Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, bir yandan gitar çalıp bir yandan da söylediği Türkçe ve Kütçe şarkılarla dinleyen gençleri mest etti. 


30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Gevaş Belediye Başkanı seçilen AK Partili Sinan Hakan, ilçeyi daha modern bir konuma getirmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçede mevcut sorunları çözmek için çaba gösteren başkan Hakan, gitti gençlik merkezinde stres attı. Gençleri ziyaret dip sorunlarını dinleyen Hakan, önce bağlama çaldı ardından da gitar. Bir yandan gitar ve bağlama çalan başkan Hakan, bir yandan da şarkılar söyledi. Hem Türkçe hem de Kürtçe şarkılar söyleyen hakan gençleri de mest etti. Daha sonra başkana oradaki gençlerle-de eşlik ederek birlikte şarkı söylediler. Enstrümantal çalmayı üniversite yıllarında başladığını belirten Başkan Hakan, “Müzik ile olan ilgim lise yıllarında başladı. Sakarya Üniversitesi’nde okuduğum yıllarda ev arkadaşlarımın yardımıyla müzikle tanıştım. Tabiri caizse yeteneğimi orada keşfettim. Bağlama ve gitar çalmaya başladım. Anadolu türkülerini modern müziği uyarlayarak söylüyorduk. Grup Dost Gölgesi adında bir müzik grubumuz vardı. Çok büyük sahneler almadım ama arkadaş ortamında söylüyorduk. İş hayatımda da evimde bağlamam ve gitar çalıyordum. Ancak belediye başkanı olduktan sonra iş yoğunluğundan müzikle pek ilgilenemedim. Bugün burada gençleri ziyaret ederken o gençlik günlerimi hatırladım ve stres attık” dedi.


Müziğin çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Hakan, “Müzik çok önemlidir. Ortak duygularımızı ortaya çıkarmasına verile olur. Biz diğer alanlarda olduğu gibi ilçemizi müzik alanında da bir yerlere getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim