını yaptı. Van Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sabahattin Ergenç, Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, İl Ticaret Mal Müdürü Murat Keremoğlu ve merkez belediye zabıta müdürleri katıldı.

VAN GAZETESİ

Editör: TE Bilisim