ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL -  Türkiye’nin önemli sendikalarından bir tanesi olan Hizmet-İş Sendikası Van’da bir ilke imza atıyor. Hizmet-İş Sendikası Başkanlar Kurulu için Van’da toplanacak.

 

Van’da yapılacak olan Hizmet-İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesi Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Van’da ilk kez Başkan Kurulu Toplantısı yapılacağını söyleyen Efeoğlu bu toplantının Van için büyük önem taşıdığını söyledi. Tüm kesimlerin toplantıya ilgi göstermesi gerektiğine işaret eden Başkan Efeoğlu, Van’a gelecek olan 120 kişilik ekibin Van’ın tanıtımı ve ekonomisine katkı sunacağına dikkat çekti.

 

81 İL BAŞKANI VAN’A GELECEK

Yapılacak olan toplantı ve programla ilgili gazetemize konuşan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük sendikası Hizmet-İş Sendikası olarak 21 - 24 Eylül arasında Van’da Başkanlar Kurulu düzenleyeceğiz. Dışarıda yaklaşık 120 kişi ile bir katılım sağlanacak. 81 ilin şube başkanları gelecek. Muhtemel program Perşembe günü gelen misafirleri Akdamar adasına götüreceğiz. İkinci gün yani Cuma günü sabah Başkanlar Kurulu’nun açılışı protokolü olacak. Öğleden sonra Başkanlar Kurulu basına kapalı yapılacak. Aynı günün akşamı şehit aileleri davet edilecek. Akşam şehit ailelerine ve protokole yemek verilecek. Ertesi gün Cumartesi sabah kahvaltısı Van Kahvaltısı yapılacak. Ardından Adilcevaz, Ahlat, Erciş gezilecek.”

 

EFEOĞLU: VAN GECESİ DÜZENLEYECEĞİZ

Programlar kapsamında Van Gecesi düzenleneceğini aktan Efeoğlu, “Tatvan, Bitlis’in ardından Van’a dönüş yapılacak ve akşam Van gecesi düzenlenecek. Van gecesini inşallah özel bir program olarak düzenleyeceğiz. Bu gece Van’da bir ilk olacak olacak. Buradaki amaç normalde her yıl 6 ayda bir yapılan Başkanlar Kurulu’nun Van’da yapılmasıdır. Geçmişte başka illerde yapılıyordu ama biz özellikle Van’da yapılmasını istedik. Genel Başkanımızdan rica ettik. Buradaki amaç Van’ın tanıtımıdır. Basından ya da art niyetli insanların geçmişte Van’ı hep kötü yönleriyle tanıtmışlardır. Bizim amacımız insanların özellikle 81 ilden sendika başkanlarının gelip hiçte öyle olmadığını görmesi ve gezmesidir. İnsanlarının misafirperverliği, insanlara karşı yakınlığını birebir kendilerinin yaşamasını istedik.” Diye konuştu.

 

“EKONOMİK ANLAMDA KATKI SAĞLAYACAK”

Van’a toplamda 120 kişinin geldiğini söyleyen Efeoğlu, bunun Van ekonomisi ve tanıtımına katkı sağlayacağını dile getirdi. Efeoğlu şöyle konuştu: “Bunların yüzde doksanı bu toplantı olmasaydı ömürleri boyunca Van’ı görmeyeceklerdi. Bu programlarla ne olacak? Buraya gelenler Van’ı görecekler ve gittiklerinde Van ile ilgili buradaki izlenimlerini anlatacaklar. İnsanların samimiyetini, misafirperverliğini orada anlatacaklar. Van için önemli tanıtım olacak. Ekonomik anlamda Van’a katkısı olacak. Başkanlar kurulu ile insanlar buraya gelecekler. Buradaki otellerde kalacaklar burada yiyip içecekler, alışveriş yapacaklar. Bununda Van’a ekonomik anlamda bir katkı sağlanacak.”

 

EFEOĞLU: VAN’I GÖRMELERİ ÖNEMLİDİR

Başkanlar Kurulunun 6 ayda bir yapıldığını söyleyen Efeoğlu, “Buradaki farklılık daha önceden bu bölgede hiç yapılmamış. Bu başkanlar kurulu ya da sanırım Van’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının ya da sendikaların bu güne kadar hiç yapmadığı bir şeydir. Bu bir ilktir. İkincisi tabi ki sendikal anlamda faaliyetler konuşulacak ama bölge ile ilgili ilimizle ilgili insanlara birçok şeyler anlatılacak. Çünkü geçmişte güvenlik sıkıntımız vardı. Terör sıkıntımız vardı. Allah’a çok şükür bunlar aşıldı. Şimdi rahat bir ortamdayız. Bunu insanlara anlatmakla olmuyor. İşte gelip görmeleri çok daha önemlidir.” İfadelerini kullandı.

 

BAŞKAN EFEOĞLU ÇAĞRIDA BULUNDU

Tüm kesimlerin toplantı ve programlara katılmasının önemli olduğunu söyleyen Efeoğlu, çağrıda bulundu. Efeoğlu son olarak şunları ifade etti: “Özellikle sivil toplum örgütlerinden, kamuoyundan, il müdürlerinden ve protokolden bu toplantıya katılımlarını bekliyoruz. Davetlerimiz zaten olacaktır. Biz insanların bu davete icabet etmelerini ve orda bulunmalarını istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim